GALERIA DE FOTOS

dissabte, 27 de març del 2021

PICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanides

Ho reconec, amb tantes restriccions de mobilitat, estic enyorada del meu poble! I una de les coses que més trobe a faltar són els esmorzarets… 

Al mercat de Dénia, l'entrepà de sèpia a la planxa te'l serveixen amb una salsa de cacauets que li dona un toc boníssim. Jo hui l’he feta per acompanyar uns figatells de sèpia, però també combina bé amb altres tipus de peix o inclús amanides que porten bacallà esqueixat com podria ser un xató.



Ingredients per la salsa de cacauets:

  • 50 gr. de cacaues pelades
  • 1/2 all tendre
  • 5 fulletes de julivert picat
  • 1 cullerada de pebre roig
  • un raget de vinagre
  • oli d’oliva al gust
  • sal

Estris: morter o picadora

Elaboració:

diumenge, 21 de març del 2021

CHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de Cadiz

La primera vegada que vaig provar aquests Chicharrones va ser a @espaivicerdanyola i no els havia tornat a provar fins que vam anar a la Taberna Casa Manteca a Cádiz. Fins aleshores, per a mi, els chicharrones eren o bé els llardons o els torreznos de Soria

Aquestos chicharrones d’avui es fan fregint un tros de cansalada en sagí i quan els friges sembla que hagen de ser cruixents i oliosos, però el resultat no és gens així. La peça de cansalada es deixa refredar, es talla ben fina, i se serveix amb unes gotes de llimona, un polsim de pebre roig picant i uns picos. El resultat és un embotit fi i suau en boca.



Ingredients:

  • 500 g sagí de porc (llard)
  • 500 g cansalada viada ben magra en una sola peça
  • 3 alls
  • 1 cullerada d'orenga
  • 1 cullerada de sal

Estris: cassola, pinces per voltejar la carn, ganivet

Elaboració:


diumenge, 14 de març del 2021

CARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUID


 

El caramel líquid és una elaboració que et resultarà molt pràctic tenir-la preparada amb antelació quan hages de fer flams, gelats, ous a la neu, etc. És un caramel que no s’endureix, té consistència de "sirope", i es pot conservar durant molt temps. L’única cosa és que has de vigilar molt de no cremar-te durant la seua elaboració, especialment quan aboques l'aigua sobre el caramel.



Ingredients caramel líquid:

  • 200 de sucre
  • Unes gotes de llimona
  • 200 g d’aigua calenta

Estris: cassó d’acer, cullera de fusta

Elaboració del caramel líquid:


divendres, 26 de febrer del 2021

CRISPETES DOLCES

 Quin pla teniu esta nit? Sofà, peli i manta? Vinga, doncs jo pose les #crispetesdolces …



Ingredients:



  • 1 tasseta d’aigua
  • 1 tasseta de sucre
  • 1 tasseta d’oli
  • 1 tasseta de grans de dacsa (blat de moro)
  • Opcional: colorant*

*si vols fer-les de colors, deixata a una punteta de colorant en la tasseta de l’aigua. Si les vols de diferents colors, les hauràs de fer en diferents tongades. Queden bé, però realment és una “pijada” 😉


Estris: olla amb tapa, tasseta

Elaboració:

dijous, 25 de febrer del 2021

REMENAT D'OU AMB TOMACA

L’ou amb tomaca era dels meus plats preferits quan era menuda. M’agradava sobretot per a l’entrepà del primer dia de campaments perquè el pa quedava blanet. Ara de “gran” continua agradant-me pel seu sabor i perquè és un dels plats més socorreguts per fer un sopar fàcil i ràpid.


L’ideal és preparar el remenat amb salsa de tomaca casolana, però si no tens temps de fer-la o tens alguna marca que t’agrada, utilitza-la.

Ingredients:

  • Ous
  • Salsa de tomaca  (aproximadament 1,5 cullerades per cada ou o al gust)
  • Oli
  • Sal
  • Torradetes per acompanyar

Estris: TMX per a la salsa, paella


Elaboració:

divendres, 19 de febrer del 2021

SOFREGIT

 Avui, més que una recepta, vull compartir amb vosaltres la idea de tenir sofregit sempre preparat al congelador. És una bona pràctica per guanyar temps i més si ara estàs treballant des de casa, ja que pots preparar plats deliciosos sense haver de dedicar-li massa temps a la cuina.

El sofregit és la base de molts plats de cuina tradicional. Per fer-lo, cal coure la verdura molt a poc a poc i durant molta estona, fins que quede ben confitada. Per això paga la pena fer molta quantitat de cop i guardar-lo al congelador en porcions. D’aquesta manera li dediquem unes hores un dia, però estalviem molt de temps cada vegada que cuinem un plat.

Hi ha verdures que són les típiques del sofregit com la ceba, l’all, les pebreres i la tomaca, però depenent de què vulguem fer, podem utilitzar-ne unes o unes altres, en major o menor proporció, fins i tot, podries coure els ingredients per separat, i després, a l’hora de cuinar el plat, barrejar-los en funció del que millor li vaja a la recepta. Per tant, no existeix una única recepta del sofregit.

El sofregit de hui té ceba, pebrera, tomaca concentrada i all. També li pots posar nyora, bitxo o inclús pastanagues.


Ingredients:

  • 3 cebes
  • 1 pebrera roja
  • 1 pebrera verda
  • 3 alls
  • 2 cullerades de tomaca concentrada
  • oli
  • sal
Elaboració:

divendres, 22 de gener del 2021

FABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valenciana

La Fabiola és una coca típica valenciana en forma de corona que porta coco i s’amara amb un almívar. El resultat és un bescuit súperesponjós, sucós i suau que està, literalment, per llepar-se els dits! 



Ingredients:

-Per a la coca:

  • 1 got d’ous (4 ous L)

  • 1 got de sucre

  • 1 got de coco ratllat

  • 1 got de farina

  • 1/2 got d’oli

  • 1/2 sobret de llevat en pols (tipus royal)

-Per a l’almívar:

  • 1 got d’aigua

  • 1 got de sucre

  • Opcional: una copeta d’anís, de moscatell o del licor que més t’agrade

-Per adornar: més coco ratllat



Estris: motlle de forn en forma de corona de 24 cm de diàmetre, TMX/ màquina pujar clares o túrmix, cassó per fer l’almívar, pal de broqueta

Elaboració:

dimecres, 30 de desembre del 2020

GALTES DE PORC AL VI DE PORTO

Les galtes de porc són una aposta segura per quan tens convidats. Són meloses, gustoses, i el millor de tot és que són molt fàcils de fer i sempre donen bon resultat.

Aquestes d’avui les he fetes amb la Crockpot, però també les pots fer en una cassola.

Ingredients:

  • 9 galtes de porc
  • 2 cebes grans
  • 5 carlotes
  • mitja cabeça d'alls
  • 2 fulles de llorer
  • una mica de romaní i de timonet
  • 125 ml de vi de Porto
  • sal i oli
  • Verdures:
    • 250 g cebetes menudes +1 cullerada sucre moré +un raig de vinagre de Mòdena i una miqueta d'aigua
    • 500 g de gírgoles o altres bolets que t’agraden

-Per acompanyar:


Estris: cassola ampla, picadora/ TMX, crockpot, batedora/ TMX.

Elaboració: