GALERIA DE FOTOS

divendres, 3 de juny del 2016

COCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGE

Avui hem aprofitat unes pebreres i unes albergínies que hem torrat per fer aquesta coca que ens va contar el Santi, una coca de pasta de full amb escalivada a la qual li posem un toc de melmelada i formatge aconseguint així uns contrastos molt originals i molt bons.

 5-coca escalivada melmelada formatge cuinadiari-ppal

Ingredients*:

  • 300 g de pebrera escalivada
  • 300 g d’albergínia escalivada
  • 1 làmina de pasta de full
  • 60-80 g de melmelada de tomaca o de melmelada de ceba
  • formatge ratllat (varietat i quantitat al gust)

Estris: plata de forn, coladors, espàtula/ cullera

Elaboració:

-Per organitzar-te:

La verdura l’hauries de torrar amb l’antelació suficient per a poder-la deixar reposar i traure-li la pell més fàcilment.

1.- L’escalivada:

1.1.- Escalfa el forn a 180ºC.

1.2.- Renta bé totes les verdures. No cal que les eixugues. Col·loca-les en una plata de forn i enforna-les a uns 180º-200ºC durant 20 minuts aproximadament per cada banda. El temps que courem les verdures dependrà del forn i també de la mida de les peces. Si veus que encara estan crues les teues verdures, deixa-les una estona més.

1.3.- Trau la safata del forn. Quan les verdures s’hagen refredat una mica, embolica-les en paper de diari o posa-les a dins d’una bossa de plàstic. Això farà que es puguen pelar millor, sobre tot el pebrot.

1.4.- Quan haja passat una estona, pela les verdures i esgarra-les amb les mans. Posa-les en un colador per tal que s’escorren bé.

5-coca escalivada melmelada formatge cuinadiari-1

2.-La coca:

2.1.- Escalfa el forn a 180ºC.

2.2.- Estén la làmina de pasta de full a sobre d’una plata de forn. No cal que li tragues el paper que porta. Unta-la amb una capa molt fina de melmelada i vés alternant tires de pebrera i d’albergínia. Tira per sobre una mica de formatge ratllat.

5-coca escalivada melmelada formatge cuinadiari-2

2.3.- Enforna uns 15-20 minuts a 180ºC o fins que la pasta estiga feta i el formatge s’haja gratinat.

5-coca escalivada melmelada formatge cuinadiari-3

2.4.- Serveix quan s’haja refredat.


Temps total: amb l’escalivada feta uns 30 minuts

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

1 comentari :

Unknown ha dit...

M'encanta. Té una pinta increible. Felicitats.