GALERIA DE FOTOS

divendres, 18 de novembre del 2011

COULANT DE CHOCOLATA (també adaptada per a celíacs)

Qui es resisteix a aquestes postres?



El trobem a les cartes dels restaurants com a Coulant de Xocolata, Volcà de Xocolata o Lava Cake, Tartufo, Mœlleux au chocolat ...



És igual el nom, està boníssim i amb raó és un dels postres inclòs a la categoria de “Death by Xocolate”(Mort per xocolata).

He fet moltes versions d’aquestes postres i amb totes m’emprenyava que no es feren sevir els ous sencers. És a dir, a la majoria de receptes, has d’utilitzar un número determinat d’ous sencers + un número de rovells. Malgrat ser unes postres ràpides de fer i súper senzilles, això t’obligava a buscar una altra cosa per aprofitar les clares, aleshores l’elaboració ràpida i senzilla passava a ser relativa.

Finalment, i a base de provar, us porte aquesta recepta que surt perfecta i fas servir l’ou sencer.

Es triga tan poc a fer-los que poden ser unes postres molt socorregudes davant d’uns convidats inesperats.

Per cert, gràcies a la Montse hem pogut posar la versió adaptada per a celíacs, així que ningú es quede sense provar aquesta delícia!!

Ingredients per a 12 unitats: 
  • 225 g de Xocolata Nestlé Postres 
  • 210 g de mantega a temperatura ambient (si ho fas amb TMX pots posar-la directament de la nevera) 
  • 6 ous 
  • 180 g de sucre
  • 90 g de farina (*)

*Adaptació per a celíacs: si tens problemes amb el gluten, substitueix els 90 g de farina de blat per 80 g de farina d'arròs sense gluten. (la podeu trobar al Mercadona. Moltes gràcies pels vostres suggeriments!

Estris: bol, vareta/ batedora de barnilles elèctrica; TMX; 12 motlles individuals*, placa de forn


Elaboració del coulant de xocolata

Si vas a menjar-los només fer-los, escalfa el forn a 180º funció ventilador. Si vols fer-los i tenir-los preparats al congelador, mira la nota. 

Elaboració tradicional:

1.- Desfés la xocolata al bany maria.
Si ho fas al microones programa primer 1 minut a 600 W. Obre el microones, remena i programa un altre minut.

2.- En un bol gran barreja la mantega i el sucre i quan estiga ben integrat, aboca la xocolata desfeta i barreja bé.

3.- Tira els ous, de 1 en 1 i sense parar de batre.

4.- Afegeix la farina i remena bé.

segueix en el punt 5 més avall...

Elaboració amb TMX:

1.- Posa la xocolata al vas i tritura 20 segons a velocitat 5-10.

2.- Afegeix la mantega i programa 3 minuts, temperatura 80º velocitat 2.

3.- Incorpora els ous i el sucre. Barreja a velocitat 3 durant 30 segons.

4.- Aboca la farina i barreja a velocitat 3 uns 15-30 segons més.


...comú a les dues elaboracions:

5.- Posa la barreja resultant en els motlles prèviament greixats amb mantega. Amb aquesta recepta et surten 12 unitats. A mi m'agrada utilitzar motlles d'alumini d'un sol us i posar-los en motlles de silicona per tal que siga més còmode ficar-los al forn i que no es caiguen.



7.- Enforna de 5 a 7 minuts o fins que veges que estan cuits per fora però líquids per dins. Trau del forn i serveix immediatament.


Nota: Controlar el forn és clau per a que aquestes postres et surten bé.
El cor del coulant ha de quedar fos i si et passes de temps quedarà sòlid i hauràs fet una magdalena en compte d'un coulant.

Nota 2: Es poden preparar amb antelació. Si vols fer-los i tenir-los preparats al congelador, segueix tota l'elaboració i un cop ficats als motlles, cobreix-los bé amb film de plàstic. T'anirà molt bé col·locar-los a sobre d'una safata per tal que estiguen sobre una superfície dura.Quan les vulgues fer, escalfa el forn. No caldrà descongelar-los abans però en aquest cas s'hauran d'enfornar de 7 a 10 minuts. Estigues pendent en tot moment.

Temps total: 20 minuts

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos aFacebookPinterest o a Twitter.

Marta

9 comentaris :

Anònim ha dit...

Aquets cap de setmana he tingut convidats i he fet els counalts, han estat tot un èxit!! Molt fàcils de fer i boníssims! Per cert, molt fàcils d'adaptar per celíacs: podem tots els ingredients, només cal canviar els 90grams de farina de blat per 80 grams de farina d'arròs sense gluten (mercadona).

Montse Gutiérrez

Marta Cuinadiari ha dit...

M'alegre molt Montse!! i moltes gràcies pel suggeriment. L'afegiré a la recepta. Marta

Anònim ha dit...

Aquest cap de setmana tinc convidats i aquest és un postre ideal! Moltes gràcies Marta per penjar receptes tan bones i tan fàcils!

Cristina Gómez.

Marta CuinaDiari ha dit...

És un postre ideal per quan tens convidats, és fàcil, ràpid, còmode (el pots fer al moment o tenir-lo congelat) i encara no conec a ningú que no li agrade! Ja em contaràs com et surt!
Una abraçada i merci pel comentari!
Marta

Anònim ha dit...

Avui hem fet els coulants i ens han sortit molt bons, i a més a més son molt molt fàcils de fer. L'únic que a la cuina no es pot treballar amb presses...el forn no havia arribat a 180º quan els he ficat i per tan el temps ha sigut una mica a ull...o sigui uns 3 minutets més del que havia dit la Marta! Però la propera vegada m'esperaré a que el forn arribi a la temperatura necessària. Hem fet la meitat de la recepta (3 ous), ens han sortit 9, dels quals hem cuit 6 i n'hem congelat 3 petitonets!
Gràcies per compartir amb nosaltres una cosa que em pensava que nomes es menjava en restaurants ja que a casa devia de ser impossible de fer:-)
Sergio & Mire

Marta CuinaDiari ha dit...

Es que les presses no són bones!! encara que pel que dieu us han sortit bé...m'he perdut amb les quantitats que heu fet perquè si amb la meitat han sortit 9, devien ser més menuts per tant, necessiten meny temps...bé la propera vegada que els feu, amb paciència!! veureu que són molt socorreguts sobre tot quan vas malament de temps. merci pel comentari!

Cristina ha dit...

Avui he fet les postres, le acompanyat amb gelat de vainilla amb nous de macadamia hi ha sigut tot un exit!

Cristina ha dit...

Avui he fet les postres, le acompanyat amb gelat de vainilla amb nous de macadamia hi ha sigut tot un exit!

Marta CuinaDiari ha dit...

M'alegre molt Cristina! Moltes gràcies pel teu comentari! Marta