El Saltimbocca és un plat tradicional de la cuina italiana que es fa amb vedella, pernil salat, sàlvia i una mica de vi.
És un plat molt fàcil, ràpid de fer i resulta ben saborós. La versió tradicional, ja la vam penjar fa un temps. Hui et portem una versió diferent, feta amb pressa ibèrica i xampinyons.
Si estàs pensant en menús per Nadal, este pot ser un segon plat lleuger després d’un aperitiu contundent.
Ingredients:
- talls de pressa ibèrica
- 1 tall de pernil salat per cada tros de carn
- una mica de farina (o maizena si no pots gluten)
- romaní
- cervesa, vi blanc sec/ fino (un got o got i mig aproximadament)
- xampinyons
- sal i pebre
- oli
-Per a acompanyar:
- uns xampinyons al vi blanc o al microones
Estris: furgadents (escuradents), cassola o paella ampla antiadherent
2.- Posa la cassola al foc amb un fons d'oli. Agrega el romaní i daura els bistecs per les dues bandes.
3.- Agrega la cervesa o el vi i deixa que vaja fent xup xup. Sacseja la cassola de tant en tant perquè es forme una salsa melosa i no s’enganxe a la paella.
4.- Mentrestant salta els xampinyons en una altra cassola. Jo ho faig a part perquè solten molta aigua. Quan estiguen fets, agrega'ls a la cassola on tens la carn. Si cal, aboca una mica del suquet dels xampinyons, al gust. Cou fins que la carn estiga tendra.
5.- Serveix amb puré de patata.
Temps total: guarnició 20-30 minuts; saltimbocca preparació + cocció: 45 minuts- 1 hora
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si fas la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabentat de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Bon profit!!
2 comentaris :
Un plat bonissim.
Una abraçada.
Sí Lolines, i aquesta versió, tot un encert! ;-)
Publica un comentari a l'entrada