GALERIA DE FOTOS

divendres, 22 de gener de 2021

FABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valenciana

La Fabiola és una coca típica valenciana en forma de corona que porta coco i s’amara amb un almívar. El resultat és un bescuit súperesponjós, sucós i suau que està, literalment, per llepar-se els dits! 



Ingredients:

-Per a la coca:

  • 1 got d’ous (4 ous L)

  • 1 got de sucre

  • 1 got de coco ratllat

  • 1 got de farina

  • 1/2 got d’oli

  • 1/2 sobret de llevat en pols (tipus royal)

-Per a l’almívar:

  • 1 got d’aigua

  • 1 got de sucre

  • Opcional: una copeta d’anís, de moscatell o del licor que més t’agrade

-Per adornar: més coco ratllat



Estris: motlle de forn en forma de corona de 24 cm de diàmetre, TMX/ màquina pujar clares o túrmix, cassó per fer l’almívar, pal de broqueta

Elaboració:
1.- Encén el forn a 180ºC funció ventilador amb calor a dalt i baix.

2.-  Aboca els ous i el sucre en el vas de la TMX i bat durant 3 minuts a temperatura 37º velocitat 4.

Si no ho fas amb thermomix, posa els ous en un bol i bat-los bé amb el sucre fins que estiguen un poc “cremosos”. Si tens temps, podries batre les clares a punt de neu amb el sucre i després afegir els rovells.

3.- Afegeix el coco ratllat, la farina, el llevat i l’oli. Bat uns segons a velocitat 6 fins que quede tot ben integrat. Obre el vas i baixa amb l’espàtula el que hi ha a les parets i remena.

4.- Aboca la barreja en el motlle prèviament engreixat.

5.- Fica al forn uns 18-20 minuts a 180º o fins que en punxar-la amb un pal de broqueta aquest isca net.

6.- Mentre el pastís està al forn, prepara l'almívar: el got d’aigua i el de sucre en un cassó i deixa coure fins el punt que vulgues. Si simplement es dissol el sucre, et quedarà un almívar més solte; si el deixes reduir un poc més, et quedarà més “tipus glaça” quan es refrede.

7.- Deixa refredar el pastís i desemmotlla. Punxa amb un pal de broqueta tota la coca i tira-li l’almívar per sobre després d'haver-lo posat a un plat. Si el teu motlle és de silicona, quan tragues del forn la coca, pots tirar-li directament per damunt l’almívar, no cal esperar que es refrede. Semblarà que és molta quantitat, però ja veuràs que el bescuit s'ho empapa tot.

8.- Decora el pastís amb coco ratllat per damunt.

  

Nota: Esta coca així com la coca de taronja, la coca de iogurt , la coca de iogurt i taronja, són coques senzilles de fer que van molt bé per a esmorzar, berenar, o per quan tenim convidats a casa a prendre un café.


T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. I si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.


Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a
Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Bon profit!!


Cap comentari :

Publica un comentari

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )