Portem des del divendres 13 de març confinats a casa. Molts estem teletreballant i amb els xiquets a casa, i eixir a comprar, conforme estem, no ho hauríem de fer molt sovint. És per tant molt important organitzar-nos i planificar un menú.
Vaig decidir anar publicant al
meu perfil d’instagram les meues propostes. Que encara no em seguiu? Doncs ves corre!! em farà molta il·lusió!
Allà estic publicant idees i receptes fàcils per tal d’ajudar-vos a portar aquests dies de
#confinament pel
#coronavirus de la millor manera possible. En este post aniré posant-vos un recull.
No és fàcil
#cuinar i fer
#teletreball. No és fàcil estar tancats amb uns xiquets desficiosos. No és fàcil tenir de tot al rebost i a la nevera en un temps on anar al súper s’ha convertit en una excursió de risc i on tampoc trobes tot el que vols....per tot això, he decidit proposar-vos idees i receptes que podeu fer amb pocs ingredients, receptes d’aprofitament i receptes per fer amb xiquets.
Comencem amb un bàsic: una
#salsadetomaca. Només necessitarem un parell de pots de tomaca grans i si tens un parell de cebes i un parell de carlotes.
I què en podem fer?
✔️ Macarrons amb botifarra: Sofrig 2 alls , agrega la botifarra esmicolada. Quan estiga mig cuita, tira mig gotet de vi negre/ brandi. Deixa que s’evapore i posa la salsa de tomaca al gust. Deixa que coga uns minuts. Fes la pasta i gratina amb el formatge que més t’agrade
✔️ Pasta amb tonyina: barreja la salsa de tomaca amb unes llaunes de tonyina. Bull la pasta que més t’agrade i barreja-ho tot. Gratina al forn amb una mica de formatge
✔️Cigrons amb tomaca i bacó: sofregeix una mica de bacó i /o xoriço, agrega la salsa de tomaca i després de donar unes voltes, agrega els cigrons prèviament escorreguts. Cuina uns 5-10 minuts
✔️Pastís d’arròs: bull arròs i deixa refredar. Fes capes d’arròs, tonyina amb maionesa, olives, salsa de tomaca i truita.
✔️Remenat d’ou amb tomaca: posa oli en una paella, tira un parell de cullerades de salsa de tomaca per cada ou i quan estiga calenta, casca els ous. Vés remenant de tant en tant fins que l’ou estiga quallat
Com veus, hi ha un munt de dinars ràpids que pots fer amb la salsa de tomaca.
Aquí tens la recepta.
Este pastís de patata es fa alternant capes de puré de patata amb botifarra/salsitxa i sobrassada i, finalment es gratina amb formatge.
Si l’acompanyem d’una amanideta, ja tindrem un àpat ben complet.
Bon profit i paciència!! Com ho porteu?
Hui tenim una mica de sobres d’ahir, així que per completar el nostre
#menudeconfinament farem una
#CremadeVerdures amb els seus cruixents, una
#receptadaprofitament econòmica i nutritiva en què emprarem la verdura que tingam a la nevera i aprofitarem tots els ingredients al màxim, fins i tot les pells i les arrels!! Aprofite també per recomanar-vos que planifiqueu bé els menús, i que no us capfiqueu en anar al súper a menys que necessiteu paper de WC . Aneu a la botiga del barri, a la carnisseria, a la fruiteria, a la peixateria. Truqueu-los per telèfon i encarregueu-los el que voleu i passeu-ho a buscar sense cues, sense mal de caps, emportant-vos un bon producte i a més ajudant als autònoms, que ara ens necessiten.
Elaboració aquí
Bon profit i fins la propera!!
Us ensenyem com fer-los…
Elaboració i pas a pas amb fotos aqui:
Felicitats a tots els pares i a tots els Joseps!!
Trobaràs com fem el plat i les fotos del pas a pas aquí👇:
Llesques o Rosquetes amb ou, Torradetes de Santa Teresa, diferents maneres d’anomenar a las torrijas… una recepta d’aprofitament que s’acostuma a fer en molts llocs per Quaresma i Setmana Santa.
Les pots menjar arrebossades amb mel o amb sucre i canyella.
No podrem disfrutar de la #primavera allà fora però, i si la portem al nostre plat?
Tens la recepta d'aquestos #scotcheggs clicant a la foto del iglink del perfil ☝️o aqui 👇: https://cuinadiari.blogspot.com/2012/05/ous-farcits-invertits-scotch-eggs.html
Que passeu bona setmana!
Marta
What if we bring spring to our plates?
Have a good week!
#cuinadiari #cuinar #yomeloguiso #jocuine #jocuineacasa #jocuino #jocuinoacasa #confinament #coronavirus #coronacooking #recepta #cuinadiari #fetacasa #menudeconfinamiento #menudeconfinament #coronamenu
#quedatacasa #joemquedeacasa #joemquedoacasa #quedateencasa #yomequedoencasa #totanirabe #todoirabien #stayathome #spring #recipes #scotchegg
Tot i que decorar ous de Pasqua no és una tradició massa nostra, a casa ens agrada fer-ho. Primer perquè és una activitat divertida per fer amb xiquets en època de vacances, i desprès perquè les nostres mones de Pasqua tradicionals queden d’allò més originals.
Hi ha moltes maneres de decorar ous de Pasqua. Uns altres anys us hem mostrat com ho féiem de manera natural utilitzant les capes externes de la pell de la ceba. Hui us ensenyem com fer-ho amb colorants alimentaris i ceres. D’esta manera es poden fer dibuixos o escriure i és bastant divertit per als nens perquè si utilitzes una cera blanca no veus quin és el missatge o el dibuix fins que ho submergeixes en el tint. T’assegure que tant si compres una dotzena, dues o tres, els xiquets no en tindran prou per a plasmar la seua imaginació!! Ingredients: ✔️ous*
✔️colorant alimentari de colors variats (en gel, pols)
✔️aigua per bullir els ous**
✔️aigua tèbia per a tenyir els ous
✔️1 cullerada de vinagre per a cada color
Trobaràs el pas a pas aquí 👇
http://cuinadiari.blogspot.com/2015/04/decorar-ous-de-pasqua-amb-colorants-i.html
#cuinadiari #ousdepasqua #easter #eastereggs #tradicions #traditions #decorarous #handmade #huevosdepaacua #fetacasa #pasqua
Els valencians encara
fem les #monesdePasqua com es feien tradicionalment: és a dir, amb una massa
fermentada tipus brioix que guarnim amb anisets i ous durs.
Antigament, la #mona
era un pa que es menjava quan acabava la Quaresma i per això en molts llocs es
fa o s’acompanya d’embotits com la sobrassada, o la llonganissa de Pasqua, una
llonganissa molt prima i seca.
La mona la regalaven
els padrins als seus fillols i tenia tant ous com anys tenia el xiquet. La
tradició durava fins que este feia la Comunió.
El nombre d’ous o el
fet que siga el padrí l’únic que et pot regalar la mona, no crec que es
conserve en molts llocs. Ara acostumen a tenir un ou i te la pot regalar
qualsevol persona, un tiet, la teua àvia o qualsevol amic de la família que
pense en els més menudets de la casa. Això sí, d’ells mai no s’oblida ningú,
sempre en tenen més d’una.
Ingredients per a
6-7 mones:
50* grams de llevat
fresc
100 grams de llet
tèbia
150 grams de sucre
1 polsim de sal
30 g de suc de
taronja (aproximadament el de mitja taronja)
60 grams d'oli
d'oliva
Ratlladura de ½ llima
(llimona) i de ½ taronja
1 cullerada d'aigua
de tarongina (“agua de azahar”)- si no en tingueres, no passa res
3 ous
550 grams de farina de
força
*A mi m'agrada fer la
massa la nit d'abans i deixar-la reposar a la nevera fins a l'endemà. Després
la deixe de mitja a una hora i seguisc en el pas 4. Si ho fas així, posa la
meitat del llevat.
-Per a decorar:
1 ou batut amb una
mica de sucre
1 ou dur per mona
(tamany menut, “s”)
Anisets de colors
Granets de café per a
fer els ulls, si li dones forma d’animalet
Trobaràs el pas pas de la
recepta aquí:
Nosaltres hui hem fet amb la mateixa massa una Coca de panses i nous i una
Farinà.
Si vols provar altres receptes també les tenim al bloc.
#cuinavalenciana #receptestradicionalsvalencianes
#artesa
#cuinar #yomeloguiso #jocuine #jocuineacasa #jocuino #jocuinoacasa
#confinament #coronavirus #coronacooking #recepta #cuinadiari #fetacasa #menudeconfinamiento #menudeconfinament #coronamenu #
receptesdequaresma #Quaresma #cuaresma #cuinatradicional #cocinatradicional
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet alguna de les nostres receptes, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
I si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest, Twitter o Instagram. Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta