GALERIA DE FOTOS

divendres, 20 de novembre de 2020

SALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONS

 El Saltimbocca és un plat tradicional de la cuina italiana que es fa amb vedella, pernil salat, sàlvia i una mica de vi.

És un plat molt fàcil, ràpid de fer i resulta ben saborós. La versió tradicional, ja la vam penjar fa un temps. Hui et portem una versió diferent, feta amb pressa ibèrica i xampinyons.



Si estàs pensant en menús per Nadal, este pot ser un segon plat lleuger després d’un aperitiu contundent.

Ingredients:

  • talls de pressa ibèrica
  • 1 tall de pernil salat per cada tros de carn
  • una mica de farina 
  • romaní
  • cervesa, vi blanc sec/ fino (un got o got i mig aproximadament)
  • xampinyons
  • sal i pebre
  • oli

-Per a acompanyar:

Estris: furgadents (escuradents), cassola o paella ampla antiadherent

Elaboració:

1.- Prepara la carn: col·loca per sobre de cada tros de carn un tall de pernil. Uneix-los amb un furgadents i passa'ls per farina.

2.- Posa la cassola al foc amb un fons d'oli. Agrega el romaní i daura els bistecs per les dues bandes.

3.- Agrega la cervesa o el vi i deixa que vaja fent xup xup. Sacseja la cassola de tant en tant perquè es forme una salsa melosa i no s’enganxe a la paella.

4.- Mentrestant salta els xampinyons en una altra cassola. Jo ho faig a part perquè solten molta aigua. Quan estiguen fets, agrega'ls a la cassola on tens la carn. Si cal, aboca una mica del suquet dels xampinyons, al gust. Cou fins que la carn estiga tendra.

5.- Serveix amb puré de patata.


Temps total: guarnició 20-30 minuts; saltimbocca preparació + cocció: 45 minuts- 1 hora

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si fas la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabentat de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter
Moltes gràcies per seguir-nos!!

Bon profit!!

Marta


1 comentari :

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )