GALERIA DE FOTOS

dimecres, 28 de desembre de 2011

SALSA PER A CALÇOTS... I PER A MÉS

Malgrat no hi ha dues salses per acompanyar els calçots iguals sí que comparteixen uns ingredients comuns: tomàquets i alls escalivats, nyores /pebrots xoricers, fruits secs, oli, vinagre i sal, i el que varia d’una recepta a l’altra són les proporcions.

 Aquesta salsa no només la utilitzem nosaltres per als calçots, també queda molt bé amb caxofes a la brasa o acompanyant altres verdures com en este Milfulles de verdura amb formatge de cabra.

Ingredients:
  • 2 nyores o 1 cullerada ben plena de carn de pebrot xoricer 
  • 200 g ametla pelada i torrada 
  • 200 g avellanes torrades 
  • 1,5 kg de tomaques 
  • 1 ceba 
  • 1 cabeça d’alls 
  • Sal 
  • Oli d'oliva suau (150 -200 g)*
  • Vinagre (30-40 g)
*La quantitat de sal, oli i vinagre adapta-les al teu gust. Entre parèntesi us he posat quantitats orientatives

Estris: safata de forn, batedora/TMX

Elaboració:

1.- Posa les nyores o els pebrots xoricers en remull per desprès extreure’n la polpa. Si utilitzes carn de pebrot xoricer de pot no és exactament el mateix però t’estalvies feina.


2.- Torra els fruits secs uns 10-12 minuts a 175ºC. Deixa refredar.


3.- Neteja bé les tomaques i escaliva-les juntament amb la ceba i la cabeça d'alls durant uns 40-50 minuts a 180º. Si cal dóna'ls la volta si es torren molt per sobre.






Una bona idea per a poder pelar fàcilment els alls és tallar la part de baix de la cabeça d’alls i embolicar-la en paper d’alumini. Després només fent una mica de pressió, sortiran els grans de l’all sols.








4.- Tritura els fruits secs (ja torrats i freds) en la TMX amb uns cops de turbo. Vigila no triturar massa estona seguida perquè començarien a treure l’oli.


5.- Quan s'hagen refredat les verdures i pela-les i posa-les al vas de la TMX juntament amb els fruits secs que ja has triturat, la carn de les nyores, la sal i el vinagre. Afegeix l'oli pel bocal de mica en mica per tal que quede una salsa lligada.



6.- Obre el vas de la TMX i rectifica de sal, oli i vinagre.



Suggeriment: a banda d’acompanyar els calçots amb aquesta salsa, també queda molt bé amb altres verdures a la planxa com la carxofa, amb un milfulles de verdura amb rul·lo de cabra o un tros de carn o peix.

Nota: Si te'n sobra, es pot congelar. Si ho fas en potets menuts, serà més fàcil utilitzar-la en molts plats. Deixa-la descongelar tranquil·lament d'un dia per l'altre.



Temps total: 1 hora

Bon profit!!


T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )