GALERIA DE FOTOS

dimarts, 1 de novembre del 2022

PAN DE MUERTO per Tots Sants

A casa som de celebrar la castanyada amb panellets, castanyes i moniatos, però el fet que la meua sogra sempre faça els panellets any rere any, em permet a mi poder anar provant receptes d'altres països. Este any li ha tocat el torn al "pan de muerto" una mena de brioix que els mexicans fan en aquestes dates per honorar els seus difunts.

Tenen forma rodona i per sobre es decora amb dues tires que representen els ossos i, un cop cuits, es cobreixen amb mantega i molt de sucre. Estan boníssims acompanyats amb una xocolata desfeta o farcits de crema de cacau.


Ingredients:

  • 300 g de farina
  • ratlladura d'una taronja o llimona
  • 1/2 culleradeta de canyella
  • 1 mica d’aigua de tarongina (opcional)
  • 12 g de llevat fresc o 4 g de llevat sec de forner
  • 40 g de llet
  • 40 g de sucre
  • 1 polsim de sal
  • 150 g d’ou*
  • 100 g de mantega a temperatura ambient
  • Un parell de cullerades de farina extra per les tires de decoració
  • Una mica d’ou per pintar els panets*
  • Per l’últim toc: una mica de mantega i sucre

*Si utilitzes ous L o XL, bat-los i pesa 150 g. Amb el que et sobre, podràs pintar els panets. 



Elaboració:⁣⁣⁣

diumenge, 23 d’octubre del 2022

CARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONS

La tardor és època de rovellons, i l'altre dia el Jaume ens va regalar uns quants. 

En un principi vaig pensar fer la recepta de carn magra que ja tinc publicada al bloc i que està boníssima, però com tenia poc temps i una bona carmanyola de salsa de tomaca ja feta, vaig decidir preparar la carn magra amb la salsa de tomaca i afegir-li els rovellons saltats. Boníssima! 

 


Ingredients:

  • 1/2 quilo de rovellons tallats a quarts
  • 2 kg de carn magra del coll de porc tallada a daus
  • Herbes i espècies al gust: all i ceba en pols, julivert, pebre, orenga, barreja per a carn, etc.
  • 400 g de salsa de tomaca casolana
  • 1 gotet de fino o brandi
  • Aigua (la quantitat que calga per a acabar de cobrir la carn)
  • oli
  • sal
  • Per a acompanyar: puré de creïlla
Estris: cassola ampla

Elaboració de la carn magra amb rovellons:⁣⁣

dissabte, 22 d’octubre del 2022

APPLE CRISP O CRUIXENT DE POMA

L'Apple Crisp o Cruixent de Poma són unes postres de cullera amb l'interior molt semblant al de l'Apple Pie. 

Per sobre tenen una capa estil streussel que es fa amb farina, flocs de civada, sucre, mantega i nous, que un cop passat pel forn, queda cruixent com si fora una galeta. 

Son unes postres que se serveixen tèbies i es poden acompanyar o bé d'una mica de nata o de gelat de vainilla. El contrast de la capa cruixent, amb la poma tova, sucosa i tèbia, i la nata o el gelat freds, fan una combinació deliciosa. Et quedes a provar-les?



Ingredients:



Elaboració:⁣⁣⁣

divendres, 14 d’octubre del 2022

SALSITXES AMB ROVELLONS

Divendres és dia de teletreball i necessitem dinar alguna cosa que puguem preparar mentre esmorzem. Hui hem fet aquest plat de salsitxes amb rovellons


Per tal que siga un plat ràpid de fer, és clau tenir prèviament preparat el sofregit i fins i tot els rovellons passats per la paella. Si ho fas així, en 30-40 minuts tindràs llest un plat per xuclar-te els dits, un temps en què només hauràs de preocupar-te d'anar afegint els ingredients, no has d'estar pendent de la cassola.

Ingredients per a 4 persones:

  • 500 g de rovellons
  • 2 alls sencers
  • 150 g de sofregit (tomaca, pebrera i ceba)
  • 12-16 salsitxes de porc
  • 1 gotet de vi (fino)
  • 1 gotet d'aigua o la necessària fins a cobrir

Elaboració:⁣⁣⁣

diumenge, 9 d’octubre del 2022

TIRAMISÚ

Prepareu les culleres que hui portem un tiramisú!



Ingredients per a 6-7 persones:

  • 500 g. de mascarpone una mica temperat
  • 4 clares
  • 6 rovells
  • 6 cullerades de sucre (aprox. 100 g)
  • Melindros tipus "Sabojardi"
  • 2 tasses de café
  • 1 mica de marsala o brandi

Elaboració:⁣⁣⁣

dissabte, 1 d’octubre del 2022

LASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACA

Hui hem aprofitat unes albergínies que teníem i una mica de carn de botifarra per fer aquesta "falsa lasanya" d'albergínia sense beixamel o unes albergínies a la parmigiana, però amb carn.



Ingredients:

  • 4 albergínies en talls prims longitudinals 
  • salsa de tomaca
  • 500 g de botifarra esmicolada
  • formatge al gust
  • oli i sal
  • unes fulles d'alfàbega

Elaboració:⁣⁣⁣