GALERIA DE FOTOS

dissabte, 12 de desembre de 2020

ANOUETES DE NADAL

Les anouetes són un dolç típic nadalenc d’Alcoi i la seua Comarca. Tenen forma rodoneta, d’anou, i estan fetes amb moniato, sucre, ametlla i nous. Quan s’han assecat al cap d’uns dies, s’arrebossen amb sucre llustre.




Si no les heu provades mai, són molt senzilles de fer i us assegure que són una delícia! L’única cosa que has de tenir en compte és que les has de preparar uns 10-15 dies abans de Nadal per donar temps que s’assequen.

Ingredients per a fer anous de Nadal:

Posarem la mateixa quantitat* de:

  • Moniato cuit i pelat (bullit o torrat al forn)**
  • Sucre
  • Ametlla Marcona sense pell en pols
  • Nous una mica trencades (un poquet menys)


*Perquè us en feu una idea, jo avui he utilitzat 300 g de moniato (un moniato mitjà), 300 d’ametlla i sucre i 260 de nous i m’han eixit unes 40 anouetes.

**Els valencians acostumem a fer tant el dolç de moniato com les anouetes de Nadal amb moniato blanc, però en certs llocs és complicat trobar-ne de blancs i només hi ha de color taronja.

També hi ha una forma de fer-les que és amb ous i sense el moniato i queden com un massapà més consistent. A mi amb el moniato m'agraden molt perquè queden més suaus.

Estris: forn/cassó o microones + film transparent per coure el moniato, bol, forquilla, guants (opcional)


Elaboració:
1.- Cou el moniato fins que en punxar-lo estiga blanet. El pots bullir o coure’l al forn o al microones. 

2. Si l’has fet al forn o al microones, pela’l traient-li totes les taquetes negres que puga tindre i pesa’l. Utilitzarem la mateixa quantitat de sucre i d’ametlla molta.

3.- Acabat de coure, posa el moniato calent en un bol i aixafa’l amb una forquilla. Agrega el sucre i remena bé fins que es desfaça. Es quedarà una barreja bastant líquida. Seguidament aboca l’ametlla i barreja fins que tot s’haja integrat i espessit.

4.- Amb les mans lleugerament mullades o amb guants de làtex, fes boletes de la mida d’una nou (uns 20 g).

5.- Així que tingues les boletes fetes, arrebossa-les amb les nous trencades i deixa-les en una safata sobre fulles de neula blanca, silicona o paper de forn per tal que s'assequen. No les tapes, però amaga-les perquè sinó, volaran.

6.- Al cap de 3-4 dies, dona’ls la volta per tal que s’assequen per totes bandes. Deixa uns 4-5 dies més.

7.- Quan s’hagen assecat, al cap d’una setmana o deu dies, arrebossa-les amb sucre llustre.


Suggeriment: presenta-les embolicades en paper de cel·lofana, càpsules menudes, o simplement a sobre d’un platet.







Per més dolços de Nadal visita les nostres propostes aquí.

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si fas la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabentat de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Bon profit!!

Marta