GALERIA DE FOTOS

divendres, 13 de gener de 2012

CARXOFES ESTOFADES AMB SÈPIA I GALERES

2-2-carxofes sepia galeres-ETI-23

 
Em vaig alegrar molt en veure que el repte de la recepta del 15 dels blocs Xocolata Desfeta i Els Fogons de La Bordeta d’aquest mes eren les carxofes. M’agraden molt, cuinades de totes les maneres, però tinc un problema, que a casa només m’agraden a mi.

Totes les receptes que se m’acudien eren amb arròs però fer un arròs per tu sol és un poc trist. Al final em vaig decidir per una recepta de les “congelables” que pogués guardar les sobres, encara que no sé si durarà gaire!

Ingredients:

-Per a la picada:
  • 1 all
  • Unes branques de julivert
  • 1-2 llesques de pa dur
  • Un grapat d’ametlles
-Per al sofregit:
  • 3 tomaques
  • 1 ceba gran

*la sèpia és millor que la compres fresca i la congeles amb antelació, així estarà més tendra.
*el fumet, fes-lo i ten-ho congelat en pots menuts, així no caldrà fer-lo expressament.

Estris: olla gran, paella menuda, morter

Elaboració:

1.- Neteja bé les sèpies, sobre tot els tentacles que poden tenir sorra. Si t’agrada, pots deixar la melsa, que és la bosseta de color marró (farà la salseta més gustosa i meloseta, però també més forta). Talla-les a daus.

2-2-carxofes sepia galeres-1-ETI

2.- Posa un fons d’oli a la cassola, ofega la sépia una mica i després agrega el brandi. Tapa i deixa coure uns 15 minutets. Trau-la del foc i reserva.

2-2-carxofes sepia galeres-2-ETI

3.- Mentrestant vés preparant les carxofes: Talla’ls la tija, les puntes i trau les fulles de fora. Talla les carxofes en 4-6 trossos i fica-les en un bol amb aigua i llimona per a què no s’oxiden.

2-2-carxofes sepia galeres-carxofes-eti

4.- En una paella menuda, fregeix el pa i les ametlles. Posa-ho tot al morter juntament amb l’all i el julivert i fes una picada. Reserva.

2-2-carxofes sepia galeres-3-picada-eti

5.- Fes un sofregit amb la ceba i la tomaca: primer sofregeix la ceba trinxada fins que comence a agafar color, després agrega la tomaca triturada. Cou durant uns 5 minuts, agrega les carxofes i cou uns altres 5 minuts.

2-2-carxofes sepia galeres-4-eti

6.- Fica ara la picada i remena-ho tot. Agrega les galeres i quan estiga tot barrejat, afegeix la sèpia i el fumet/aigua. (Ha de quedar quasi cobert). Rectifica de sal i deixa que es guise durant uns 20-25 minuts o fins que la carxofa estiga blaneta.

2-2-carxofes sepia galeres-6-eti

Nota: si no trobes galeres o no és la temporada, aquest plat queda molt bé amb gambes, llagostins o escamarlans.
calendari_gener2012labordeta carxofes
Temps total: una mica més d’una hora


Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

19 comentaris :

  1. Doncs no et preocupis, que a mi m'encanten. Així que vendré a dinar a ca teva. O si te'n sobra al congelador, ja saps! ;) Una recepta fantàstica.
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  2. Jo en vull un altre tupper, que a casa el Xavi menja fora cada dia i estaríem encantants!! Quina pinta que té aquest estofadet!!!
    Moltes gràcies per participar maca!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. No us preocupeu que em sembla que encara en tindríem per a un altre!
    Gràcies a vosaltres per proposar-nos els reptes!
    Marta

    ResponElimina
  4. Un altre tupper siusplau!!!!! Quina bona pinta!!!!

    ResponElimina
  5. I un altre per mi!!!!!! quina pinta mes bona ... mmmm
    Un petonet

    ResponElimina
  6. Caram, amb el que m'agraden a mi les galeres, i ara que n'és l'època... que bo!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. he arribat al teu blog per la recepta del 15
    em quedo per aqui

    ResponElimina
  8. quin estofat mes bo, tots tres ingredients principals m'agradent molt!!
    una abraçada.

    ResponElimina
  9. Tot això dels reptes és molt engrescador...estic desitjant el proper...aviam que ens proposen la Sandra i la Marina
    Moltes gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  10. Que rico, me encantan todos los ingredientes,lo probare :)
    Besos

    ResponElimina
  11. Un plat de luxe! Molt bona presentació pas a pas.
    Petons.
    Belén.

    ResponElimina
  12. Quina bona pinta, m'apunto al tapper..... noia ja ho veus inclús desde Playa del Carmen (Mèxic) et llegeixo....
    Petonets i fins la tornada.
    Mayka

    ResponElimina
  13. un plato muy bueno con esta combinacion,me gusta

    ResponElimina
  14. Respostes
    1. Aquesta recepta és un 10. Sempre que vull quedar bé l'utilitze. Gran descobriment!

      Elimina
  15. Una pinta fantàstica! Deu ser boníssim! Una pregunta: quan cous la sèpia, la deixes enrossir abans de tirar-hi el brandi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si vols la pots enrossir. Es cou abans xq la sepia necessita almenys 1 hora perquè quede tendra i aixi anem guanyant temps

      Elimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )