GALERIA DE FOTOS

diumenge, 14 de març del 2021

CARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUID


 

El caramel líquid és una elaboració que et resultarà molt pràctic tenir-la preparada amb antelació quan hages de fer flams, gelats, ous a la neu, etc. És un caramel que no s’endureix, té consistència de "sirope", i es pot conservar durant molt temps. L’única cosa és que has de vigilar molt de no cremar-te durant la seua elaboració, especialment quan aboques l'aigua sobre el caramel.Ingredients caramel líquid:

  • 200 de sucre
  • Unes gotes de llimona
  • 200 g d’aigua calenta

Estris: cassó d’acer, cullera de fusta

Elaboració del caramel líquid:


1.- Posa el sucre en un cassó juntament amb unes gotes de llima.

2.- Quan el caramel agafe un to daurat, agrega amb molta cura de no cremar-te l’aigua calenta. EN AQUEST MOMENT SURT MOLT VAPOR I ET POT ESGUITAR, PER TANT VÉS AMB MOLT DE COMPTE.

3.- Deixa al foc fins que agafe la consistència desitjada sense deixar-lo enfosquir massa perquè si es crema pararà amarg.

4.- Quan es refrede guarda’l en un pot de vidre.Nota: per netejar el cassó, deixa’l en remull amb aigua calenta i el sucre cremat es dissoldrà fàcilment.

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta