Llobarro sobre un llit de creïlles, ceba, xampinyons, bacó i llet evaporada.
Què et sembla aquest plat? A nosaltres ens ha agradat molt. La salseta de les creïlles queda cremosa i amb molt de sabor gràcies a les espècies que hem utilitzat, juntament amb els bolets i el contrast del bacó.
Ingredients:
- 1 bon raig d’oli d’oliva
- 1-2 cebes
- 2 alls tallats a làmines
- 5 creïlles mitjanes* (patates)
- 300 g de xampinyons tallats a làmines
- 4 talls de bacó tallat a trossos o una caixeta de bacó tallat (aprox.
100 g)
- Sal, pebre, orenga i pols de ceps
-Per a la picada:
- 2 alls
- unes branquetes de julivert
- un raig de fino
- 200 ml de llet evaporada
-El peix:
- 2 llobarros grans
Estris: cassola apta al
forn, morter / túrmix
1.- Talla les verdures: la ceba en juliana i les creïlles i els xampinyons en rodanxes regulars, no massa gruixudes.
2.- Posa un bon raig d’oli en una cassola apta per al
forn i on càpiga el peix. Sofregeix la ceba i els alls.
3.- Afegeix el bacó fins que estiga una mica daurat
4.- Seguidament posa les creïlles, una mica de sal,
pebre, orenga i una culleradeta de pols de ceps. Deixa que es cuinen uns 8
minuts.
5.- Fica els xampinyons i després de remenar una mica,
tira-li un raig de fino i deixa coure uns 5-7 minuts amb l’olla tapada.
6.- Preescalfa el forn a 180º amb la funció de ventilador.
7.- Prepara una picada amb 2 alls, unes branquetes de
julivert, un raig de fino, la llet evaporada i un xic de sal.
8. Col·loca el peix a dins de l’olla, i tira-li la
picada per sobre. Enforna durant 15-20 minuts o fins que el peix estiga cuit. A
mitja cocció obre el forn i tira-li suquet per sobre amb una cullera.
6.- Trau del forn i serveix.
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada