GALERIA DE FOTOS

dijous, 15 de desembre de 2011

TARONJA I MANDARINA EN TRES TEXTURES AMB CREMA DE IOGURT- Recepta guanyadora Concurs Naranjas Costa


Ara que és temporada de taronges i mandarines, aprofitaré per mostrar-vos aquesta recepta de Taronja i Mandarina en tres textures amb Crema de Iogurt.

De pas, hem aprofitat per enviar-la al Concurs de Receptes Naranjas Costa. Avui, us podem dir que HEM GUANYAT!! M'ha fet molta il·lusió, la veritat.

Els ingredients principals d’aquestes postres de cullera, són la taronja i la mandarina presentades de 3 formes diferents: taronja confitada, reducció de suc de mandarina i sorbet de mandarina, que units a una crema de iogurt, fan d’aquestes postres, una delícia refrescant i digestiva, ideal per prendre desprès d’algun dels àpats d’aquests dies de Nadal.

No és una recepta gens complicada però necessitarem fer 4 elaboracions diferents, de les quals, 3 les podries fer amb antelació, cosa que s’agraeix quan un té convidats a casa.

Us recomane que llegiu la recepta sencera per tal de que pugueu organitzar-vos i fer-vos una idea del resultat final.


Ingredients per a 6 persones:

-Per a la taronja confitada*:

  • Aigua per bullir 
  • 2 taronges grans 
  • 200 g sucre 
  • 350 ml aigua 

* Te’n sobrarà una mica. El que sobre, podem reservar-ho per a unes altres elaboracions com per exemple per acompanyar una crema de xocolata, per ficar en una coca o inclús en una amanida.

Estris: olla

-Per a la reducció de mandarina:

  • 400 g de suc de mandarina 
  • 100 g de sucre 
Estris: espremedora per fer el suc i paella

-Per al sorbet/ gelat de mandarina:
  • 400 g de suc de mandarina 
  • 150 g de nata molt freda 
  • 3-4 cullerades de sucre invertit o sucre normal al gust (dependrà de la dolçor de les mandarines) 
Estris: espremedora per fer el suc, màquina de fer gelats / congelador, i batedora/ TMX per muntar la nata.


-Per a la crema de iogurt natural:

  • 4 iogurts naturals ensucrats de pot de vidre + 2 pots buits 
  • 200 ml de nata per muntar ben freda 
Estris: batedora/ TMX per muntar la nata.


Elaboració:

-Taronja confitada


1.- En una olla, posa aigua a bullir.

2.- Renta bé les taronges amb la pell i talla-les a rodanxes primes. Després les rodanxes talla-les a trossets menuts.



3.- Posa la taronja tallada en un colador que càpiga a dins de l’olla on estàs bullint l’aigua. Escalda la taronja 3 vegades per tal de treure-li l’amargor de la pell. Cola i tira aquesta aigua. 





4.- Posa a coure la taronja, l’aigua i el sucre fins que la pell quede blaneta i s’haja format una confitura.





-Reducció de mandarina:


5.- En una paella posa a reduir el suc de mandarina amb el sucre fins a obtenir una mena d’almívar una mica dens, uns 20 minuts a foc moderat. Reserva. 




-Sorbet de mandarina:

6.- Munta la nata i barreja amb el suc de mandarina i el sucre. 


7.- Fica a la màquina de fer gelats, que prèviament ha estat al congelador durant 10-12 hores i programa uns 35 minuts. Trau de la geladora i fica al congelador fins l’hora de muntar el plat.



Per fer una versió més lleugera, pots prescindir de la nata i si vols pots posar una clara a punt de neu. Així quedarà més semblant a un granissat.

Si no tingueres màquina de fer gelats, posa la barreja al congelador i ves remenant cada hora per tal de que el gel no cristal·litze tant.

-Crema de iogurt:
Aquesta crema la pots fer en l’últim moment, això sí, assegura’t de que la nata estiga ben freda.

8.- Posa la papallona a la TMX i munta la nata a velocitat 3,5 sense programar temps. Vigila perquè trigarà menys d’un minut. Si no tens TMX fes-ho amb la teua batedora habitual.

9.- Barreja els iogurts. (Reserva les tapes i renta els pots, ja que les postres se serviran en el mateix vaset del iogurt. Recorda que en necessites 2 pots més, sinó, agafa gots menuts).

-Muntatge:

10.- Dins dels pots del iogurt, col·loca en el fons una mica de confitura de taronja, per sobre reducció de mandarina, una cullerada de sorbet al centre, i cobrint-ho tot, la crema de iogurt.


Per organitzar-te millor: El muntatge d’estes postres s’ha de fer just abans d’anar a servir-los, ja que sinó, se’ns desfaria el gelat. El que pots fer és preparar amb antelació el sorbet, la taronja confitada i la reducció de mandarina i reservar el primer al congelador i les altres elaboracions a la nevera en 2 pots ben tancats.

El dia que el vulgues fer als teus convidats, pots preparar en cada pot de iogur la confitura i la reducció i en l’últim moment posar el gelat i la crema de iogurt.

Degustació:
Clava la cullera de dalt cap a baix agafant un poc de cada ingredient: iogurt, sorbet, reducció de mandarina i taronja confitada. D’esta manera podràs apreciar totes les textures d’una sola cullerada.

Nota: si et venen convidats que són intolerants al gluten, els podràs fer aquestes postres sempre i quan vigiles que la nata no en porte (la del mercadona, per exemple).


Bon profit!!

Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )