GALERIA DE FOTOS

diumenge, 19 de febrer del 2023

AMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJA

Quan fa uns dies vam publicar les perdius en escabetx de taronja us vam dir que les havíem fetes arran de quedar enamorats d'una amanida que vam tastar fa uns anys a Can Jubany. El contrast de sabors i textures és el que la fa tan especial: sobre una base de col kale cruixent, es posa escarola o una barreja d'enciams, grans de magrana, trossets de taronja, la perdiu esmicolada i es rega tot amb l'escabetx i una mica de suc de taronja. Boníssima!!




Ingredients:

  • unes fulles de col kale
  • escarola o fulls d'enciam variats
  • magrana
  • gallons de taronges o mandarines (sense la pell)
  • perdius escabetxades a la taronja
  • Vinagreta: barreja una mica de suc de taronja amb el suc de l'escabetx

Elaboració:

1.- Prepara els xips de kale: Renta unes 3 o 4 fulles de col kale, talla el nervi central i trenca-les a trossos. Asseca-les amb un paper de cuina. Fica'ls sal i oli i remena amb les mans perquè queden ben impregnades. Cou-les uns 3 minuts al microones a 900W. A mitjan cocció, remena-les i vigila perquè es cremen amb facilitat. També les pots fer 5-7 minuts al forn preescalfat a 180ºC, però des que he descobert com fer-les amb el microones, m'agrada més el resultat.



2.- Munta l'amanida: 

  • posa una base de xips de kale
  • l'escarola o enciams
  • granets de magrana
  • trossets de taronja o mandarina
  • la perdiu esmicolada amb la seua ceba i all
  • la vinagreta


Nota: a l'entrada anterior t'explicavem com fer l'escabetx de perdiu. Si t'és difícil trobar perdius, ho pots fer amb picantons o pollastre. Una altra opció és utilitzar perdiu escabetxada de llauna, tot i que et recomane que la intentes fer tu.

Temps total: preparació 10 minuts

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta