GALERIA DE FOTOS

diumenge, 11 de novembre de 2012

ESPINACS, CEPS I OU POCHÉ

Els nois de la Recepta del 15 dels Blocs Xocolata Desfeta i Els fogons de La Bordeta ens han proposat fer una recepta amb bolets.
 
La recepta que finalment he decidit presentar-los, és aquesta d'Espinacs, Ceps i Ou Poché, una recepta que ja hi era al bloc però que donat que en un mes i mig ja hi som al Nadal, pot ser un primer plat amb què impressionareu els vostres comensals.
 
 
 
 
 
 
 
 Probablement els espinacs mai us han cridat l’atenció, com a mi, però si proveu aquest plat, us assegure que ni vosaltres ni els vostres convidats, quedareu indiferents.
 
 
Aquest plat, com podeu veure a la foto, té vàries elaboracions. Hi ha una crema d’espinacs que ens serveix de base del plat, desprès, una barreja d’espinacs saltats amb all i ceba confitada en oli, una capa de ceps i coronant el plat un ou poché.
La combinació de tots els sabors és increïble. Proveu de fer-la i ja m’ho direu!

Ingredients per a 8 persones:




-Els espinacs:
  • 1500 d’espinacs (5 bosses* de 300 gr)
  • Oli
  • 7 grans d’all trinxats
*si compres els espinacs ja nets t’estalviaràs prou temps
De la quantitat total d’espinacs, una vegada cuits es quedaran aproximadament al voltant d’un quilo. D'aquest quilo, uns 300 g els utilitzarem per a la crema i la resta per a barrejar amb la ceba confitada.
 
-Ceba confitada
  • 500 g de ceba tallada en juliana fina (2 cebes grans)
  • 100 g d’oli
  • Sal
  • Una mica d’aigua

-Els ceps:
  • 1200 g de ceps tallats a làmines*
  • Oli d’oliva
  • Sal
*si no trobares ceps frescos, en podries posar de congelats

 
-La crema d’espinacs
  • 50 g de mantega
  • 25 g de farina
  • 500 ml de llet
  • 200 ml de nata
  • Sal
  • *300 g d’espinacs saltats amb all (dels que hem fet anteriorment)

-Ous poché:
  • 8 ous frescos de gallina
  • 1 raig de vinagre blanc
  • Aigua
  • Sal

-Per a decorar:
  • una mica de sal maldon i pols de ceps
Estris: 1 olla/paella gran per a cada elaboració (ceba, espinacs, ceps i crema), colador, cèrcol d’emplatar de 8 cm de diàmetre.

 
Elaboració:

-Els espinacs:

1.- En una olla gran, sofregeix l’all. Quan comence a estar daurat, afegeix els espinacs. Veuràs que al principi quasi se’t sortiran de l’olla però de seguida aniran perdent volum. Remena de tant en tant i cou fins que veges que han soltat el seu suc i no estan crus. Fica en un colador i reserva.


 
 
-Ceba confitada:
 
2.- Mentrestant vés tallant la ceba en juliana fina. Fica-la en una olla o paella i confita-la amb oli d’oliva i una mica de sal. Deixa a foc suau fins que caramel·litze. Si veus que encara no està feta i li falta suc, vés afegint-li aigua de mica en mica. Barreja amb 800 g dels espinacs que has saltat en el pas d’abans. Posa en un colador i reserva.


 
-Els ceps confitats:
 
3.- Si fas servir ceps frescos, talla’ls a làmines i posa’ls en una safata de forn coberts amb oli d’oliva. Fica’ls al forn durant 40 minuts a 120º. L’oli el podràs utilitzar per a altres elaboracions. Si fas servir ceps congelats, segueix les instruccions del fabricant.
Quan estiguen fets, cola i reserva.

 

 
-Crema d’espinacs:

4.- El procediment per fer la crema d'espinacs és el mateix que el d'una beixamel. Posa la mantega en una olla, quan estiga fosa agrega la farina i fes un roux. Afegeix la llet i la nata tèbies i deixa que espessisca una mica.
 
5.- Agrega els 200 g d’espinacs cuits i tritura fins obtenir una crema molt fina.


 
-Ous poché:

6.- Segueix les instruccions aquí.

 
-Emplatat:

7.- En un plat fondo, posa una mica de crema d’espinacs. Col·loca al mig un cèrcol d’emplatar i fes una capa d’espinacs amb ceba, una capa de ceps i a sobre de tot l’ou poché. Decora amb una mica de sal maldon i pols de ceps per sobre.

 
Degustació: Amb la cullera trenca l'ou i agafa una mica d'ou, de ceps, d'espinacs i de crema.........................disfruta...




També combina molt bé amb un trosset de foie (tant fresc com mi-cuit), encara que si no en poses de per si el plat ja és bo per si sol:

 



Per organitzar-te: Si tens convidats, pots tenir totes les elaboracions fetes amb antelació excepte l’ou poché. El dia que et vinguen, només hauràs d’escalfar, emplatar i fer l’ou poché.

Nota: totes les elaboracions són congelables excepte òbviament l'ou.  

Font: La recepta original éno és meua, és d’un curs de cuina que vaig fer i jo he ajustat una mica les quantitats dels ingredients.



Bon profit!!


Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

14 comentaris :

  1. Jo he provat aquesta recepta a casa de la Marta i us asseguro que és una cosa tremendament exquisita, no deixeu de fer-la!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ensumava que eras tu la del comentaria de l'acàcia per lo "super enterada" que estàs del tema plantes!! Gràcies per deixar també este comentari, la veritat és que la foto no és lletja però si no ho proves, és impossible imaginar-te com està de bona la combinació dels espinacs amb els ceps i els ous poche i el toc de foie que li vam donar nosaltres el cap de setmana!! Molts records!! Marta

      Elimina
  2. Doncs és cert que fa molt per festes... Bona proposta!
    Marta

    ResponElimina
  3. M'encanta aquesta recepta i és que tots els ingredients que utilitzes m'agraden molt!!
    Crec que disfrutarem molt aquest mes amb la Recepta del 15!!
    ptns!!

    ResponElimina
  4. Espinacs: ara en tenim molts i he de pensar cada dia què fer amb ells. Ja tinc una altre manera. Gràcies Marta,
    Nani

    ResponElimina
  5. M'estimo més sense foie. La combinació de tots els sabors ha de ser molt bona i queda molt ben presentada.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Això sembla un pecat!! t'ha quedat la presentació genial Marta. Ptons

    ResponElimina
  7. Bufff... quin deliri d'àpat!!!
    Genial!!!

    Salut.
    Lourdes.

    ResponElimina
  8. Uau!!! Boníssima recepta, Marta! I molt ben explicada! En aquest ou poché mig obert i faria un bon "suca-hi pa" ha ha . Petonets

    ResponElimina
  9. Uau!!! Boníssima recepta, Marta! I molt ben explicada! En aquest ou poché mig obert i faria un bon "suca-hi pa" ha ha . Petonets

    ResponElimina
  10. Què elaborat! No havia pensat mai combinar espinacs i bolets i vet aquí que això té molt bona pinta!

    ResponElimina
  11. Realment és un plat de quedar bé, ideal per a un àpat festiu! Té una pinta boníssima
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )