Les anouetes són un dolç típic nadalenc d’Alcoi i la seua Comarca. Tenen forma rodoneta, d’anou, i estan fetes amb moniato, sucre, ametlla i nous. Quan s’han assecat al cap d’uns dies, s’arrebossen amb sucre llustre.
Ingredients per a fer anous de Nadal:
Posarem la mateixa quantitat* de:
- Moniato cuit i pelat (bullit o torrat al forn)**
- Sucre
- Ametlla Marcona sense pell en pols
- Nous una mica trencades (un poquet menys)
*Perquè us en feu una idea, jo avui he utilitzat 300 g de moniato (un moniato mitjà), 300 d’ametlla i sucre i 260 de nous i m’han eixit unes 40 anouetes.
**Els valencians acostumem a fer tant el dolç de moniato com les anouetes de Nadal amb moniato blanc, però en certs llocs és complicat trobar-ne de blancs i només hi ha de color taronja.
També hi ha una forma de fer-les que és amb ous i sense el moniato i queden com un massapà més consistent. A mi amb el moniato m'agraden molt perquè queden més suaus.
Estris: forn/cassó o microones + film transparent per coure el moniato, bol, forquilla, guants (opcional)
2. Si l’has fet al forn o al microones, pela’l traient-li totes les taquetes negres que puga tindre i pesa’l. Utilitzarem la mateixa quantitat de sucre i d’ametlla molta.
3.- Acabat de coure, posa el moniato calent en un bol i aixafa’l amb una forquilla. Agrega el sucre i remena bé fins que es desfaça. Es quedarà una barreja bastant líquida. Seguidament aboca l’ametlla i barreja fins que tot s’haja integrat i espessit.
4.- Amb les mans lleugerament mullades o amb guants de làtex, fes boletes de la mida d’una nou (uns 20 g).
5.- Així que tingues les boletes fetes, arrebossa-les amb les nous trencades i deixa-les en una safata sobre fulles de neula blanca, silicona o paper de forn per tal que s'assequen. No les tapes, però amaga-les perquè sinó, volaran.
6.- Al cap de 3-4 dies, dona’ls la volta per tal que s’assequen per totes bandes. Deixa uns 4-5 dies més.
7.- Quan s’hagen assecat, al cap d’una setmana o deu dies, arrebossa-les amb sucre llustre.
Suggeriment: presenta-les embolicades en paper de cel·lofana, càpsules menudes, o simplement a sobre d’un platet.
Per més dolços de Nadal visita les nostres propostes aquí.
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si fas la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabentat de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Bon profit!!
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada