Avui hem aprofitat unes pebreres i unes albergínies que hem torrat per fer aquesta coca que ens va contar el Santi, una coca de pasta de full amb escalivada a la qual li posem un toc de melmelada i formatge aconseguint així uns contrastos molt originals i molt bons.
Ingredients*:
- 300 g de pebrera escalivada
- 300 g d’albergínia escalivada
- 1 làmina de pasta de full
- 60-80 g de melmelada de tomaca o de melmelada de ceba
- formatge ratllat (varietat i quantitat al gust)
Estris: plata de forn, coladors, espàtula/ cullera
Elaboració:
-Per organitzar-te:
La verdura l’hauries de torrar amb l’antelació suficient per a poder-la deixar reposar i traure-li la pell més fàcilment.1.- L’escalivada:
1.1.- Escalfa el forn a 180ºC.
1.2.- Renta bé totes les verdures. No cal que les eixugues. Col·loca-les en una plata de forn i enforna-les a uns 180º-200ºC durant 20 minuts aproximadament per cada banda. El temps que courem les verdures dependrà del forn i també de la mida de les peces. Si veus que encara estan crues les teues verdures, deixa-les una estona més.
1.3.- Trau la safata del forn. Quan les verdures s’hagen refredat una mica, embolica-les en paper de diari o posa-les a dins d’una bossa de plàstic. Això farà que es puguen pelar millor, sobre tot el pebrot.
1.4.- Quan haja passat una estona, pela les verdures i esgarra-les amb les mans. Posa-les en un colador per tal que s’escorren bé.
2.-La coca:
2.1.- Escalfa el forn a 180ºC.
2.2.- Estén la làmina de pasta de full a sobre d’una plata de forn. No cal que li tragues el paper que porta. Unta-la amb una capa molt fina de melmelada i vés alternant tires de pebrera i d’albergínia. Tira per sobre una mica de formatge ratllat.
2.3.- Enforna uns 15-20 minuts a 180ºC o fins que la pasta estiga feta i el formatge s’haja gratinat.
2.4.- Serveix quan s’haja refredat.
Temps total: amb l’escalivada feta uns 30 minuts
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
1 comentari :
M'encanta. Té una pinta increible. Felicitats.
Publica un comentari a l'entrada