Aquesta massa et serà molt útil com a base de molts pastissos com el de Carabassa i Xocolata. És una massa cruixent, que a mi em recorda una mica a les galetes daneses.
Ingredients:
- 200 gr. de farina
- 120 gr. de mantega freda en quadradets
- 50 gr. de sucre glas
- un polsim de sal
Estris: TMX/ picadora, motlle de forn desmuntable de 22-24 cm
Elaboració:
1.-Escalfa el forn a 180º, funció ventilador.
2.-Posa els ingredients de la massa en l’ordre que indica, farina, mantega i sucre en la TMX o en la teua màquina de pastar. Dóna una 4-6 cops deturbo. Notaràs que la màquina canvia el soroll que fa. Pots anar mirant pel forat de la tapa, ha de quedar d’un aspecte com agrumollat, paregut a “las migas”.
3- Folra un motlle desmuntable, pressionant be i intentant que quede tota igualada. Vigila sobretot que no quede massa grossa en l’angle de les parets amb el fons.
4.- Punxa-la i posa a sobre un paper de for amb un pes. Habitualment es posen cigrons crus, jo acostume a posar una cassola de fang. Cou al forn uns 15 minuts, trau i reserva.
5.- Farceix.
Bon profit!!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada