GALERIA DE FOTOS

dijous, 20 d’octubre del 2011

COCA DE CARABASSA I XOCOLATA

Com he dit en alguna altra ocasió, la carabassa la utilitzem molt els valencians, sobre tot en les postres. Aquesta coca de carabassa és una de les meues preferides...




 
Ingredients:
  • 550 g de carabassa torrada, triturada i colada
  • 5 ous
  • 300 g de sucre*
  • 500 g de farina
  • 100 ml d’oli de gira-sol
  • 1 sobret blanc i un blau de gasificant (dels de gasosa)
  • 1 sobre de llevat químic
  • 175 g de xocolata de postres o de perletes de xocolata
  • Sucre per a empolvorar per sobre
 *Quantitat de sucre: dependrà de com n'és de dolça la carabassa


Estris: sedàs, TMX/ màquina de muntar les clares, motle forn de 35x25 cm

Elaboració:

Si no tens la carabassa torrada, torra-la i deixa refredar. Jo normalment quan torre carabassa, la triture, la pese i la congele en bossetes de plàstic (de les de cremallera). La deixe descongelar el dia d’abans a dins de la nevera i així estalvie bastant temps. 

1.- Escalfa el forn a 180º funció ventilador.



2.- En un bol barreja la farina i els llevats. És recomanable passar-los pel sedàs. D’aquesta manera aconseguirem un pa de pessic molt flonjo i ens evitarem els petits terrossos del llevat. Reserva.






Si ho fas amb TMX:

3.- Bat els ous i el sucre en la TMX programant 5 minuts temperatura 37º velocitat 3,5.

4.- Agrega l'oli i la carabassa triturada i barreja uns segons a velocitat 6.

5.- Finalment posa la farina i els llevats i barreja uns segons a velocitat 6. Acaba de barrejar amb l'espàtula i segueix en el punt 6. (El vas estarà completament ple).


Si ho fas de manera tradicional: 

3.- Si no ho fas amb TMX, puja per separat les clares i els rovells.








4.- Afegeix la carabassa torrada i l’oli als rovells.   




5.- Junta amb la farina fins que es barrege bé i finalment agrega les clares muntades. Barreja-ho de forma envolvent, formant “vuits” ajudant-te d'’una espàtula. 





6.- Fon la xocolata al microones uns 2-3 minuts a 360 de potència. Si no s'ha desfet en este temps, torna a programar de minut en minut obrint de tant en tant per vigilar que no es creme. Barreja bé amb una espàtula.



7.- Mentre es fon la xocolata, vés folrant el motlle. (Si és de silicona, no cal). 



8.- Posa la massa en un motlle gran. És una massa molt densa per tant, escampa-la bé amb una espàtula de mà perquè puge igual per totes bandes.  



9.- Posa la xocolata fosa a dins d’una bossa i fes-li un foradet. Reparteix la xocolata per sobre de la coca i acaba-la de barrejar amb una forquilla per tal que no només quede xocolata a la superfície. Empolvora la coca amb sucre.






10.- Fica el bescuit al forn (prèviament escalfat) durant uns 35-40 minuts a 180º funció ventilador o fins que punxant-la amb un pal de broqueta aquest isca net.



Nota: Si no t’has recordat d'encendre el forn abans, mentres es calfa fica la massa en el frigorífic. Això també farà que el bescuit quede més esponjós i puge. Ix una coca prou gran, si en sobra, la pots congelar perfectament, fins i tot pots congelar trossets menuts embolicats en film perquè els nanos la tinguen llesta per dur-se-la al cole.

Cuinar amb carabassa pot resultar arriscat ja que de vegades has d’ajustar les quantitats dels ingredients depenent de si aquesta fa més aigua o menys. Això no hi ha problema si estem fent una crema o un puré però sí que ens influirà en una coca o un pastís. Si et passa que la carabassa tendeix a treure bastant aigua (normalment són les que trobes poc dolces desprès de traure-les del forn), tritura-la i posa-la en un colador perquè la deixe anar.

Temps total: 1 hora carabassa + 10 preparació + 40 minuts de forn





Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!Bon profit!!



Marta

6 comentaris :

Anònim ha dit...

Coca de molletes és la meua coca preferida, em pots ensenyar? Gràcies

Anònim ha dit...

Hola
Voldría fer-la amb mel.... creus que amb 100 gr hi ha prou???
Gràcies
Laura

Marta CuinaDiari ha dit...

Hola Laura, sincerament no ho he provat mai de fer la coca amb mel. En realitat és cert que el mateix pes de mel "ensucra" més que el mateix pes de sucre però jo crec que en posaria una miqueta més de 100g. De vegades també influeix molt com és de dolça la carabassa així que jo ho provaria abans. Posa'n 100 i si trobes que li'n falta, estàs a temps d'afegir-ne més.
Per si t'intessa el tema, en este article parla de l'ús de la mel a la cuina. A la pàgina 1 trobaràs info interessant: http://academic.uprm.edu/dpesante/docs-apicultura/recetas-mie.pdf
Si ho proves, si us plau diga'm com has quedat perquè així ho provaré jo també. Merci pel comentari! Marta

No tot són postres ha dit...

Inspirada amb la teva, però feta a la meva manera... a veure què et sembla!
http://nototsonpostres.blogspot.com.es/2015/05/coc-de-carabassa-i-xocolata-84.html

Segur que em dius que no s'assembla en res, però m'he inspirat en la teva recepta. Però , com sempre, no me'n puc estar de tunejar-ho tot!
Moltes gràcies.
PTNTS
Dolça

Marta CuinaDiari ha dit...

Jaja! A mi també em costa molt seguir una recpeta al peu de la lletra! Tens raó, no s'assembla gaire al meu però segur que està boníssim! A casa es de les nostres coques preferides! Marta

Marta CuinaDiari ha dit...

Jaja! A mi també em costa molt seguir una recpeta al peu de la lletra! Tens raó, no s'assembla gaire al meu però segur que està boníssim! A casa es de les nostres coques preferides! Marta