El repte d’este mes de Memories d’una Cuinera són les truites.
La veritat és que al principi vaig pensar que seria fàcil però ha estat tot al contrari, es poden fer de tantes maneres i amb tants ingredients que costa molt decidir quina fer.
Una de les opcions ha estat una truita d’espinacs una mica diferent:
La base és una truita d’espinacs que hem fet al forn a l’estil d’un braç de gitano, l’hem farcida de pernil i formatge, l’hem gratinada amb parmesà i l’hem acompanyat d’una salsa de tomaca.
És una recepta que dona molt joc: una vegada tenim la truita feta, la podem farcir de diferents maneres. Més avall et pose algunes idees.
Ingredients:
-Per a la truita:
- 1 bossa d’espinacs de 300 g
- 2 alls trinxats
- 5 ous
- sal
- 250 g de formatge crema
- 7 talls prims de pernil dolç
- 10 cullerades de salsa de tomaca
Estris: olla, safata (37x26 cm) i paper de forn, plata per servir
Elaboració:
1.- En una olla, sofregeix l’all. Quan comence a estar daurat, afegeix els espinacs. De seguida aniran perdent volum. Remena de tant en tant i cou fins que veges que han soltat el seu suc i no estan crus. Cola i deixa que es refreden una mica. Si veus que han quedat trossos grans, talla-les una mica, sobre tot les tiges.
2.-Mentres fas els espinacs, folra un motlle rectangular d’aproximadament 37 x 26 cm.
3.- Escalfa el forn a 180º.
4.- Casca els ous i separa els rovells de les clares.
5.- Munta les clares.
6.- Posa els rovells en un bol i bat-los. Agrega’ls als espinacs juntament amb una mica de sal.
7.- Ves barrejant molt poc a poc els espinacs amb les clares muntades.
8.- Aboca sobre la safata de forn, escampa bé i cou durant uns 7-10 minuts a 180º.
9.- Trau-la del forn, posa-li un drap humit damunt i bolca sobre el drap la planxa de bescuit, lleva-li el paper de forn de l’altre costat i enrotlla’l en el drap humit. Reserva mentres prepares el farcit.
10.- El farcit: estén la planxa de truita. Unta-la amb el formatge crema, posa per damunt el pernil i enrotlla.
11.- Talla el rotllo a rodanxes de 2 dits aproximadament.
12.- Posa la salsa de tomaca, prèviament escalfada, en una plata que puga anar al forn. Col·loca els rotllos i per sobre una mica de parmesà ratllat.
13.- Serveix calent.
Nota: al dia següent també està molt bo.
Suggeriments: aquest rotllo queda molt bé amb altres farciments:
En fred:
- Formatge crema amb salmó fumat i tomaca a rodanxes
- Maionesa amb tonyina i pebrots del piquillo
- Xampinyons al roquefort
- Salsa bolognesa i beixamel