GALERIA DE FOTOS

dimarts, 24 de gener del 2012

PASTÍS DE CARABASSA I XOCOLATA

 
6-4-pastis carabasa xocoppal2-ETI

Com ja us he comentat en diverses ocasions, els valencians cuinem molt amb carabassa i una mostra d’això és aquest Pastís de Carabassa i Xocolata, bastant típic de la Marina.

És un pastís que es menja fred, la base és pasta brisa i el farcit té la consistència semblant a un pudding.

Ingredients:

-Per a la massa brisa dolça:
  • 200 gr. de farina
  • 120 gr. de mantega freda en quadradets
  • 50 gr. de sucre glas
  • un polsim de sal
-Per al farcit:
  • 400-500 gr. carabassa torrada al forn
  • 6 ous ben batuts
  • 4 cullerades soperes de sucre
  • 2 cullerades de farina (no massa plenes)
  • 1 cullerada sopera de maizena (no molt plena)
  • 200 ml nata de 35% mat.grasa (1 brick xicotet)
  • 180 g xocolata postres

Estris: TMX/ picadora per a la base, TMX/ batedora per al farcit, motlle de forn desmuntable de 24 cm

Elaboració:


-Carabassa torrada:

1.-Si no tens la carabassa torrada, fes-la amb antelació. Quan s’haja refredat, pesa la quantitat necessària, tritura-la i posa-la en un colador perquè traga l’excés d’aigua.




- Massa brisa dolça:

2.-Escalfa el forn a 180º, funció ventilador.

3.-Posa els ingredients de la massa en l’ordre que indica, farina, mantega i sucre en la TMX o en la teua màquina de pastar. Dóna una 4-6 cops de turbo. Notaràs que la màquina canvia el soroll que fa. Pots anar mirant pel forat de la tapa, ha de quedar d’un aspecte com agrumollat, paregut a “las migas”.

6-4-pastis carabasa xoco pas3-ETI_thumb[2]

4.- Folra un motlle desmuntable, pressionant be i intentant que quede tota igualada. Vigila sobretot que no quede massa grossa en l’angle de les parets amb el fons.

5.- Punxa-la i posa a sobre un paper de forn amb un pes. Habitualment es posen cigrons crus, jo acostume a posar una cassola de fang. Cou al forn uns 15 minuts, trau i reserva.

6-4-pastis carabasa xoco pas4-ETI_thumb[2]  

-Mentre es refreda un poc la base, comença a fer el farcit:

6.- Bat bé els ous amb el sucre.

7.- Incorpora la farina, la maizena i la nata.

8.- Afegeix la carabassa prèviament triturada i ben escorreguda d’aigua.

9.- Posa la barreja a sobre de la massa.

6-4-pastis carabasa xoco pas8-ETI

10.- Posa la xocolata en un bol i fon-la a baixa temperatura en el microones. Remena bé amb una espàtula i fica-la dins d’una bossa de plàstic. Fes-li un forat menudet i decora el pastís. La xocolata  ha d’estar ben repartida. Si veus que no cau cap avall, remou un poc amb un forqueta (com a la foto de la dreta).


6-4-pastis carabasa xoco pas9-ETI2

11.- Fica en el forn uns 25-30 minuts a 180º C, o fins que estiga quallada.

12.- Serveix freda.

Nota: Si vols estalviar temps, pots utilitzar la base de compra, que no caldrà pre-coure-la, encara que val la pena fer-la casolana.


6-4-pastis carabasa xoco-ppal-ETI
 
Temps: amb la carabassa torrada, 1 hora + 2-3 hores perquè es refrede.

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. I si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.


Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a 
InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Bon profit!!

Marta

3 comentaris :

خليل الأهرام ha dit...

Esta recepta me l'apunte. hhhh Segur que és deliciosa. ^^

Marta CuinaDiari ha dit...

Segur que t'agrada i més si eres de la zona d'alacant que utilitzem tant la carabassa! Moltes gràcies per la visita! Marta

خليل الأهرام ha dit...

Sí, jo sóc d'Alacant ciutat. El pastís est el faré per al meu amor. ;)