Quan vaig llegir el Repte de la Recepta del 15 proposat pels blocs Els Fogons de La Bordeta i Xocolata desfeta, vaig trobar l’excusa perfecta per posar-vos el torró que tota la vida ha fet ma mare a casa.
És com un braç de gitano de massapà que per dins té xocolata i fruits secs...Per mi, dels millors torrons juntament amb el Torró a la Pedra o els Bilbaos.
Ingredients per a un rotllo d’uns 40 cm:
- 500 g d’ametlla pelada mòlta
- 400 g de sucre llustre
- 2 ous ben batuts
- 200 g xocolata
- Fruits secs: figues, dàtils, nous, avellanes, taronja confitada, guindes,
*la quantitat i la varietat de fruits secs posa-la al teu gust, jo en total pose aproximadament per a una barra, uns 300 g de fruits secs barrejats.
-Per a decorar: reserva una mica de xocolata i de fruits secs
Estris: picadora/TMX per moldre l'ametlla i el sucre, bol gran per batre els ous, bol menut per desfer la xocolata, corró i paper de forn per estirar la massa.
Elaboració:
1.- Si no tens sucre llustre, fes-lo tu: Posa'l en el vas de la TMX i dóna-li uns cops de turbo perquè es triture. Si no ho fas amb TMX, tritura el sucre en la teua picadora habitual o compra directament sucre glas.
Fes el mateix amb l'ametlla si la tens sencera. 2.- Bat els ous en un bol gran. Aboca-hi el sucre i barreja fins que es dissolga.
3.- Agrega l'ametlla mòlta i remena. Pasta-ho amb la mà fins que estiga tot ben barrejat i integrat.
4.- Talla dos trossos de paper de forn, aproximadament de 50 cm.
5.- Posa la massa entre les dues làmines de paper que has tallat i amb l’ajuda d’un corró, aplana-la formant un rectangle.
6.- Fon la xocolata: Posa-la tallada a trossets en un bol i fica-la al microones a molt baixa temperatura. Remena bé i col·loca per sobre del massapà. Intenta no cobrir totalment les vores per tal que ho pugues segellar bé. Reserva una miqueta de xocolata per decorar el torró per sobre.
7.- Posa els fruits secs per sobre de la xocolata. (A mi m’agrada fer-ho a tires perquè així cada rodanxeta que tallem, tindrà una mica de tot).
8.- Enrotlla el torró com si fóra un braç de gitano. Intenta que et quede el més homogeni possible, que tinga el mateix gruix per totes bandes. Amb les teues mans el podràs “moldejar” perfectament.
9.- Una vegada el tens tot enrotllat, segella bé els extrems. Reserva.
10.- Col·loca en una safata allargada damunt d'una neula.
11.- Decora el rotllo al teu gust amb una mica de xocolata i fruits secs.
12.- Deixa reposar uns 3-4 dies per tal que s’asseque una mica. (No ha d’estar molt sec però tampoc massa tendre). Si veus que se t’està assecant massa i encara no el faràs servir, tapa’l amb film.
Degustació: talla rodanxes d’un dit més o menys de gruix. Així és com queda per dins:
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest, Twitter o Instagram.
Marta