GALERIA DE FOTOS

dimarts, 24 de gener de 2012

COM FER MASSA BRISA DOLÇA (Massa “quebrada”)

 

Aquesta massa et serà molt útil com a base de molts pastissos com el de Carabassa i Xocolata. És una massa cruixent, que a mi em recorda una mica a les galetes daneses. 

Ingredients:

  • 200 gr. de farina
  • 120 gr. de mantega freda en quadradets
  • 50 gr. de sucre glas
  • un polsim de sal

Estris: TMX/ picadora, motlle de forn desmuntable de 22-24 cm

Elaboració:

1.-Escalfa el forn a 180º, funció ventilador.

2.-Posa els ingredients de la massa en l’ordre que indica, farina, mantega i sucre en la TMX o en la teua màquina de pastar. Dóna una 4-6 cops deturbo. Notaràs que la màquina canvia el soroll que fa. Pots anar mirant pel forat de la tapa, ha de quedar d’un aspecte com agrumollat, paregut a “las migas”.

6-4-pastis carabasa xoco pas3-ETI

3- Folra un motlle desmuntable, pressionant be i intentant que quede tota igualada. Vigila sobretot que no quede massa grossa en l’angle de les parets amb el fons.

4.- Punxa-la i posa a sobre un paper de for amb un pes. Habitualment es posen cigrons crus, jo acostume a posar una cassola de fang. Cou al forn uns 15 minuts, trau i reserva.

6-4-pastis carabasa xoco pas4-ETI

5.- Farceix.

Bon profit!!