GALERIA DE FOTOS

diumenge, 15 d’octubre del 2023

SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)

Diuen que les estacions càlides són la millor època per la sardina, concretament els mesos que no porten "R", del maig a l'agost. Tot i això, fa un parell de setmanes vaig trobar aquestes "supersardines" i no em vaig poder resistir a compar-les. I és que amb la calor que està fent aquest any, al pas que anem menjarem sardines amb els torrons!



Com eren tan grans vaig decidir preparar-les amb sal fumada. No les havia fetes mai, i se suposa que la forma autèntica de fumar les sardines és fent-ho amb fum (obvi), però venen una sal fumada que et facilita moltíssim la feina i en qüestió de no res, tens aquesta delícia preparada. Això sí, és aconsellable congelar el peix uns dies i que després que l'hages salat, també el deixes en oli un poc. Tot i que aquest últim punt no és del tot necessari, crec que millora els sabors, o almenys a mi m'ho sembla.


I què passa si no trobem sardines tan maques i grans? Doncs queda't per aquí, que al final de la recepta et donaré una alternativa! 😉

Ingredients:

  • sardines fresques ben grosses
  • sal fumada
  • oli per conservar-les
Estris: ganivet, escatador, carmanyola de vidre

Elaboració:⁣⁣⁣

diumenge, 24 de setembre del 2023

CIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRAT

Esta setmana vaig estar a Burgos per feina i l'Almudena ens va portar "morcilla de Burgos" de Sotopalacios, boníssima, d'una altra lliga de la que podem comprar per aquí. 

El primer dia en vam menjar fregideta amb pebrots del piquillo i avui ens hem atrevit amb estos cigrons amb ou que estan per llepar-se els dits.


Ingredients:

Els cigrons:

  • 500 g cigrons
  • 2-3 litres d’aigua
  • 4 carlotes
  • 1 carabasseta menuda
  • 2 cebes
  • 4 dents all
  • 1-2 fulles de llorer
  • 1 cullerada de pebre en gra
  • 1 os de pernil
  • Sal
  • 1 raig d’oli

 Per a la picada:

  • 3-4 llesques de pa
  • Un bon grapat d’ametlles
  • 1 pebrot xoricer
  • 2 grans d’all tallats a rodanxes

Per a servir:

  • 2 rodanxes grosses de morcilla de Burgos per persona + 3 rodanxes per barrejar amb els cigrons
  • 1 ou fregit per persona
  • 1 piparra per persona
  • pebre-roig

 

Elaboració:⁣⁣⁣

divendres, 26 de maig del 2023

LLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓ

Llobarro sobre un llit de creïlles, ceba, xampinyons, bacó i llet evaporada.  

Què et sembla aquest plat? A nosaltres ens ha agradat molt. La salseta de les creïlles queda cremosa i amb molt de sabor gràcies a les espècies que hem utilitzat, juntament amb els bolets i el contrast del bacó. 


Hem elaborat la meitat de la recepta a l'olla i, quan hem afegit el peix, l'hem acabat de coure al forn.

Ingredients:

  • 1 bon raig d’oli d’oliva
  • 1-2 cebes 
  • 2 alls tallats a làmines
  • 5 creïlles mitjanes* (patates)
  • 300 g de xampinyons tallats a làmines
  • 4 talls de bacó tallat a trossos o una caixeta de bacó tallat (aprox. 100 g)
  • Sal, pebre, orenga i pols de ceps

-Per a la picada:

  • 2 alls
  • unes branquetes de julivert
  • un raig de fino
  • 200 ml de llet evaporada

-El peix:

  • 2 llobarros grans

Estris: cassola apta al forn, morter / túrmix

Elaboració:⁣⁣⁣

dimarts, 4 d’abril del 2023

BATUT DE FRUITS VERMELLS

Què tal un batut de fruits vermells carregat de vitamines i antioxidants per començar el dia o per berenar? 🍓🍒🍓Que tingau un bon dia! 🧡



Ingredients: 

✔️125 g fruits vermells congelats,
✔️200 g llet (vegetal d'ametlla o civada o vaca),
✔️2 cullerades de llavors de cànyem,
✔️1 cullerada de chia (si pot ser, remullada amb antelació amb aigua),
✔️per endolcir: 2 dàtils o 1/2 plàtan

Elaboració:

1.- Fica tots els ingredients en la batedora / thermomix i bat aproximadament durant un minut o minut i mig fins que quede una textura cremosa.

2.- Serveix acabat de fer.



Temps total: 3 minuts

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

dissabte, 1 d’abril del 2023

XIPS DE COL KALE

Voleu alguna coseta per picar sense massa remordiments? Doncs aquí teniu unes xips de kale que pots preparar en un tres i no res.


Les pots menjar com un snack o com a base d'una amanida d'escarola com vam fer nosaltres a l'entrada anterior.


Ingredients:

  • fulles de col kale netes i seques
  • una mica d'oli
  • sal
  • opcional: llavors de sèsam per servir
Elaboració:⁣⁣⁣

diumenge, 19 de febrer del 2023

AMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJA

Quan fa uns dies vam publicar les perdius en escabetx de taronja us vam dir que les havíem fetes arran de quedar enamorats d'una amanida que vam tastar fa uns anys a Can Jubany. El contrast de sabors i textures és el que la fa tan especial: sobre una base de col kale cruixent, es posa escarola o una barreja d'enciams, grans de magrana, trossets de taronja, la perdiu esmicolada i es rega tot amb l'escabetx i una mica de suc de taronja. Boníssima!!




Ingredients:

  • unes fulles de col kale
  • escarola o fulls d'enciam variats
  • magrana
  • gallons de taronges o mandarines (sense la pell)
  • perdius escabetxades a la taronja
  • Vinagreta: barreja una mica de suc de taronja amb el suc de l'escabetx

Elaboració:⁣⁣⁣

dissabte, 14 de gener del 2023

PERDIUS EN ESCABETX DE TARONJA

L'escabetx que més fem a casa és el de verat, però la veritat es que tant les aus com el conill en escabetx també surten boníssims.

L’escabetx, siga del que siga és un plat senzill de fer i que pots tenir al frigorífic uns dies sense problemes.

Em va vindre al cap fer estes perdius escabetxades perquè vam quedar enamorats d'una amanida que vam provar fa uns anys a Can Jubany. Ens va encantar el contrast de sabors i textures. Te l'ensenyaré a la propera entrada.


Ingredients:

·                    1 ceba tallada en juliana molt fina

·                    ½ cabeça d’alls tallats a rodanxes 

·                    1/2 cullerada de pebre negre en gra

·                    1 fulla de llorer

·                    2 perdius netes tallades per la meitat (de dalt a baix)

·                    2 gots d’oli

·                    1 got de vinagre de vi blanc

·                    1 got de suc de taronja 

·                    Una culleradeta de sal

·                    Unes branques de romaní i de timonet

Estris: una cassola

Elaboració:

1.- En una cassola posa tots els ingredients en cru:

la ceba tallada en juliana molt fina, el pebre negre, la fulla de llorer, els alls laminats, les perdius tallades per la meitat, una mica de sal, el got del suc de taronja, el vinagre de vi blan y l’oli. La carn ha de quedar coberta.

(Si no queda coberta, posa més líquids guardant la proporció de 2 mides d’oli, 1 de vinagre i 1 de suc)

2.- Una vegada has posat tots els ingredients a la cassola, cuina a foc suau al voltant d’uns 50 minuts o una hora. A mitja cocció dona-li la volta a les perdius.

3.- Quan es refrede, reserva a la nevera.

Nota: com tots els escabetxos, este plat està millor si el deixes reposar d’un dia per l’altre o un parell de dies. Es conserva prou bé la nevera, això sí, ben tapat i sempre cobert amb l’escabetx.

Suggeriment: la prediu escabetxada està molt bona tèbia o freda, sola, acompanyada d'una mica d'arròs blanc o en amanides com la que t'ensenyarem a fer a la propera entrada.

  

Temps total: preparació 5 minuts, cocció 50 minuts, sense haver-hi d’estar pendent 

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

dimarts, 1 de novembre del 2022

PAN DE MUERTO per Tots Sants

A casa som de celebrar la castanyada amb panellets, castanyes i moniatos, però el fet que la meua sogra sempre faça els panellets any rere any, em permet a mi poder anar provant receptes d'altres països. Este any li ha tocat el torn al "pan de muerto" una mena de brioix que els mexicans fan en aquestes dates per honorar els seus difunts.

Tenen forma rodona i per sobre es decora amb dues tires que representen els ossos i, un cop cuits, es cobreixen amb mantega i molt de sucre. Estan boníssims acompanyats amb una xocolata desfeta o farcits de crema de cacau.


Ingredients:

  • 300 g de farina
  • ratlladura d'una taronja o llimona
  • 1/2 culleradeta de canyella
  • 1 mica d’aigua de tarongina (opcional)
  • 12 g de llevat fresc o 4 g de llevat sec de forner
  • 40 g de llet
  • 40 g de sucre
  • 1 polsim de sal
  • 150 g d’ou*
  • 100 g de mantega a temperatura ambient
  • Un parell de cullerades de farina extra per les tires de decoració
  • Una mica d’ou per pintar els panets*
  • Per l’últim toc: una mica de mantega i sucre

*Si utilitzes ous L o XL, bat-los i pesa 150 g. Amb el que et sobre, podràs pintar els panets. 



Elaboració:⁣⁣⁣