GALERIA DE FOTOS

divendres, 22 de desembre del 2023

PROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços Tradicionals

Desprès del recull d’entrants i picadetes i de plats principals que tenim al blog, arribem a l’última entrada sobre menús de Nadal: Les postres i Dolços Tradicionals.
Espere que us agraden:

6-7-postres i dolços nadal-collage

3) PROPOSTES DE MENÚ NADALENC: POSTRES I DOLÇOS TRADICIONALS

3.1. PER BAIXAR UNA MICA ELS ÀPATS CONTUNDENTS:

GELATINA DE GIN TONIC AMB TARONJA, LLIMONA I CANYELLA: unes postres molt digestives. Es pot servir tal qual però està molt millor acompanyat de gelat de sorbet de llimona. És convenient fer-la la nit d’abans.

7-gin tonic jelly-ppal-


TARONJA I MANDARINA EN TRES TEXTURES AMB CREMA DE IOGURT: postres refrescants i digestives, ideals per prendre desprès d’algun dels àpats d’aquests dies de Nadal.

6-3-taronja confitada sorbet i iogurt-cuinadiari-


GOTET DE LLIMONA, LLET CONDENSADA I IOGURT AMB CRUIXENT DE GALETA (30 minuts)

6-3-postre llimona cuinadiari-ppal-2

PASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOT: Aquesta és un versió del Pastís de Formatge amb Melmelada de Gerds que ja tenim al blog però presentada en gotets individuals, cosa que els fa ben vistosos a l'hora de servir quan tens convidats. 

GOTETS DE CREMA DE FORMATGE, MELMELADA I GALETA CRUIXENT: una altra versió de pastís de formatge en got

 


TIRAMISÚper què no?


3.2. ALGUNS DOLÇOS TÍPICS DE NADAL:


AMETLLES GARAPINYADES: uns dels dolços més llaminers (40 minuts).

6-7-ametlles garapinyades-ppal2


ANOUETES DE NADAL: boletes de moniato, sucre i ametlla cobertes de nous i sucre glas. Fàcils de fer però les has de preparar una setmana o deu dies abans per tal que s'assequen un poc.



BILBAOS LORQUINOS: com si foren petits Xixones. Els pots tenir fets amb antelació. Temps: 1 hora aproximadament.

6-7-bilbaos-ppal3

BOMBONS D’AVELLANA, AMETLLA I XOCOLATA: cruixent xocolata per fora i praliné per dins. Temps: una hora aproximadament

6-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-ppal1

BOUNTY CASOLÀ: (Bombons de coco i xocolata)amb només 3 ingredients (coco ratllat, llet condensada i xocolata de cobertura) i a més, es fan en un tres i no res. També, sense banyar-los amb la xocolata estan deliciosos!


ROQUES CRUIXENTS DE XOCOLATA: 15 minuts + el temps de refredar



CARQUINYOLS D’AMETLLA I AVELLANA (CARQUINYOLIS): senzills de fer i els pots tenir fets amb antelació. Temps: 40 minuts

6-5-carquinyols-ppal-ETI

MANTEGADES AMB AMETLLA: Boníssimes. Temps: 1 hora

6-5-mantegades ametlla-ppal2

PANELLETS VARIATS: tot i que a Catalunya els panellets es fan per la Castanyada, els ingredients són molts semblants als que es fan servir per a fer els torrons

6-7-panellets assortits cuinadiari ppal-1-

PANELLETS D'AVELLANA:



POLVORONS AMB AMETLLA: sí, els polvorons casolans, estan deliciosos. Es poden fer amb antelació. Temps: 1 hora

6-Polvorons amb ametlla-ETIppal

POLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco Torreblanca: uns altres polvorons deliciosos, aquestos amb un toc d'avellana.



ROTLLETS D'ANÍS: de les pastes més tradicionals valencianes



TARONGES CONFITADES: les taronges confitades les pots utilitzar per a moltes elaboracions com el Torró de Massapà o un Tortell de Reis o bé servir-les banyades amb xocolata. Temps: 1 hora i mitja.

6-8-taronja confitada-ppal1

TORRÓ A LA PEDRA: molt semblant al Torró de Xixona però amb molt pocs ingredients i una el·laboració molt senzilla. Temps: 10-15 minuts amb l’ametlla torrada. És convenient fer-lo mínim un parell de dies abans perquè s’asseque una mica.

6-7-torro a la pedra-ETIppal

TORRÓ D’AVELLANA: molt semblant al Torró a la Pedra però fet amb avellanes en compte de amb ametlles. Temps: 10-15 minuts amb l’avellana torrada. És convenient fer-lo mínim un parell de dies abans perquè s’asseque una mica.

6-7-torro avellanes cuinadiari-ppal1

TORRÓ DE MASSAPÀ AMB XOCOLATA I FRUITS SECS: el meu preferit, el que de tota la vida ha fet ma mare a casa. Temps 45 minuts + 2-3 dies perquè s’asseque un poc.

6-7-torro massapa xoco-10-ETI6-3-torro massapa xoco-ultimETI


TORTELL DE REIS: és laboriós però paga la pena l'esforç. Temps: 3-4 hores



TORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHER: tortell farcit de trufa, praliné d'avellanes i neules esmicolades, decorat amb bombons de Ferrero Rocher. Qué dius?

TRONC DE NADAL DE MASSAPÀ: l'hauràs de fer uns dies abans per tal que s'asseque


VANILLEKIPFERL: galetes de Nadal amb fruits secs i vainilla


…I amb tot això acabem amb les receptes nadalenques.

Espere que gaudiu molt aquests dies!!

Bon profit i Bones festes!!

cenefa nadal

T’han agradat les propostes? Tens dubtes o suggeriments? Si en fas alguna, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

(Entrada publicada per primera vegada Desembre 2011 i actualitzada cada any amb noves propostes)


3 comentaris :

plugimdecolors ha dit...

M' Agradan molt les teves propostes

Mart

BLOC: PLUGIMDECOLORS

ISABEL ha dit...

Molt bones propostes.
Felicitats.

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Unes postres exquisides!!! El gintonic és de cuina d'autor total!!!