GALERIA DE FOTOS

dimecres, 19 d’octubre de 2011

CARABASSA TORRADA

Abans, era costum portar les coses a coure al forn de pa del barri: es portaven les carabasses, les coques o fins i tot l’arròs al forn. Ara això em sembla que ja s’ha perdut.

La carabassa al forn, a banda de ser ingredient essencial de moltes postres dolces valencianes com la coca de carabassa o els bunyols, acostuma a ser també per a molts unes postres. Es menja simplement amb una mica de sucre o mel per damunt.




Ingredients:
  • 1 carabassa 

Estris: un ganivet gran, làmina de silicona o paper de forn, safata forn

Elaboració:

1.- Escalfa el forn a 180ª.

2.- Talla la carabassa per la meitat.



3.- Posa-la a sobre d’una safata de forn i fica-la al forn durant una hora/ hora i mitja. El temps dependrà de la grandària de la carabassa. Per exemple, una carabassa de 3 kg necessitarà una hora i mitja. Si és menuda, amb 40 minuts hi haurà prou.

Nota: Si necessites la carabassa torrada per fer alguna recepta, calcula que el pes en cru es reduirà entre un 60-70% (tenint en compte que en cru la pesem amb la pell i les llavors). Una carabassa de 3 kg es quedarà en un quilo.



Si te’n sobra, la pots triturar i la pots guardar en bossetes o carmanyoles al congelador. Quan la necessites, la descongeles unes hores abans. Això t'estalviarà molt de temps i et permetrà que tot i no siga època de carabasses, pugues utilitzar-la quan vullgues.


Temps total: 1 hora- 1 hora i mitja

Suggeriment: és molt típic entre els valencians menjar-nos la carabassa torrada tal qual o amb una mica de sucre però hi ha altres receptes que pots fer amb carabassa torrada...


BUNYOLS DE CARABASSA



COCA DE CARABASSA I XOCOLATA



PASTÍS DE CARABASSA I BOTIFARRA DE CEBA



PASTÍS DE CARABASSA I XOCOLATA





Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )