GALERIA DE FOTOS

dissabte, 12 de desembre de 2020

ANOUETES DE NADAL

Les anouetes són un dolç típic nadalenc d’Alcoi i la seua Comarca. Tenen forma rodoneta, d’anou, i estan fetes amb moniato, sucre, ametlla i nous. Quan s’han assecat al cap d’uns dies, s’arrebossen amb sucre llustre.




Si no les heu provades mai, són molt senzilles de fer i us assegure que són una delícia! L’única cosa que has de tenir en compte és que les has de preparar uns 10-15 dies abans de Nadal per donar temps que s’assequen.

Ingredients per a fer anous de Nadal:

Posarem la mateixa quantitat* de:

  • Moniato cuit i pelat (bullit o torrat al forn)**
  • Sucre
  • Ametlla Marcona sense pell en pols
  • Nous una mica trencades (un poquet menys)


*Perquè us en feu una idea, jo avui he utilitzat 300 g de moniato (un moniato mitjà), 300 d’ametlla i sucre i 260 de nous i m’han eixit unes 40 anouetes.

**Els valencians acostumem a fer tant el dolç de moniato com les anouetes de Nadal amb moniato blanc, però en certs llocs és complicat trobar-ne de blancs i només hi ha de color taronja.

També hi ha una forma de fer-les que és amb ous i sense el moniato i queden com un massapà més consistent. A mi amb el moniato m'agraden molt perquè queden més suaus.

Estris: forn/cassó o microones + film transparent per coure el moniato, bol, forquilla, guants (opcional)


Elaboració:
1.- Cou el moniato fins que en punxar-lo estiga blanet. El pots bullir o coure’l al forn o al microones. 

2. Si l’has fet al forn o al microones, pela’l traient-li totes les taquetes negres que puga tindre i pesa’l. Utilitzarem la mateixa quantitat de sucre i d’ametlla molta.

3.- Acabat de coure, posa el moniato calent en un bol i aixafa’l amb una forquilla. Agrega el sucre i remena bé fins que es desfaça. Es quedarà una barreja bastant líquida. Seguidament aboca l’ametlla i barreja fins que tot s’haja integrat i espessit.

4.- Amb les mans lleugerament mullades o amb guants de làtex, fes boletes de la mida d’una nou (uns 20 g).

5.- Així que tingues les boletes fetes, arrebossa-les amb les nous trencades i deixa-les en una safata sobre fulles de neula blanca, silicona o paper de forn per tal que s'assequen. No les tapes, però amaga-les perquè sinó, volaran.

6.- Al cap de 3-4 dies, dona’ls la volta per tal que s’assequen per totes bandes. Deixa uns 4-5 dies més.

7.- Quan s’hagen assecat, al cap d’una setmana o deu dies, arrebossa-les amb sucre llustre.


Suggeriment: presenta-les embolicades en paper de cel·lofana, càpsules menudes, o simplement a sobre d’un platet.







Per més dolços de Nadal visita les nostres propostes aquí.

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si fas la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabentat de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Bon profit!!

Marta



Cap comentari :

Publica un comentari

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )