GALERIA DE FOTOS

dijous, 22 de desembre del 2011

TORRÓ A LA PEDRA



Este torró és un dels que més m’agrada, juntament amb el Torró de massapà, xocolata i fruits secs.

S’assembla al torró de Xixona, o als “blanets” i porta bàsicament només 2 ingredients ametlles i sucre, la qual cosa fa que siga apte per celíacs.


Ingredients per a una pastilla de 30 cm:

  • 250 g sucre 
  • pell d’una llima menuda (llimona, només la part groga, res de la part blanca) 
  • 300 g ametles , pelades i torrades en el forn 
  • 1 culleradeta de canyella en pols 

Estris: safata forn, TMX/picadora, caixa de fusta o si no en tens, un cartró de llet buit tallat longitudinalment, fulls (folis) o paper kraft, cullera


Elaboració:

1.- Si no tens les ametlles torrades, posa-les en una safata de forn i torra-les a 170º durant 12-17 minuts remenant-les de tant en tant. Vigila perquè depenent del forn en els últims minuts se’t podrien cremar. Deixa refredar completament. 



2.- Posa en el vas el sucre i tritura’l programant 30 segons, velocitat progressiva 5-10.

3.- Agrega la pell de llima i torna a programar 30 segons, velocitat progressiva 5-10. Amb picadora, tritura el sucre com ho fas habitualment i afegeix la pell de llimona ratllada.



4.- Incorpora les ametles torrades (en fred) i la canyella. Programa 15 segons, velocitat 6. Mentres tritura fica l’espàtula pel bocal per tal que no es quede la pasta enganxada a les parets. 




5.- Treu la tapa i amb l’espàtula barreja bé. Torna a tancar. Programa velocitat 6 sense programar temps fins que comence a eixir l’oli de l’ametlla. Jo concretament ho faig a velocitat 6 uns 15-20 segons, pare la màquina, baixe les restes de les parets, barreje bé i triture uns altres 15-20 segons. Amb una picadora es trituraria fins que la massa començara a treure oli i tinguera consistència com la de la foto. 



6.- Folra una caixa de fusta amb folis, deixant que sobreisca pels laterals per a poder tapar-ho després. Mira la foto. 



7.- Posa una mica de canyella per damunt del paper, aboca-hi la pasta, pressiona bé i allisa la superfície amb l’ajuda d’una culllera. (Quan tanques amb el paper també el podràs premsar més.) 




8.- Cobreix el torró amb el paper, tanca la caixa o tapa-la. Si vols, cobreix amb tovallons i posa un pes a sobre per tal de que vaja soltant l’oli. Canvia els tovallons quan els veges molt empapats de l’oli.


Nota: Hi ha qui fa aquest torró amb antelació per a que vaja treient l’oli. Si no has arribat a temps, no passaria res, estaria més tendre però igual d’irresistible.

Temps total:
10-15 minuts amb l’ametlla torrada + uns dies de temps d’assecat


Bon profit!!


Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html

dijous, 15 de desembre del 2011

TARONJA I MANDARINA EN TRES TEXTURES AMB CREMA DE IOGURT- Recepta guanyadora Concurs Naranjas Costa


Ara que és temporada de taronges i mandarines, aprofitaré per mostrar-vos aquesta recepta de Taronja i Mandarina en tres textures amb Crema de Iogurt.

De pas, hem aprofitat per enviar-la al Concurs de Receptes Naranjas Costa. Avui, us podem dir que HEM GUANYAT!! M'ha fet molta il·lusió, la veritat.

Els ingredients principals d’aquestes postres de cullera, són la taronja i la mandarina presentades de 3 formes diferents: taronja confitada, reducció de suc de mandarina i sorbet de mandarina, que units a una crema de iogurt, fan d’aquestes postres, una delícia refrescant i digestiva, ideal per prendre desprès d’algun dels àpats d’aquests dies de Nadal.

No és una recepta gens complicada però necessitarem fer 4 elaboracions diferents, de les quals, 3 les podries fer amb antelació, cosa que s’agraeix quan un té convidats a casa.

Us recomane que llegiu la recepta sencera per tal de que pugueu organitzar-vos i fer-vos una idea del resultat final.


Ingredients per a 6 persones:

-Per a la taronja confitada*:

  • Aigua per bullir 
  • 2 taronges grans 
  • 200 g sucre 
  • 350 ml aigua 

* Te’n sobrarà una mica. El que sobre, podem reservar-ho per a unes altres elaboracions com per exemple per acompanyar una crema de xocolata, per ficar en una coca o inclús en una amanida.

Estris: olla

-Per a la reducció de mandarina:

  • 400 g de suc de mandarina 
  • 100 g de sucre 
Estris: espremedora per fer el suc i paella

-Per al sorbet/ gelat de mandarina:
  • 400 g de suc de mandarina 
  • 150 g de nata molt freda 
  • 3-4 cullerades de sucre invertit o sucre normal al gust (dependrà de la dolçor de les mandarines) 
Estris: espremedora per fer el suc, màquina de fer gelats / congelador, i batedora/ TMX per muntar la nata.


-Per a la crema de iogurt natural:

  • 4 iogurts naturals ensucrats de pot de vidre + 2 pots buits 
  • 200 ml de nata per muntar ben freda 
Estris: batedora/ TMX per muntar la nata.


Elaboració:

-Taronja confitada


1.- En una olla, posa aigua a bullir.

2.- Renta bé les taronges amb la pell i talla-les a rodanxes primes. Després les rodanxes talla-les a trossets menuts.



3.- Posa la taronja tallada en un colador que càpiga a dins de l’olla on estàs bullint l’aigua. Escalda la taronja 3 vegades per tal de treure-li l’amargor de la pell. Cola i tira aquesta aigua. 





4.- Posa a coure la taronja, l’aigua i el sucre fins que la pell quede blaneta i s’haja format una confitura.





-Reducció de mandarina:


5.- En una paella posa a reduir el suc de mandarina amb el sucre fins a obtenir una mena d’almívar una mica dens, uns 20 minuts a foc moderat. Reserva. 




-Sorbet de mandarina:

6.- Munta la nata i barreja amb el suc de mandarina i el sucre. 


7.- Fica a la màquina de fer gelats, que prèviament ha estat al congelador durant 10-12 hores i programa uns 35 minuts. Trau de la geladora i fica al congelador fins l’hora de muntar el plat.



Per fer una versió més lleugera, pots prescindir de la nata i si vols pots posar una clara a punt de neu. Així quedarà més semblant a un granissat.

Si no tingueres màquina de fer gelats, posa la barreja al congelador i ves remenant cada hora per tal de que el gel no cristal·litze tant.

-Crema de iogurt:
Aquesta crema la pots fer en l’últim moment, això sí, assegura’t de que la nata estiga ben freda.

8.- Posa la papallona a la TMX i munta la nata a velocitat 3,5 sense programar temps. Vigila perquè trigarà menys d’un minut. Si no tens TMX fes-ho amb la teua batedora habitual.

9.- Barreja els iogurts. (Reserva les tapes i renta els pots, ja que les postres se serviran en el mateix vaset del iogurt. Recorda que en necessites 2 pots més, sinó, agafa gots menuts).

-Muntatge:

10.- Dins dels pots del iogurt, col·loca en el fons una mica de confitura de taronja, per sobre reducció de mandarina, una cullerada de sorbet al centre, i cobrint-ho tot, la crema de iogurt.


Per organitzar-te millor: El muntatge d’estes postres s’ha de fer just abans d’anar a servir-los, ja que sinó, se’ns desfaria el gelat. El que pots fer és preparar amb antelació el sorbet, la taronja confitada i la reducció de mandarina i reservar el primer al congelador i les altres elaboracions a la nevera en 2 pots ben tancats.

El dia que el vulgues fer als teus convidats, pots preparar en cada pot de iogur la confitura i la reducció i en l’últim moment posar el gelat i la crema de iogurt.

Degustació:
Clava la cullera de dalt cap a baix agafant un poc de cada ingredient: iogurt, sorbet, reducció de mandarina i taronja confitada. D’esta manera podràs apreciar totes les textures d’una sola cullerada.

Nota: si et venen convidats que són intolerants al gluten, els podràs fer aquestes postres sempre i quan vigiles que la nata no en porte (la del mercadona, per exemple).


Bon profit!!

Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html

TORRÓ DE MASSAPÀ AMB XOCOLATA I FRUITS SECS


Quan vaig llegir el Repte de la Recepta del 15 proposat pels blocs Els Fogons de La Bordeta i Xocolata desfeta, vaig trobar l’excusa perfecta per posar-vos el torró que tota la vida ha fet ma mare a casa.


És com un braç de gitano de massapà que per dins té xocolata i fruits secs...Per mi, dels millors torrons juntament amb el Torró a la Pedra o els Bilbaos.


Ingredients per a un rotllo d’uns 40 cm:

  • 500 g d’ametlla pelada mòlta 
  • 400 g de sucre llustre
  • 2 ous ben batuts 
  • 200 g xocolata 
  • Fruits secs: figues, dàtils, nous, avellanes, taronja confitada, guindes,

*la quantitat i la varietat de fruits secs posa-la al teu gust, jo en total pose aproximadament per a una barra, uns 300 g de fruits secs barrejats.

-Per a decorar: reserva una mica de xocolata i de fruits secs

Estris: picadora/TMX per moldre l'ametlla i el sucre, bol gran per batre els ous, bol menut per desfer la xocolata, corró i paper de forn per estirar la massa.


Elaboració:

1.- Si no tens sucre llustre, fes-lo tu: Posa'l en el vas de la TMX i dóna-li uns cops de turbo perquè es triture. Si no ho fas amb TMX, tritura el sucre en la teua picadora habitual o compra directament sucre glas.
Fes el mateix amb l'ametlla si la tens sencera. 

2.- Bat els ous en un bol gran. Aboca-hi el sucre i barreja fins que es dissolga.

3.- Agrega l'ametlla mòlta i remena. Pasta-ho amb la mà fins que estiga tot ben barrejat i integrat.



4.- Talla dos trossos de paper de forn, aproximadament de 50 cm.

5.- Posa la massa entre les dues làmines de paper que has tallat i amb l’ajuda d’un corró, aplana-la formant un rectangle.


 

6.- Fon la xocolata: Posa-la tallada a trossets en un bol i fica-la al microones a molt baixa temperatura. Remena bé i col·loca per sobre del massapà. Intenta no cobrir totalment les vores per tal que ho pugues segellar bé. Reserva una miqueta de xocolata per decorar el torró per sobre.




7.- Posa els fruits secs per sobre de la xocolata. (A mi m’agrada fer-ho a tires perquè així cada rodanxeta que tallem, tindrà una mica de tot).


8.- Enrotlla el torró com si fóra un braç de gitano. Intenta que et quede el més homogeni possible, que tinga el mateix gruix per totes bandes. Amb les teues mans el podràs “moldejar” perfectament.



9.- Una vegada el tens tot enrotllat, segella bé els extrems. Reserva.





10.- Col·loca en una safata allargada damunt d'una neula.



11.- Decora el rotllo al teu gust amb una mica de xocolata i fruits secs.

12.- Deixa reposar uns 3-4 dies per tal que s’asseque una mica. (No ha d’estar molt sec però tampoc massa tendre). Si veus que se t’està assecant massa i encara no el faràs servir, tapa’l amb film.




Degustació: talla rodanxes d’un dit més o menys de gruix. Així és com queda per dins:




Bon profit!! 

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a FacebookPinterestTwitter o Instagram.

Marta

CONCURS RECEPTES NARANJAS COSTA

L'altre dia, llegint una newsletter a la que estic subscrita del blog Gastronomia y Cia, vaig veure que convocaven un  concurs de receptes en què l'ingredient principal havia de ser la taronja o la mandarina.

Com a valenciana he de dir que podría menjar taronjes i mandarines durant tot l'any, és la meua fruita preferida. Així que com tenia una recepta a la recàmera que volia presentar-vos per aquest Nadal, ja que és refrescant i molt adient per l'època en la que estem, vaig decidir presentar-me.

Avui han publicat el guanyador d'aquesta edició, la tercera, i quan he anat a veure-ho, m'he donat una alegria molt gran. He estat jo!! Si ho voleu veure, seguiu aquest link

Per cert, aquí al blog la trobareu en català i amb el pas a pas:

TARONJA I MANDARINA EN TRES TEXTURES AMB CREMA DE IOGURT




dijous, 8 de desembre del 2011

TÀRTAR DE SALMÓ (CRU)

Si t'agrada el peix cru, disfrutaràs d'este tàrtar.


Ingredients per a 6 persones:
  • 300 g de salmó fresc sense la pell
  • 1 polsim de pebre
  • 1 culleradeta d’anet
  • Suc de mitja llima (llimona)
  • Un raig d’oli d’oliva
  • 1 ó2 cullerades de salsa Perrins (Worcestershire) (al gust)
  • sal
Estris: ganivet ben esmolat/ TMX*

Elaboració:

1.- Un parell de dies abans (mínim): Com el salmó és cru, cal congelar-ho mínim 24-72 hores a 18ºC, abans de consumir-ho.



2.- Una mitja horeta abans de preparar-lo, trau el salmó del congelador.

3.- Quan estiga semicongelat, pica’l en trossets molt menuts. (El fet de manipular-lo semicongelat, ens permetrà tallar-lo millor).

4.- Afegeix el pebre, l’anet, el suc de llima, l’oli, la salsa Perrins, la sal i el pebre. Barreja bé. Si ho fas amb la TMX, programa 4 segons, velocitat 6.

Nota: Amb la TMX queda bastant desfet (en la foto principal hem picat el salmó amb ganivet, aquesta d'aquí baix està feta amb la TMX)




Suggeriment: Serveix acompanyat d’unes torradetes amb mantega, unes crackers o una amanida.

Temps total: congelació dos dies abans + preparació 5 minuts.

Bon profit!!

Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html

DIDALETS DE SALMOREJO AMB PERNIL

Una manera molt vistosa de presentar un salmorejo...



Ingredients:
  • 1 o més (*) paquet(s) de mini-tartaletes de les cruixents 
  • Salmorejo
  • Encenalls de pernil ibèric
*En aquesta recepta les mides adapta-les segons del número de convidats que tingues.

Estris: TMX/ batedora

Elaboració:
1.- Fes el salmorejo seguint les instruccions aquí.

2.- Ves omplint els didalets amb el salmorejo i posa per sobre uns encenalls de pernil.

Nota: Un cop has omplert els didals, serveix immediatament. Sinó, posa-hi el salmorejo quan estigueu a punt de prendre’ls i així evitaràs que es reblanisquen (que s’estoven).

Temps total: si tens el salmorejo fet, 2 minuts

Bon profit!!
Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html

LLESQUETA DE REMENAT DE GULES AMB ENCENALLS DE PERNIL IBÈRIC


Aquesta tapeta ens la va fer l’altre dia la Judit...Està molt bona, és fàcil i gustosa.

Ingredients: 
  • Oli
  • 2 alls filetejats
  • 1 pesteta (caiena)
  • 1 paquet de gules (200 g)
  • Sal
  • 2 ous
  • Encenalls de pernil ibèric
  • Pa de barra
Estris: placa de forn, paella

Elaboració:
1.- Salta les gules amb uns alls tallats a làmines i una pesteta.

2.- Quan estiguen quasi a punt, casca’ls-hi dos ous per sobre, posa una mica de sal i remena fins que estiguen quallats.

3.- Posa el remenat a sobre d’una llesca de pa i per damunt posa el pernil.

Per organitzar-te: munta les llesquetes en una placa de forn i en l’últim moment dóna’ls hi un cop de forn.

Temps total: 5-10 minuts

Bon profit!!

Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html