GALERIA DE FOTOS

dissabte, 12 de desembre del 2020

ANOUETES DE NADAL

Les anouetes són un dolç típic nadalenc d’Alcoi i la seua Comarca. Tenen forma rodoneta, d’anou, i estan fetes amb moniato, sucre, ametlla i nous. Quan s’han assecat al cap d’uns dies, s’arrebossen amb sucre llustre.




Si no les heu provades mai, són molt senzilles de fer i us assegure que són una delícia! L’única cosa que has de tenir en compte és que les has de preparar una setmaneta o 10 dies abans de Nadal per donar temps que s’assequen.

Ingredients per a fer anous de Nadal:

Posarem la mateixa quantitat* de:

  • Moniato cuit i pelat (bullit o torrat al forn)**
  • Sucre
  • Ametlla Marcona sense pell en pols
  • Nous una mica trencades (un poquet menys)


*Perquè us en feu una idea, jo avui he utilitzat 300 g de moniato (un moniato mitjà), 300 d’ametlla i sucre i 260 de nous i m’han eixit unes 40 anouetes.

**Els valencians acostumem a fer tant el dolç de moniato com les anouetes de Nadal amb moniato blanc, però en certs llocs és complicat trobar-ne de blancs i només hi ha de color taronja.

També hi ha una forma de fer-les que és amb ous i sense el moniato i queden com un massapà més consistent. A mi amb el moniato m'agraden molt perquè queden més suaus.

Estris: forn/cassó o microones + film transparent per coure el moniato, bol, forquilla, guants (opcional)


Elaboració:

divendres, 20 de novembre del 2020

SALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONS

 El Saltimbocca és un plat tradicional de la cuina italiana que es fa amb vedella, pernil salat, sàlvia i una mica de vi.

És un plat molt fàcil, ràpid de fer i resulta ben saborós. La versió tradicional, ja la vam penjar fa un temps. Hui et portem una versió diferent, feta amb pressa ibèrica i xampinyons.



Si estàs pensant en menús per Nadal, este pot ser un segon plat lleuger després d’un aperitiu contundent.

Ingredients:

  • talls de pressa ibèrica
  • 1 tall de pernil salat per cada tros de carn
  • una mica de farina (o maizena si no pots gluten)
  • romaní
  • cervesa, vi blanc sec/ fino (un got o got i mig aproximadament)
  • xampinyons
  • sal i pebre
  • oli

-Per a acompanyar:

Estris: furgadents (escuradents), cassola o paella ampla antiadherent

Elaboració pas a pas:

diumenge, 30 d’agost del 2020

SANG AMB CEBA

La sang amb ceba és una recepta tradicional valenciana que tot i que em sembla que està caient en l'oblit, encara es fa a algunes cases i per sort alguns bars també l'ofereixen com a tapa.
Si no l'heu tastada mai, és de consistència més o menys com el tofu i agafa el saboret de les herbes que li poses. Jo no soc gens de ronyons ni fetge, però ma mare sempre ha fet sang amb ceba i a mi m'encanta!


Aquí a Catalunya no m’és fàcil trobar sang, i com m’apetia molt compartir la recepta amb vosaltres, en este últim viatge a Dénia he aprofitat per a anar al mercat i comprar-ne un tros.

Ingredients per fer la sang amb ceba:
  • 1/2 kg de sang de pollastre bullida i tallada a daus
  • 4-5 cebes tallades en juliana
  • 1 cullerada d’orenga i/o pebrella
  • 1 cullerada de pebre roig
  • sal
  • oli
Estris: ganivets, cassola i espàtula

Elaboració pas a pas:

diumenge, 22 de març del 2020

RECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasa

Portem des del divendres 13 de març confinats a casa. Molts estem teletreballant i amb els xiquets a casa, i eixir a comprar, conforme estem, no ho hauríem de fer molt sovint. És per tant molt important organitzar-nos i planificar un menú.

Vaig decidir anar publicant al meu perfil d’instagram les meues propostes. Que encara no em seguiu? Doncs ves corre!! em farà molta il·lusió! Allà estic publicant idees i receptes fàcils per tal d’ajudar-vos a portar aquests dies de #confinament pel #coronavirus de la millor manera possible. En este post aniré posant-vos un recull.

SALSA DE TOMACA CUINADIARI

PASTÍS DE PATATA AMB BOTIFARRA I SOBRASSADA CUINADIARI

CREMA DE VERDURES CUINADIARI

BUNYOLS DE CARABASSA CUINADIARI

CIGRONS AMB BACALLÀ CUINADIARI

LLESQUES o ROSQUETES AMB OU, TORRADETES DE SANTA TERESA, “TORRIJAS” CUINADIARI


SALSA DE TOMACA CUINADIARI

No és fàcil #cuinar i fer #teletreball. No és fàcil estar tancats amb uns xiquets desficiosos. No és fàcil tenir de tot al rebost i a la nevera en un temps on anar al súper s’ha convertit en una excursió de risc i on tampoc trobes tot el que vols....per tot això, he decidit proposar-vos idees i receptes que podeu fer amb pocs ingredients, receptes d’aprofitament i receptes per fer amb xiquets.
Comencem amb un bàsic: una #salsadetomaca. Només necessitarem un parell de pots de tomaca grans i si tens un parell de cebes i un parell de carlotes.
I què en podem fer?
✔️ Macarrons amb botifarra: Sofrig 2 alls , agrega la botifarra esmicolada. Quan estiga mig cuita, tira mig gotet de vi negre/ brandi. Deixa que s’evapore i posa la salsa de tomaca al gust. Deixa que coga uns minuts. Fes la pasta i gratina amb el formatge que més t’agrade
✔️ Pasta amb tonyina: barreja la salsa de tomaca amb unes llaunes de tonyina. Bull la pasta que més t’agrade i barreja-ho tot. Gratina al forn amb una mica de formatge
✔️Cigrons amb tomaca i bacó: sofregeix una mica de bacó i /o xoriço, agrega la salsa de tomaca i després de donar unes voltes, agrega els cigrons prèviament escorreguts. Cuina uns 5-10 minuts
✔️Pastís d’arròs: bull arròs i deixa refredar. Fes capes d’arròs, tonyina amb maionesa, olives, salsa de tomaca i truita.
✔️Arròs a la cubana: bull l’arròs i serveix amb la salsa de tomaca i un ou fregit
✔️Remenat d’ou amb tomaca: posa oli en una paella, tira un parell de cullerades de salsa de tomaca per cada ou i quan estiga calenta, casca els ous. Vés remenant de tant en tant fins que l’ou estiga quallat
Com veus, hi ha un munt de dinars ràpids que pots fer amb la salsa de tomaca. Aquí tens la recepta.




PASTÍS DE PATATA AMB BOTIFARRA I SOBRASSADA CUINADIARI

Continuem amb #receptesambpocsingredients per al nostre #menudeconfinament.
Este pastís de patata es fa alternant capes de puré de patata amb botifarra/salsitxa i sobrassada i, finalment es gratina amb formatge.
Si l’acompanyem d’una amanideta, ja tindrem un àpat ben complet.

Elaboració aquí




Bon profit i paciència!! Com ho porteu?


CREMA DE VERDURES CUINADIARI

Hui tenim una mica de sobres d’ahir, així que per completar el nostre #menudeconfinament farem una #CremadeVerdures amb els seus cruixents, una #receptadaprofitament econòmica i nutritiva en què emprarem la verdura que tingam a la nevera i aprofitarem tots els ingredients al màxim, fins i tot les pells i les arrels!! Aprofite també per recomanar-vos que planifiqueu bé els menús, i que no us capfiqueu en anar al súper a menys que necessiteu paper de WC . Aneu a la botiga del barri, a la carnisseria, a la fruiteria, a la peixateria. Truqueu-los per telèfon i encarregueu-los el que voleu i passeu-ho a buscar sense cues, sense mal de caps, emportant-vos un bon producte i a més ajudant als autònoms, que ara ens necessiten.

Elaboració aquí 






Bon profit i fins la propera!!


BUNYOLS DE CARABASSA CUINADIARI


El dia de #santjosep no tindrem #cremà ni #falles , però SÍ TINDREM #bunyolsdecarabassa
Us ensenyem com fer-los…


Elaboració i pas a pas amb fotos aqui:





Felicitats a tots els pares i a tots els Joseps!!


Per #divendres , una #recepta de #quaresma ...

Trobaràs com fem el plat i les fotos del pas a pas aquí👇: 

Llesques o Rosquetes amb ou, Torradetes de Santa Teresa, diferents maneres d’anomenar a las torrijas… una recepta d’aprofitament que s’acostuma a fer en molts llocs per Quaresma i Setmana Santa.
Les pots menjar arrebossades amb mel o amb sucre i canyella.
Trobaràs com fem el plat i les fotos del pas a pas clicant al link de la bio de IG clicant la foto o a aquíhttp://cuinadiari.blogspot.com/2013/03/llesques-o-rosquetes-amb-ou-torradetes.html



Fins la propera!! 




SCOTCH EGGS i benvinguda primavera! CuinaDiari


No podrem disfrutar de la #primavera allà fora però, i si la portem al nostre plat?

Tens la recepta d'aquestos #scotcheggs clicant a la foto del iglink del perfil ☝️o aqui 👇: https://cuinadiari.blogspot.com/2012/05/ous-farcits-invertits-scotch-eggs.html
Que passeu bona setmana!
Marta

What if we bring spring to our plates?
Have a good week!
#cuinadiari #cuinar #yomeloguiso #jocuine #jocuineacasa #jocuino #jocuinoacasa #confinament #coronavirus #coronacooking #recepta #cuinadiari #fetacasa #menudeconfinamiento #menudeconfinament #coronamenu
#quedatacasa #joemquedeacasa #joemquedoacasa #quedateencasa #yomequedoencasa #totanirabe #todoirabien #stayathome #spring #recipes #scotchegg


DECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERES


Tot i que decorar ous de Pasqua no és una tradició massa nostra, a casa ens agrada fer-ho. Primer perquè és una activitat divertida per fer amb xiquets en època de vacances, i desprès perquè les nostres mones de Pasqua tradicionals queden d’allò més originals.

Hi ha moltes maneres de decorar ous de Pasqua. Uns altres anys us hem mostrat com ho féiem de manera natural utilitzant les capes externes de la pell de la ceba. Hui us ensenyem com fer-ho amb colorants alimentaris i ceres. D’esta manera es poden fer dibuixos o escriure i és bastant divertit per als nens perquè si utilitzes una cera blanca no veus quin és el missatge o el dibuix fins que ho submergeixes en el tint. T’assegure que tant si compres una dotzena, dues o tres, els xiquets no en tindran prou per a plasmar la seua imaginació!! Ingredients: ✔️ous*
✔️colorant alimentari de colors variats (en gel, pols)
✔️aigua per bullir els ous**
✔️aigua tèbia per a tenyir els ous
✔️1 cullerada de vinagre per a cada color


Trobaràs el pas a pas aquí 👇
http://cuinadiari.blogspot.com/2015/04/decorar-ous-de-pasqua-amb-colorants-i.html


#cuinadiari #ousdepasqua #easter #eastereggs #tradicions #traditions #decorarous #handmade #huevosdepaacua #fetacasa #pasqua



MONES DE PASQUA VALENCIANES CuinaDiari

Els valencians encara fem les #monesdePasqua com es feien tradicionalment: és a dir, amb una massa fermentada tipus brioix que guarnim amb anisets i ous durs.
Antigament, la #mona era un pa que es menjava quan acabava la Quaresma i per això en molts llocs es fa o s’acompanya d’embotits com la sobrassada, o la llonganissa de Pasqua, una llonganissa molt prima i seca.
La mona la regalaven els padrins als seus fillols i tenia tant ous com anys tenia el xiquet. La tradició durava fins que este feia la Comunió.
El nombre d’ous o el fet que siga el padrí l’únic que et pot regalar la mona, no crec que es conserve en molts llocs. Ara acostumen a tenir un ou i te la pot regalar qualsevol persona, un tiet, la teua àvia o qualsevol amic de la família que pense en els més menudets de la casa. Això sí, d’ells mai no s’oblida ningú, sempre en tenen més d’una.



Ingredients per a 6-7 mones:
-Per a la massa:
50* grams de llevat fresc
100 grams de llet tèbia
150 grams de sucre
1 polsim de sal
30 g de suc de taronja (aproximadament el de mitja taronja)
60 grams d'oli d'oliva
Ratlladura de ½ llima (llimona) i de ½ taronja
1 cullerada d'aigua de tarongina (“agua de azahar”)- si no en tingueres, no passa res
3 ous
550 grams de farina de força
*A mi m'agrada fer la massa la nit d'abans i deixar-la reposar a la nevera fins a l'endemà. Després la deixe de mitja a una hora i seguisc en el pas 4. Si ho fas així, posa la meitat del llevat.

-Per a decorar:
1 ou batut amb una mica de sucre
1 ou dur per mona (tamany menut, “s”)
Anisets de colors
Granets de café per a fer els ulls, si li dones forma d’animalet
Trobaràs el pas pas de la recepta aquí:

Nosaltres hui hem fet amb la mateixa massa una Coca de panses i nous i una Farinà.
Si vols provar altres receptes també les tenim al bloc.

#cuinavalenciana #receptestradicionalsvalencianes #artesa 



#cuinar #yomeloguiso #jocuine #jocuineacasa #jocuino #jocuinoacasa #confinament #coronavirus #coronacooking #recepta #cuinadiari #fetacasa #menudeconfinamiento #menudeconfinament #coronamenu #receptesdequaresma #Quaresma #cuaresma #cuinatradicional #cocinatradicional


T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet alguna de les nostres receptes, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

I si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a FacebookPinterestTwitter o Instagram. Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta


dissabte, 21 de desembre del 2019

PROPOSTES PEL NADAL CUINADIARI

Aqui teniu els links al recull actualitzat de les receptes de Nadal de Cuinadiari.

Espere que us agraden:

1) ENTRANTS, APERITIUS, PICADETES:


4-picadetes-nadal-collage_thumb3

2) PLATS PRINCIPALS (SEGONS) i GUARNICIONS:


2-plats-principals-collage2_thumb2



6-7-postres-i-dolos-nadal-collage_th[4]

Bon profit i bones festes!!
 
cenefa-nadal_thumb91

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

diumenge, 28 de juliol del 2019

MELMELADA DE PRUNA CLÀUDIA

Com cada any, a hores d’ara de l’estiu, a la prunera ja no li’n caben més de prunes. Quan ja no donem l’abast menjant-ne i regalant-ne, la melmelada és l’opció més adient per tal de no acabar llençant-les. A diferència d’altres prunes, la pruna clàudia té una carn més dura i la melmelada surt bastant més consistent.



Ingredients per fer melmelada de pruna clàudia:

Per fer la melmelada, només necessitarem 3 ingredients: prunes, sucre i llimona. El més habitual és posar la mateixa quantitat de sucre que de fruita però donat que som nosaltres qui la fem, la proporció aquesta la podem variar. L’inconvenient que té si poses molt poc sucre, és que et quedarà més líquida i no es conservarà tant temps. Jo acostume a posar 750 g per cada quilo de fruita.
  • 1 kg de prunes clàudies
  • 750 g de sucre
  • el suc d’una llimona mitjana 
 

Com es fa la melmelada de pruna clàudia: