GALERIA DE FOTOS

dijous, 24 de novembre de 2011

ESCALIVADA o TORRATAra que les pebreres i les albergínies estan ben maques, és temps de fer escalivada, un plat que es fa molt tant a València com a Catalunya.

Els valencians li diem torrat, o esgarrat (“esgarraet”) o espencat, per la manera de tallar-lo amb les mans una vegada torrat. L’esgarrat  o espencat acostuma a dur bacallar i jo avui no n‘hi he posat perquè la utilitzaré com a guarnició d'un tall de carn, però si voleu veure un plat més elaborat en què hem utilitzat l'escalivada, aquí en teniu algun exemple: Espencat Amb Tonyina, Bacallar, Anxoves I Creïlles, o Albergínies farcides amb feta i salsa pesto.
Ingredients:
  • Pebreres roges (pebrots vermells) 
  • Albergínies 
  • Cebes 
  • (Bacallar espencat/ esqueixat) 
-Per amanir:
  • Oli, sal, (all i julivert) 
* pots posar les quantitats que vullgues. Hi ha a qui li agrada més la pebrera roja, o la ceba...simplement posa més del que més t’agrade.

Elaboració:

Com millor està este plat és torrant la verdura a la brasa o directament sobre la flama dels fogons. En el nostre cas, al tenir inducció torrarem la verdura al forn.

1.- Escalfa el forn a 180º.

2.- Renta bé totes les verdures. No cal que les eixugues. Col·loca-les en una placa de forn.

3.- Enforna a uns 180º-200 durant 20 minuts aproximadament per cada banda. Vigila en tot moment que no se’t creme. (No passa res si la pell de la pebrera es crema, això no significa que s'haja cremat per dins també). El temps que courem les verdures dependrà del forn i també del tamany de les peces. Si veus que encara estan crues les teues verdures, deixa-les una estona més. 4.- Trau la safata del forn. Quan la verdura s’haja refredat una mica, embolica-la en paper de diari o posa-la a dins d'una bossa de plàstic. Això farà que es puga pelar millor, sobre tot el pebrot. 
5.- Quan haja passat una estona, pela la verdura, esgarra-la amb les mans i posa-la en una plata.

6.- Amaneix amb oli, sal i si t’agrada, amb una mica d’all i julivert ben talladets. Si ho deixes macerant tota la nit amb aquesta barreja, quedarà molt bona.

Nota: hi ha qui posa a la verdura una mica d’oli i sal abans de ficar-les al forn. Jo normalment no hi pose res.

Suggeriment: A banda de les quantitats que posem de cada ingredient també es pot escalivar alguna tomaca i afegir bacallar dessalat. Et proposem dues receptes:
Albergínies farcides amb feta i salsa pesto. Una escalivada diferent

Espencat Amb Tonyina, Bacallar, Anxoves I Creïlles

Temps total: 45 minuts

Bon profit!!


Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta