La galera és un crustaci que per a molta gent és una mica desconegut, podríem dir fins i tot que sempre ha estat bastant menyspreat. Molts la coneixen com l'escamarlà del pobre i l’usen només per a fer caldos o enriquir els guisats de peix.
Les galeres són bitxos lletjos i el fet que te’ls mires amb bons ulls o no, és un tema bastant cultural. Nosaltres a casa hem menjat galeres i peix de tota mena des de ben menuts, ja que el meu avi era mariner i dia sí dia també tocava peix.
La galera no necessita gaire cosa per estar saborosa. Ara que és la seua temporada (gener a març), simplement saltada a la paella amb una mica d’oli i un allet, o a la planxa , la galera pot estar al nivell de qualsevol marisc. Té un gust molt fi i no sé per què està tan mal posicionada entre els seus companys de llotja. Potser, si fos més cara la gent pararia més atenció en ella...som així...🤷🤷
Avui us parlem de la galera perquè les hem fetes servir en la nostra recepta del repte del 15 dels Blocs Xocolata Desfetas i Els Fogons de la bordeta: Carxofes Estofades amb Sèpia i Galeres.
De gener a març comencen a estar plenetes, amb bastant molla i fins i tot de vegades ovades.
Li donareu una oportunitat a la galera?
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta