GALERIA DE FOTOS

dijous, 10 de novembre de 2011

ESPAGUETIS ALL' AMATRICIANA





Esta és una de les salses que més ens agrada per a acompanyar la pasta tant per com és de senzilla com pel seu sabor.

Encara que a Amatrice, on és originària, es serveix amb espaguetis, combina bé amb qualsevol tipus de pasta. Proveu-la, repetireu!!

Ingredients per a 4 persones:

-Per a la pasta:

  • 350-400 g de pasta 
  • Aigua i sal 
-Per a la salsa:
  • 800 g de tomaques madures tallades a dauets 
  • 300 g de cansalada viada/ bacon 
  • 300 g de ceba picada (1 ceba gran) 
  • 1 pesteta (caiena)
  • 1 gra d’all picat 
  • 50 g d’oli 
  • Sal, sucre i pebre 
  • Unes fulles d’alfàbega fresca 


Estris: Una olla per bullir la pasta i una olla o paella per fer la salsa/ TMX

Elaboració amb TMX: 

1.- Escalda les tomaques durant uns minuts, pela-les i talla-les a daus. 




2.- Prepara la cansalada: posa un tovalló en un plat, col·loca per damunt una capa de llesques de bacon, tapa amb un altre tovalló i ves fent capes fins que l’hages posat tot. Introdueix al microones i cou a màxima potència de 3 a 5 minuts comprovant en tot moment que no se’t creme. També es pot fer amb el bacó que venen ja tallat. Quan estiga cruixent trau-lo del microones, talla’l a trosets i reserva.




3.- Comença a fer el sofregit amb la TMX: posa l’oli al vas i escalfa 3 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. 

4.- Posa-hi la ceba i l’all pelat i tritura 5 segons a velocitat 4-5. Baixa les restes de les parets del vas i programa 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.

5.- Afegeix la tomaca, les pestetes i una mica de sal i de sucre. Programa 20 minuts, temperatura varoma, velocitat cullera.

6.- Afegeix la cansalada tallada i programa 8 minuts més temperatura varoma, velocitat cullera.

7.- Mentrestant cou la pasta en una olla amb aigua seguint-les instruccions del fabricant. Quan estiga “al dente” escorre-la.
 
8.- En la mateixa olla on has bullit la pasta, barreja la pasta i la salsa i posa foc fort durant un minutet. Just abans de treure del foc, afegeix les fulles d'alf'abrega trossejades.

9.- Serveix amb formatge ratllat per sobre.

Elaboració tradicional:

1.- Escalda les tomaques durant uns minuts, pela-les i talla-les a daus.

2.-En una olla posa una mica d’oli, posa la ceba i l’all i daura durant uns minuts.

3.- Prepara la cansalada: si la compres a llesques, talla-la a trossos menuts i afegeix-la a l’olla fins que també estiga dauradeta i haja soltat una mica el greix.

4.- Agrega la pesteta a rodanxetes fines i les tomaques a daus. El temps de cuinar la salsa depèn de com t’agrada de feta la tomaca. Hi ha gent que li agrada traure-ho quan la tomaca ja ha perdut l’aigua, uns 10 minuts i hi ha qui ho deixa uns 25 minuts fins que la tomaca es fregeix bé...

5.-Cou la pasta seguint-les instruccions del fabricant. Quan estiga “al dente” escorre-la.

6.- En la mateixa olla on has bullit la pasta, barreja la pasta i la salsa i posa foc fort durant un minutet. Just abans de treure del foc, afegeix les fulles d'alf'abrega trossejades. Quan estiga “al dente” escorre-la i aboca-la a l’olla on tens la salsa. Barreja bé i posa foc fort durant un minutet. Just abans de treure del foc, afegeix les fulles d'alf'babrega trossejades.

7.-Serveix amb formatge ratllat per sobre.

Temps total: 40 minuts

Bon profit!!



Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )