En una entrada anterior, fèiem un recull de tapes i picadetes que podíeu fer per Nadal. Avui duem uns quants plats principals perquè pugau agafar idees a l’hora d’elaborar els vostres menús de Nadal.
Espere que us agraden:
2) PROPOSTES DE MENÚ NADALENC: PLATS PRINCIPALS
Calamars amb cigrons i brandada de bacallà: este plat el pots presentar també en cassoletes menudes com a part d’un menú degustació. Temps: 1,5-2 hores (amb el bacallar dessalat i els calamars prèviament nets, congelats i descongelats).
Canelons de rap i gambes: una alternativa als canelons tradicionals. Es poden tenir preparats amb antelació i fins i tot tenir-los congelats. Temps: Una hora llarga.
Canelons amb tonyina i beixamel de pernil: una opció econòmica però molt saborosa. Es poden tenir preparats amb antelació i fins i tot tenir-los congelats. Temps:1 hora.
Canelons de crepes. Una altra alternativa als canelons tradicionals, fets amb carn picada i massa de crepes. Temps: entre una hora i mitja i dues hores.
Conill en salsa de cava i ametlles (1 h 20 min)
COUS COUS A LA VALENCIANA: Si sou dels que feu caldo per Nadal, aquí teniu una proposta per trencar la monotonia. La diferència amb el putxero o l'escudella és que les carns se sofrigen amb ceba i tomaca i a banda li posem una mica d'espècies com podria ser Ras el Hanout, i això fa que el caldo siga súper saborós.
Crepes de peus de porc amb pollastre i beixamel de ceps: una reinvenció de la recepta de peus de porc amb pollastre, enrotllats en unes crepes i coberts amb beixamel de ceps.
Temps: Farcit: 1 hora- preferible fer-lo amb antelació (es pot tenir congelat); crepes i muntatge 1 hora.
Entrecot amb Milfulles de verdures i rul·lo de cabra amb dues salses. El milfulls també queda molt bé acompanyant un tall de peix fet a la planxa/forn. Tota la verdura la pots fer amb antelació i després escalfar-la. Temps: 15 minuts.
Espatlla de xai al forn: Recepta d’elaboració súper senzilla. És el forn qui fa la feina. Temps: 1 hora i mitja
Espinacs, ceps i ou poché: impressionant combinació d’ingredients. Es pot preparar tot amb antelació (fins i tot tenir-ho congelat) excepte l’ou poché. Minuts abans de servir es munta el plat i es fa l’ou poché. Temps: 1 hora.
Farcellets de pasta wonton amb verdures, gambes i ceps: l’alternativa lleugera als canelons. També podries fer-lo com entrant.Filet de porc farcit amb pernil, formatge i codonyat acompanyat de creïlles senceres de guarnició o puré de creïlles (patates): el contrast del salat del pernil/bacon i el formatge amb el codonyat i la salseta de Pedro Ximénez és molt bo. Temps: ~1 hora + refredar i tallar
Filet de porc ibèric amb salsa de xampinyons i bacó: fer amb antelació. Temps: si deixes la carn en salmorra necessitaràs de 4-8 hores + 1h i mitja d’elaboració.
Fricandó de vedella amb moixernons: elaboració llarga (dues hores i mitja) però pots tenir-lo fet amb antelació. Ideal per quan sou molts, a més, agrada a la majoria de la gent.
Galtes de porc al vi de Porto: aposta segura per quan tens convidats. Meloses, gustose i fàcils de fer.
Llobarro amb botifarra de ceba (morcilla) i melmelada de fruits rojos: un plat de contrastos que no deixarà els teus convidats indiferents. A a més no és un plat gens laboriós. Temps: 10 minuts.
Mar i muntanya de conill o pollastre amb llagostins: un plat gens complicat i s més, deliciós. Si no t’agrada el conill el pots fer amb pollastre i també canviar els llagostins per gambes o escamarlans. Es pot preparar amb antelació i fins i tot tenir-lo congelat. Temps: 1 hora + repòs.
Pits de pollastre farcits (1 hora llarga)
Putxero o escudella de Nadal amb pilotes: un plat ben complet amb una elaboració llarga però que un cop tot a l’olla, no requereix que estigues per ell. A més, el pots tenir fet amb antelació. Amb aquesta recepta pots servir una sopa d’arròs o una Sopa de galets amb ou dur, trossets de pollastre, etc. o bé servir deixar la carn a part. Temps: 3 hores encara que bastant inactives.
Salmó amb Torró: també juguem amb contrastos, aquest cop amb un ingredient molt nadalenc: el torró. Elaboració molt ràpida i senzilla. Temps: 30 minuts.
Sopa de galets farcits de carn: Un plat molt nadalenc que pot semblar complicat i entretingut però quan li agafes la seguida a farcir els galets ho fas en un tres i no res. Temps: 2-3 hores caldo; 25 minuts preparar i coure els galets.
Timbal de bacallar amb salsa de tomaca i creïlles: la salsa de tomaca i el bacallar el pots tenir preparat amb antelació i fins i tot tenir-los congelats.Temps: 1 horeta.
Saltimbocca: un plat bastant ràpid i fàcil de fer
SALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONS: versió diferent, feta amb pressa ibèrica i xampinyons.
…I els propers suggeriments, els Dolços de Nadal.
Bon profit i Bones festes!!
T’han agradat les propostes? Tens dubtes o suggeriments? Si en fas alguna, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
(Entrada publicada per primera vegada Desembre 2011 i actualitzada cada any amb noves propostes)
1 comentari :
Bonissims tots el plats, encara que a casa sempre fagi la escudella de galets i la carn d 'olla
Publica un comentari a l'entrada