Esta setmana vaig estar a Burgos per feina i l'Almudena ens va portar "morcilla de Burgos" de Sotopalacios, boníssima, d'una altra lliga de la que podem comprar per aquí.
El primer dia en vam menjar fregideta amb pebrots del piquillo i avui ens hem atrevit amb estos cigrons amb ou que estan per llepar-se els dits.
Ingredients:
Els cigrons:
- 500 g cigrons
- 2-3 litres d’aigua
- 4 carlotes
- 1 carabasseta menuda
- 2 cebes
- 4 dents all
- 1-2 fulles de llorer
- 1 cullerada de pebre en gra
- 1 os de pernil
- Sal
- 1 raig d’oli
- 3-4 llesques de pa
- Un bon grapat d’ametlles
- 1 pebrot xoricer
- 2 grans d’all tallats a rodanxes
Per a servir:
- 2 rodanxes grosses de morcilla de Burgos per persona + 3 rodanxes per barrejar amb els cigrons
- 1 ou fregit per persona
- 1 piparra per persona
- pebre-roig
1.- La nit d’abans
posa en remull els cigrons. També els pots estovar amb antelació i tenir-los al
congelador.
2.- Posa el
pebrot xoricer en aigua calenta. (jo havia posat una nyora també, però el pebrot
acostuma a tenir més carn).
3.- Posa els
cigrons a l’olla de pressió i agrega les carlotes i les cebes pelades, la
carabasseta a trossos, els alls, la fulla de llorer, el pebre i l’os de pernil.
Cobreix amb aigua (aproximadament 2 litres) i fica una mica de sal. Tanca l’olla i cuina’ls per 35
minuts.
B. La picada
4.- En una paella
fregeix el pa, les ametlles i els alls tallats a rodanxes. En el got de la
batedora, tritura-ho tot juntament amb la carn del pebrot xoricer. Reserva.
...i seguim amb els cigrons...
5.- Una vegada estan
el cigrons cuits, trau la verdura i tritura-la amb una mica del
caldo i un parell de cullerades de cigrons.
6.- Cola els cigrons
i fica’ls a una cassola. No llences el caldo. El podràs fer servir per a unes
altres elaboracions i per a donar-li una mica de melositat a aquest plat.
7.- Agrega la picada
a l’olla on tens els cigrons i esmicola unes 3 rodanxes de morcilla. Afegeix
una mica del caldo fins que obtingues una consistència melosa.
8.- En una paella
a part fregeix els trossos de morcilla per les dues bandes i fes
un ou ferrat per persona
Muntatge del
plat:
9.- Posa una
base del puré de verdures al plat. Fica damunt els cigrons, l’ou
fregit i un parell de rodanxes de morcilla. Decora amb una piparra i una mica de pebre- roig.
10.- Menja-ho trencant l’ou i barrejant-ho tot.
Muchas gracias Almudena por estas cosas tan ricas!! 😋
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada