GALERIA DE FOTOS

dimecres, 7 de novembre de 2012

COM FOLRAR MOTLLES PER A FER PASTISSOS

Els motlles de silicona han estat tot un invent per a la cuina. No obstant, bé perquè la silicona amb el temps va perdent antiadherència o bé perquè no tenim motlles de totes les mides, acabem utilitzant motlles metàl·lics més convencionals.

Us mostre aquí una manera pràctica de folrar els motlles perquè pugueu desemmotllar els bescuits de la millor forma possible.

MOTLLES RECTANGULARS I QUADRATS:




1.- Agafa un paper de forn i el motlle que utilitzaràs. Marca amb un llapis la forma del motlle. Retalla-la. Aquest tros de paper el reservarem per a la base.





2.- Retalla també una banda llarga de paper per folrar les “parets”. Aquesta banda haurà de ser una mica més alta (un parell de dits) del que pujarà el pastís.








3.- Doblega la banda llarga un parell de dits i fes-li petits talls en la part que posaràs a la base. Aquestos talls permetran que el paper s’acoble millor a la forma del motlle i no se'ns arrugue.




4.- Posa per damunt el retall que tenies reservat per a la base.




 Fica a sobre la massa del pastís.
 

Ja està llest!!

MOTLLES RODONS:

Per a folrar un motlle rodó, precedirem de la mateixa manera encara que la base la podrem fer de diferents maneres.




Una és dibuixant-la com ho hem fet en els motlles rectangulars/quadrats:  




Una altra manera és tallant un tros quadrat de més o menys la mida de la base del motlle. La doblegarem per la meitat formant un rectangle. El rectangle el tornarem a doblegar fins formar un altre quadrat, i el quadrat el tornarem a doblegar fins a formar un triangle. Aquest triangle el tornarem a doblegar sobre si mateix i farem un triangle més estret. Aquest últim triangle, el posarem al centre del motlle rodó i tallarem de forma corba el que ens sobra. Quasi millor que ho vegeu en fotos:

 


Les vores del motlle les farem de la mateixa manera que en els motlles quadrats:
 
 

Veuràs que és facilíssim treure el paper:
 

Una altra manera més ràpida però una mica menys "fina" si es pot dir així de folrar motlles rodons com el de la foto, que tenen una basse rodona que descansa sobre les vores del motlle, és aquesta:
Es talla un tros que cubrisca tot el motlle, i per sobre posem la placa rodona de la base.

 

Igualment a mi m'agrada també folrar aquesta base:


Jo recomane folrar així el motlle quan anem amb presses i no ens importa massa l'aspecte de les vores del pastís ja que es noten una mica els plecs. Si vols que et queden més llises, fes-ho com ho hem explicat abans, a més, es gasta menys paper!

Finalment, i donat que parlem de motlles rodons, us faig un parell de recomanacions:
  • És aconsellable que encara que usem un motlle de silicona, li posem almenys una base de paper al fons, així, d'aquesta manera desemmotllarem molt millor el nostre pastís.



  • Si el motlle és molt menut o el paper de forn rellisca sobre el motlle, prova a posar una mica de mantega al motlle perquè aquest no es moga.
Espere que us haja estat útil aquesta entrada!

Si t’ha agradat, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

2 comentaris :

  1. No conocía esta manera de forrar los moldes pero la encuentro práctica. Gracias Marta

    ResponElimina
  2. Molt bon post. No els havia forrat mai així.

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )