GALERIA DE FOTOS

diumenge, 19 de desembre del 2021

TRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀ

El nostre #tió d'enguany és molt dolcet 😋



Ingredients per a un tronc de Nadal:

  • 250 g de sucre
  • 250 ametlla blanca molta
  • 125 g de moniato bullit
  • 1,5 o 2 rovells d'ou aprox
  • Per farcir: 180 g de dolç de moniato, fruita confitada o carabassat ratllat
  • Per guarnir: xocolata de cobertura, fruits secs

Estris: bol, paper i safata de forn

Elaboració:

1.- Cou el moniato fins que en punxar-lo estiga blanet. El pots bullir o coure’l al forn o al microones. Pela’l traient-li totes les taquetes negres que puga tindre i pesa’l. 

2.- Acabat de coure, posa el moniato calent en un bol i aixafa’l amb una forquilla. Agrega el sucre i remena bé fins que es desfaça. Seguidament, aboca l’ametlla i barreja. Finalment, ves afegint els rovells a poc a poc. Potser no els hages de posar els dos perquè t'ha de quedar una pasta que la pugues treballar.

3.- Amb les mans lleugerament mullades o amb guants de làtex aplana la massa a sobre d'un paper de forn. 

4.- Escampa el farcit per sobre: pots posar fruita confitada, carabassat ratllat, fruits secs o dolç de moniato.

5.- Enrotlla i si vols, talla-li uns trossos per fer-li branques.

6.- Cou al forn uns 10 minuts a 180ºC amb funció ventilador per tal que s'asseque una mica. 

7.- L'endemà o al cap de 2-3 dies decora'l. Fon la xocolata i pinta'l. Tira unes anous i unes ametlles trencades a la xocolata que t'ha sobrat i posa-li per sobre del tronc simulant l'escorça de l'arbre. 



 Nota: fes-lo mínim una setmaneta abans de Nadal per tal que s'asseque una mica.


I si t'agrada l'ametlla, prova aquest torró de massapà, el torró que sempre ha fet ma mare. És el millor del món mundial!!



Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta