GALERIA DE FOTOS

FUMET DE PEIX AMB SOFREGITFUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

MONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSAMONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSA01 Abr 2024 0 Comentaris

...

RECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUARECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUA23 Mar 2024 0 Comentaris

...

ROAST BEEFROAST BEEF17 Mar 2024 0 Comentaris

...

COQUES DE PATATA I COCA DE TALLADESCOQUES DE PATATA I COCA DE TALLADES15 Gen 2024 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i PicadetesPROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i Picadetes22 Des 2023 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços TradicionalsPROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços Tradicionals22 Des 2023 3 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL II–Plats PrincipalsPROPOSTES PER AL NADAL II–Plats Principals22 Des 2023 1 Comentaris

...

SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)15 Oct 2023 1 Comentaris

...

CIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRATCIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRAT24 Sep 2023 0 Comentaris

...

LLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓLLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓ26 May 2023 0 Comentaris

...

BATUT DE FRUITS VERMELLSBATUT DE FRUITS VERMELLS04 Abr 2023 0 Comentaris

...

XIPS DE COL KALEXIPS DE COL KALE01 Abr 2023 0 Comentaris

...

AMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJAAMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJA19 Feb 2023 0 Comentaris

...

PERDIUS EN ESCABETX DE TARONJAPERDIUS EN ESCABETX DE TARONJA14 Gen 2023 0 Comentaris

...

PAN DE MUERTO per Tots SantsPAN DE MUERTO per Tots Sants01 Nov 2022 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONSCARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONS23 Oct 2022 0 Comentaris

...

APPLE CRISP O CRUIXENT DE POMAAPPLE CRISP O CRUIXENT DE POMA22 Oct 2022 1 Comentaris

...

 SALSITXES AMB ROVELLONS SALSITXES AMB ROVELLONS14 Oct 2022 2 Comentaris

...

TIRAMISÚTIRAMISÚ09 Oct 2022 2 Comentaris

...

LASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACALASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACA01 Oct 2022 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONSMANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONS24 Sep 2022 0 Comentaris

...

PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)10 Sep 2022 0 Comentaris

...

GALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATAGALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATA28 Ago 2022 0 Comentaris

...

CIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACSCIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACS29 Jul 2022 1 Comentaris

...

CROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETACROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETA20 Jul 2022 0 Comentaris

...

PEIX SEC: mussola i capellansPEIX SEC: mussola i capellans17 Jul 2022 2 Comentaris

...

CALLOS CuinaDiariCALLOS CuinaDiari02 Jul 2022 0 Comentaris

...

PROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOANPROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOAN23 Jun 2022 11 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOTPASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOT29 May 2022 0 Comentaris

...

PEPITOS, XIMOS O XIMETSPEPITOS, XIMOS O XIMETS14 Abr 2022 3 Comentaris

...

NIUS DE XOCOLATA I AMETLLANIUS DE XOCOLATA I AMETLLA10 Abr 2022 0 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHERTORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHER05 Gen 2022 2 Comentaris

...

TRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀTRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀ19 Des 2021 0 Comentaris

...

ROTLLETS D'ANÍSROTLLETS D'ANÍS28 Nov 2021 2 Comentaris

...

BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)13 Nov 2021 0 Comentaris

...

CARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETACARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETA28 Jul 2021 3 Comentaris

...

GOTETS DE CREMA DE FORMATGE,  MELMELADA I GALETA CRUIXENTGOTETS DE CREMA DE FORMATGE, MELMELADA I GALETA CRUIXENT10 Jul 2021 2 Comentaris

...

RAÏMET DE PASTORRAÏMET DE PASTOR05 Jun 2021 1 Comentaris

...

MADUIXES SUZETTE AL PEBREMADUIXES SUZETTE AL PEBRE08 May 2021 0 Comentaris

...

TRUITA DE FAVES I BACALLÀTRUITA DE FAVES I BACALLÀ10 Abr 2021 0 Comentaris

...

PICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanidesPICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanides27 Mar 2021 0 Comentaris

...

CHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de CadizCHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de Cadiz21 Mar 2021 0 Comentaris

...

CARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUIDCARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUID14 Mar 2021 0 Comentaris

...

CRISPETES DOLCESCRISPETES DOLCES26 Feb 2021 2 Comentaris

...

REMENAT D'OU AMB TOMACAREMENAT D'OU AMB TOMACA25 Feb 2021 2 Comentaris

...

SOFREGITSOFREGIT19 Feb 2021 0 Comentaris

...

FABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valencianaFABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valenciana22 Gen 2021 1 Comentaris

...

GALTES DE PORC AL VI DE PORTOGALTES DE PORC AL VI DE PORTO30 Des 2020 0 Comentaris

...

ANOUETES DE NADALANOUETES DE NADAL12 Des 2020 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONSSALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONS20 Nov 2020 2 Comentaris

...

SANG AMB CEBASANG AMB CEBA30 Ago 2020 4 Comentaris

...

RECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasaRECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasa22 Mar 2020 2 Comentaris

...

PROPOSTES PEL NADAL CUINADIARIPROPOSTES PEL NADAL CUINADIARI21 Des 2019 0 Comentaris

...

MELMELADA DE PRUNA CLÀUDIAMELMELADA DE PRUNA CLÀUDIA28 Jul 2019 6 Comentaris

...

PANCAKES O CREPS AMERICANESPANCAKES O CREPS AMERICANES01 Mar 2019 1 Comentaris

...

CAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSICCAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSIC16 Oct 2018 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGSCARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGS01 Oct 2018 1 Comentaris

...

TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)08 Ago 2018 1 Comentaris

...

PIZZA DE GALETA DECORADAPIZZA DE GALETA DECORADA29 Jul 2018 0 Comentaris

...

ESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGEESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGE28 May 2018 1 Comentaris

...

CALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀCALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀ16 May 2018 6 Comentaris

...

FLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADESFLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADES09 May 2018 0 Comentaris

...

NOUS CARAMEL·LITZADESNOUS CARAMEL·LITZADES04 May 2018 0 Comentaris

...

ROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDIROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDI23 Abr 2018 0 Comentaris

...

MOLLETESMOLLETES13 Abr 2018 2 Comentaris

...

CREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADACREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADA21 Mar 2018 2 Comentaris

...

BUNYOLS DE VENTBUNYOLS DE VENT06 Mar 2018 3 Comentaris

...

ARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLAARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLA17 Feb 2018 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarellaMANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarella24 Gen 2018 0 Comentaris

...

COQUETES DE SANT ANTONICOQUETES DE SANT ANTONI16 Gen 2018 0 Comentaris

...

VANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainillaVANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainilla23 Nov 2017 2 Comentaris

...

FILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓFILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓ29 Oct 2017 0 Comentaris

...

COCA DE IOGURT SENSE GLUTENCOCA DE IOGURT SENSE GLUTEN27 Sep 2017 6 Comentaris

...

MELMELADA DE FIGAMELMELADA DE FIGA13 Sep 2017 1 Comentaris

...

CAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLACAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLA05 Ago 2017 4 Comentaris

...

TORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLATORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLA25 Jul 2017 2 Comentaris

...

BRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pasBRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pas19 Mar 2017 4 Comentaris

...

HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)16 Feb 2017 0 Comentaris

...

GOTET DE FOIE I CEPSGOTET DE FOIE I CEPS01 Feb 2017 2 Comentaris

...

MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)26 Gen 2017 2 Comentaris

...

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYAPOLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYA29 Des 2016 7 Comentaris

...

GAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENTGAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENT20 Des 2016 1 Comentaris

...

AMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDSAMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDS02 Nov 2016 2 Comentaris

...

PANELLETS D’AVELLANAPANELLETS D’AVELLANA30 Oct 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLESCONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLES12 Oct 2016 2 Comentaris

...

AMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀAMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀ15 Sep 2016 2 Comentaris

...

TORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMATORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMA18 Jun 2016 2 Comentaris

...

ALLIOLI DE POMAALLIOLI DE POMA11 Jun 2016 1 Comentaris

...

COCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGECOCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGE03 Jun 2016 1 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDSPASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDS21 Abr 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDESCONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDES07 Abr 2016 6 Comentaris

...

COCA DE LLANDA DE CARABASSACOCA DE LLANDA DE CARABASSA31 Mar 2016 4 Comentaris

...

FARINADES, “FARINAES” O FARINOSESFARINADES, “FARINAES” O FARINOSES25 Mar 2016 5 Comentaris

...

ARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFESARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFES01 Mar 2016 2 Comentaris

...

XIPS DE CARXOFAXIPS DE CARXOFA02 Feb 2016 4 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. ReceptesSUCS O BATUTS VERDS. Receptes30 Gen 2016 4 Comentaris

...

COUS COUS A LA VALENCIANACOUS COUS A LA VALENCIANA22 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)18 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADASUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLASUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTANSUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTAN18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. IntroduccióSUCS O BATUTS VERDS. Introducció17 Gen 2016 13 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)04 Gen 2016 9 Comentaris

...

FARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPSFARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPS21 Des 2015 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCASALTIMBOCCA30 Nov 2015 1 Comentaris

...

BROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel AllenBROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel Allen21 Oct 2015 3 Comentaris

...

COCHINITA PIBIL de Ferran AdriàCOCHINITA PIBIL de Ferran Adrià28 Sep 2015 5 Comentaris

...

LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)14 Ago 2015 3 Comentaris

...

SAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓSAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓ19 Jul 2015 3 Comentaris

...

PA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLESPA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLES06 Jul 2015 3 Comentaris

...

COCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADACOCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADA21 Jun 2015 2 Comentaris

...

COCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULLCOCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULL16 Jun 2015 3 Comentaris

...

TRUITA DE PATATATRUITA DE PATATA08 Jun 2015 3 Comentaris

...

GUACAMOLEGUACAMOLE21 May 2015 4 Comentaris

...

MASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGAMASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGA13 May 2015 8 Comentaris

...

DECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERESDECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERES04 Abr 2015 4 Comentaris

...

VERAT A L’ALL CREMATVERAT A L’ALL CREMAT20 Mar 2015 6 Comentaris

...

CIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PACIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PA11 Mar 2015 3 Comentaris

...

PASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATAPASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATA26 Feb 2015 18 Comentaris

...

ALL I PEBRE DE LLOBARROALL I PEBRE DE LLOBARRO29 Gen 2015 10 Comentaris

...

BLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIGBLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIG19 Gen 2015 8 Comentaris

...

POLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco TorreblancaPOLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco Torreblanca23 Des 2014 4 Comentaris

...

LLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVALLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVA16 Des 2014 5 Comentaris

...

6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari10 Des 2014 0 Comentaris

...

AMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran RecapteAMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran Recapte28 Nov 2014 1 Comentaris

...

CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 2014CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 201427 Nov 2014 1 Comentaris

...

Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv3Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv321 Nov 2014 3 Comentaris

...

ESPATLLA DE XAI AL FORNESPATLLA DE XAI AL FORN12 Nov 2014 6 Comentaris

...

FUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

dijous, 3 de novembre del 2011

ARRÒS AL FORN

Aquesta entrada la vam publicar al novembre de 2011. Al juliol de 2013 vam sortir al Cuines de Tv3 i vam fer un Arròs al Forn. Si voleu veure una versió més actualitzada d'esta recepta, cliqueu aquí.



Una recepta molt valenciana...L'Arròs al forn.



Este arròs probablement és l’arròs que més m’agrada tant per menjar com per a cuinar-lo. De fet quasi tothom que ha vingut a casa a dinar, l’ha provat. És una mica laboriós perquè primer has de fer un caldo i després sofregir tots els ingredients de l'arròs, però mai falla i està boníssim!!

Ingredients per a 4-5 persones: 
  • 1-2 creïlles tallades a rodanxes (patates) (unes dues rodanxes per persona) 
  • 3-4 trossos de costella per persona 
  • 1 botifarra de ceba per persona (“morcilla”) 
  • 1 cabeça d’alls 
  • 400 g de cigrons cuits (1 pot) 
  • 70-100 g d’arròs per persona 
  • 1,5 mides de caldo* per cada d’arròs  
  • Colorant 
  • 1 tomaca tallada a rodanxes (tomàquet)


*Aquest arròs antigament era una recepta d'aprofitament, es feia amb les sobres del putxero: el caldo, els cigrons, la carn, etc. En aquesta versió més moderna, només utilitzem el caldo i amb la resta d'ingredients fem un sofregit. Amb un caldo cassolà sortirà molt bo, però si no tens temps, el pots comprar ja fet.

Estris: Paella, cassó + cassola de fang (diàmetre 36 a 40cm)

Elaboració:

1.- Encen el forn a 200º funció ventilador.

2.- En una olla daura els ingredients pel següent ordre: primer la costella amb la cabeça d’alls, desprès la botifarra de ceba (morcilla)  i finalment la creïlla (patata). Així que estiga cada ingredient, vés-lo traient i posant-lo en la cassola de fang excepte les creïlles (patates).

3.- Mentrestant, en una cassola, calfa el brou amb el colorant (una vegada i mitja el volum de l'arròs).

4.- Quan ja estiguen tots els ingredients sofregits, tira el cigrons (només perquè agafen una mica de temperatura) i l'arròs, i dóna unes voltes. D'aquesta manera l'arròs s'impregnarà de tots els olors i sabors del que hem sofregit i farà que el gra se segelle.

5.- Finalment posa l'arròs, els cigrons i l'oli del sofregit amb la resta de carn que ja havíem ficat a la cassola de fang i tira per sobre el caldo. Finalment els ingredients han de quedar arranjats així: la cabeça d'alls al centre i les botifarres, les creïlles i la tomaca al voltant.




6.- Fica al forn i deixa coure uns 20-25 minuts o fins que l'arròs estiga cuit i haja absorbit el caldo. Si veus que s'està torrant massa la superfície baixa la temperatura a 180º.
Ha de quedar una arròs ben sequet. Encara que tingues la sensació que li falta aigua, no li n’afegeixis més perquè es passaria l’arròs.
Es forma una capa d'arròs cruixent per sobre, però per dins queda un gra d'arròs sencer i molt gustós.




Nota: Estalviaràs temps si el caldo el fas prèviament, el dia d'abans o el pots tenir al congelador i quan hages de fer aquest arròs només et quedarà sofregir tots els ingredients i ficar-ho al forn.

Com ja he comentat, també pots posar caldo del que ja venen preparat...encara que, no et costarà massa fer-lo tu si fas el caldo fàcil de diari.

Nota per als que no viviu a prop de la C. Valenciana: en moltes carnisseries venen botifarra de ceba (la “morcilla”) però està adobada de manera diferent a com ho fan els valencians. Si vols aconseguir una botifarra que s’assemble a la nostra, al Mercadona en venen unes que no estan malament. Les trobareu a les neveres de la carn. Agafa les que estan fetes a Ontinyent o per Xest (si no m’equivoque). L’únic inconvenient que jo li trobe a aquestes, és que estan molt poc curades així que si pots, deixa-les penjades fora de la nevera durant un parell de dies per tal que s’assequen una mica.




Temps total: Amb el caldo fet = 30 minuts d’elaboració + 20-25 minuts de forn

Bon profit!!


Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta





19 comentaris :

Cristina Gómez ha dit...

Sempre havia volgut per un arròs de la terra Valenciana o ara ja no tinc excusa.
Gràcies Marta per compartir aquestes receptes!

Cristina.

Marta Cuinadiari ha dit...

Allà baix és molt típic! Prova'l i ja em diràs!! Diferent a qualsevol arròs, és el meu preferit!

monika asensi ha dit...

acabo de descubrir este blog y estoy encantada.
me gustan mucho las recetas y me recuerdan la cocina de mi suegra, valenciana, valenciana, de las señoras que vivían para "guisar" para la familia.
y marta no se calla los "trucos" (en muchos blogs y libros me parece que no lo dicen todo...) y encima todo está escrito con un toque cariñoso de humor.ENHORABUENA de una alemana casada von un valencianet y afincada en el penedès y perdona que no escriba en catalán, respectivamente valenciano que aún entendiéndolo perfectamente no me atrevo a escribirlo.

Marta CuinaDiari ha dit...

Muchas gracias por tu comentario Monika! animan mucho y hacen que el esfuerzo valga la pena. La intención de publicar el blog era compartir, y enseñar lo que me gusta hacer en la cocina por eso lo cuento todo con el mayor detalle posible, sin secretos, para que quien se anime a hacer alguna de mis recetas no tenga ningún problema.
Gracietes de nou!! T'espere per aquí ben aviat!!

Anònim ha dit...

Buenisimo Marta!!! Me ha faltado hacer alguna foto antes de comernoslo y me ha parecido feo hacerlo cuando me he acordado....que la cassola estaba vacia ya jajaja!!!!Ya he visto y lo proxima sera la cassola de pollastre, secret, saltxitxes i fesols.......ummmmm!!!! Me encanta el blog.
Amparo

Anònim ha dit...

Falta dir que com millor està és amb la botifarra de ceba d'Ontinyent

Marta CuinaDiari ha dit...

ja ho posa a les notes! :-)

Mirela ha dit...

Avui hem aquest arros per la tercera vegada i, un cop mes, hem triumfat!!! Gracies, Marta

Sergio&Mire

Montse femcuinetes ha dit...

mmmmmm que bo. Jo l'he fet un parell de cops.

Unknown ha dit...

Demà ho probo per recomanació d'un tal Jesús

Marta CuinaDiari ha dit...

Perfecte!! ja ens contarà Jaume!! :-) Marta

Unknown ha dit...

Moltes gràcies Marta !!!Soc de Barcelona pero em menjat aquet arrós a La Vall d'Uxo!!Ma filla vol que li faci!! .La teva recepta es perfecta ,com tambe m'ho han dit unes amigas de Genoves!!

Marta CuinaDiari ha dit...

Doncs espere que el proveu de fer i que us isca bo! Gràcies pel comentari Lluisa!

Unknown ha dit...

Molt ben explicat, gràcies. Només un comentari;a casa meva es posava tota la capa superior de rodelles de patates.

M'aclame a tu ha dit...

Quina alegria dóna que no es perden les nostres receptes. Jo el faré dimarts, però no tinc cassola de fang. Ja veuré com m'ix...Igual he de posar una mica més de brou perquè la safata del forn s'escalfa més ràpid.
Moltes felicitacions pel bloc des de Torreblanca. Plana Alta

Anònim ha dit...

Demà vaig a seguir les teues instruccions. Quin tipus d'arròs és millor. Jo solc utilitzar La Fallera, però queda un poc passat, massa cuit. En gastes un d'especial? Bomba?

Marta CuinaDiari ha dit...

No, no cal bomba, la Fallera, Nomen, Sos ja van bé. Per què dius que la Fallera queda passat? a l'arròs al forn jo pose 1,5 parts d'aigua, per 1 d'arròs. Podria ser que en poses 2 parts d'aigua? Ja em diràs. Marta

Jordana ha dit...

Gràcies per la recepta, la farem el dissabte.
Un dubte, la cassola de fang es posa al centre del forn o a la base?
Creus que si ho deixe preparat abans a la cassola i faig l'ultim pas de afegir el caldo i colocar les creïlles després eixirà igual de bo?
Gràcies desde Castalla!!

Marta Cuinadiari ha dit...

Hola Jordana, la cassola posa-la al centre . La manera que comentes de fer-ho la trobe bé. La única cosa és que t'assegures que el caldo estiga ben calent, fins i tot si has sofregit tots els ingredients amb antelació, excepte l'arròs, podries arranjar-los a la cassola i 3/4 abans de dinar, quan hages d'escalfar el forn, deixar-la a dins i quan estiga calent, tires l'arròs i aboques el caldo, sinó, si tot està fred i fiques el caldo ben calent i després al forn també calent, et podria petar la cassola i després de la faenata no faria gracia... gràcies per comentar. Espere que isca bo!