GALERIA DE FOTOS

diumenge, 9 d’octubre del 2011

CALDO FÀCIL “DE DIARI”

Este caldo és molt bàsic si el comparem amb el putxero valencià o l’escudella catalana perquè els ingredients que porta són mínims. Tot i això, és un caldo molt gustós.
Jo l’acostume a fer cada setmana a l’hivern. Una sopeta no va malament a la nit i el pots tenir preparat i només afegir la pasta, uns cigronets i llest!!
Si et sobra, el pots congelar per fer arròs amb fesols, arròs al forn o una altra sopeta un altre dia.




Ingredients:

  • 2 carcasses de pollastre, si només tenim pensat fer servir el caldo, ó 3-4 cuixes de pollastre (cuixa+besanca), si volem menjar-nos desprès la carn, fer croquetes o puré...
  • Opcional- un os de pernil, un os de be
  • 1 safata de verdures per a caldo de les que ja venen preparades o 4 carlotes, 1 branqueta d’api, 1 nap, 1 xirivia, 1 porro, 1 napicol...
  • 2 cebes
  • 3 creïlles mitjanes
  • Aigua- aprox. 2 litres (que cubrisca la carn + 2 dits)
  • Sal


Estris: olla gran

Elaboració:

1.- Repassa una mica el pollastre amb aigua i posa’l en una olla gran amb aigua. Als 15-20 minuts començarà a bullir. Ves traient l’escuma que es forma a la superfície i deixa bullir uns 10 minuts més.

2.- Mentrestant ves pelant la verdura.

3.- Agrega a l’olla la sal i tota la verdura excepte les creïlles i deixa-ho bullir uns 35 minuts. En acabant, afegeix les creïlles i deixa uns 20 minuts més.

Ja tens fet un caldet ben senzill!!

Nota: La sal a mi m’agrada afegir-la quan la carn ja porta estoneta, així deixes que s’alliberen els sabors. En els guisats la fique al principi perquè ens interessa que la carn conserve tot el seu gust.
Si vols, pots afegir un pot de cigrons al caldo i així podràs fer una sopa més completa.

Temps total: 1hora 30 minuts

Bon profit!!

1 comentari :

Cristina Fresneda ha dit...

Hola! Crec que coneixes a ma mare, hem vacomentar que teníes este blog i li vaig pegar una ullada, la veritat es que m'ha servit de molt quan no podía tocar a ma mare per a que em diguera ella les receptes. Ara que estic en Escòcia este caldet m'ha vingut beníssim per a passar l'ivern. Gràcies.