A casa som de celebrar la castanyada amb panellets, castanyes i moniatos, però el fet que la meua sogra sempre faça els panellets any rere any, em permet a mi poder anar provant receptes d'altres països. Este any li ha tocat el torn al "pan de muerto" una mena de brioix que els mexicans fan en aquestes dates per honorar els seus difunts.
Tenen forma rodona i per sobre es decora amb dues tires que representen els ossos i, un cop cuits, es cobreixen amb mantega i molt de sucre. Estan boníssims acompanyats amb una xocolata desfeta o farcits de crema de cacau.
Ingredients:
- 300 g de farina
- ratlladura d'una taronja o llimona
- 1/2 culleradeta de canyella
- 1 mica d’aigua de tarongina (opcional)
- 12 g de llevat fresc o 4 g de llevat sec de forner
- 40 g de llet
- 40 g de sucre
- 1 polsim de sal
- 150 g d’ou*
- 100 g de mantega a temperatura ambient
- Un parell de cullerades de farina extra per les tires de decoració
- Una mica d’ou per pintar els panets*
- Per l’últim toc: una mica de mantega i sucre
*Si utilitzes ous L o XL, bat-los i pesa 150 g. Amb el que et sobre, podràs pintar els panets.