GALERIA DE FOTOS

divendres, 26 de maig del 2023

LLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓ

Llobarro sobre un llit de creïlles, ceba, xampinyons, bacó i llet evaporada.  

Què et sembla aquest plat? A nosaltres ens ha agradat molt. La salseta de les creïlles queda cremosa i amb molt de sabor gràcies a les espècies que hem utilitzat, juntament amb els bolets i el contrast del bacó. 


Hem elaborat la meitat de la recepta a l'olla i, quan hem afegit el peix, l'hem acabat de coure al forn.

Ingredients:

  • 1 bon raig d’oli d’oliva
  • 1-2 cebes 
  • 2 alls tallats a làmines
  • 5 creïlles mitjanes* (patates)
  • 300 g de xampinyons tallats a làmines
  • 4 talls de bacó tallat a trossos o una caixeta de bacó tallat (aprox. 100 g)
  • Sal, pebre, orenga i pols de ceps

-Per a la picada:

  • 2 alls
  • unes branquetes de julivert
  • un raig de fino
  • 200 ml de llet evaporada

-El peix:

  • 2 llobarros grans

Estris: cassola apta al forn, morter / túrmix

Elaboració:⁣⁣⁣

⁣⁣1.- Talla les verdures: la ceba en juliana i les creïlles i els xampinyons en rodanxes regulars, no massa gruixudes.

2.- Posa un bon raig d’oli en una cassola apta per al forn i on càpiga el peix. Sofregeix la ceba i els alls.

3.- Afegeix el bacó fins que estiga una mica daurat

4.- Seguidament posa les creïlles, una mica de sal, pebre, orenga i una culleradeta de pols de ceps. Deixa que es cuinen uns 8 minuts.

5.- Fica els xampinyons i després de remenar una mica, tira-li un raig de fino i deixa coure uns 5-7 minuts amb l’olla tapada.

6.- Preescalfa el forn a 180º amb la funció de ventilador.

7.- Prepara una picada amb 2 alls, unes branquetes de julivert, un raig de fino, la llet evaporada i un xic de sal.

8. Col·loca el peix a dins de l’olla, i tira-li la picada per sobre. Enforna durant 15-20 minuts o fins que el peix estiga cuit. A mitja cocció obre el forn i tira-li suquet per sobre amb una cullera.

6.- Trau del forn i serveix.


Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta