Com ja us he comentat en diverses ocasions, els valencians cuinem molt amb carabassa i una mostra d’això és aquest Pastís de Carabassa i Xocolata, bastant típic de la Marina.
És un pastís que es menja fred, la base és pasta brisa i el farcit té la consistència semblant a un pudding.
Ingredients:
-Per a la massa brisa dolça:
- 200 gr. de farina
- 120 gr. de mantega freda en quadradets
- 50 gr. de sucre glas
- un polsim de sal
- 400-500 gr. carabassa torrada al forn
- 6 ous ben batuts
- 4 cullerades soperes de sucre
- 2 cullerades de farina (no massa plenes)
- 1 cullerada sopera de maizena (no molt plena)
- 200 ml nata de 35% mat.grasa (1 brick xicotet)
- 180 g xocolata postres
Estris: TMX/ picadora per a la base, TMX/ batedora per al farcit, motlle de forn desmuntable de 24 cm
Elaboració:
-Carabassa torrada:
1.-Si no tens la carabassa torrada, fes-la amb antelació. Quan s’haja refredat, pesa la quantitat necessària, tritura-la i posa-la en un colador perquè traga l’excés d’aigua.
- Massa brisa dolça:
2.-Escalfa el forn a 180º, funció ventilador.
3.-Posa els ingredients de la massa en l’ordre que indica, farina, mantega i sucre en la TMX o en la teua màquina de pastar. Dóna una 4-6 cops de turbo. Notaràs que la màquina canvia el soroll que fa. Pots anar mirant pel forat de la tapa, ha de quedar d’un aspecte com agrumollat, paregut a “las migas”.
4.- Folra un motlle desmuntable, pressionant be i intentant que quede tota igualada. Vigila sobretot que no quede massa grossa en l’angle de les parets amb el fons.
5.- Punxa-la i posa a sobre un paper de forn amb un pes. Habitualment es posen cigrons crus, jo acostume a posar una cassola de fang. Cou al forn uns 15 minuts, trau i reserva.
-Mentre es refreda un poc la base, comença a fer el farcit:
6.- Bat bé els ous amb el sucre.
7.- Incorpora la farina, la maizena i la nata.
8.- Afegeix la carabassa prèviament triturada i ben escorreguda d’aigua.
9.- Posa la barreja a sobre de la massa.
10.- Posa la xocolata en un bol i fon-la a baixa temperatura en el microones. Remena bé amb una espàtula i fica-la dins d’una bossa de plàstic. Fes-li un forat menudet i decora el pastís. La xocolata ha d’estar ben repartida. Si veus que no cau cap avall, remou un poc amb un forqueta (com a la foto de la dreta).
11.- Fica en el forn uns 25-30 minuts a 180º C, o fins que estiga quallada.
12.- Serveix freda.
Nota: Si vols estalviar temps, pots utilitzar la base de compra, que no caldrà pre-coure-la, encara que val la pena fer-la casolana.
Temps: amb la carabassa torrada, 1 hora + 2-3 hores perquè es refrede.
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. I si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Bon profit!!
Marta
3 comentaris :
Esta recepta me l'apunte. hhhh Segur que és deliciosa. ^^
Segur que t'agrada i més si eres de la zona d'alacant que utilitzem tant la carabassa! Moltes gràcies per la visita! Marta
Sí, jo sóc d'Alacant ciutat. El pastís est el faré per al meu amor. ;)
Publica un comentari a l'entrada