Espere que us agraden:
3) PROPOSTES DE MENÚ NADALENC: POSTRES I DOLÇOS TRADICIONALS
3.1. PER BAIXAR UNA MICA ELS ÀPATS CONTUNDENTS:
GELATINA DE GIN TONIC AMB TARONJA, LLIMONA I CANYELLA: unes postres molt digestives. Es pot servir tal qual però està molt millor acompanyat de gelat de sorbet de llimona. És convenient fer-la la nit d’abans.
TARONJA I MANDARINA EN TRES TEXTURES AMB CREMA DE IOGURT: postres refrescants i digestives, ideals per prendre desprès d’algun dels àpats d’aquests dies de Nadal.
GOTET DE LLIMONA, LLET CONDENSADA I IOGURT AMB CRUIXENT DE GALETA (30 minuts)
PASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOT: Aquesta és un versió del Pastís de Formatge amb Melmelada de Gerds que ja tenim al blog però presentada en gotets individuals, cosa que els fa ben vistosos a l'hora de servir quan tens convidats.
GOTETS DE CREMA DE FORMATGE, MELMELADA I GALETA CRUIXENT: una altra versió de pastís de formatge en got
TIRAMISÚ: per què no?
AMETLLES GARAPINYADES: uns dels dolços més llaminers (40 minuts).
BOMBONS D’AVELLANA, AMETLLA I XOCOLATA: cruixent xocolata per fora i praliné per dins. Temps: una hora aproximadament
CARQUINYOLS D’AMETLLA I AVELLANA (CARQUINYOLIS): senzills de fer i els pots tenir fets amb antelació. Temps: 40 minuts
MANTEGADES AMB AMETLLA: Boníssimes. Temps: 1 hora
PANELLETS VARIATS: tot i que a Catalunya els panellets es fan per la Castanyada, els ingredients són molts semblants als que es fan servir per a fer els torrons
PANELLETS D'AVELLANA:
POLVORONS AMB AMETLLA: sí, els polvorons casolans, estan deliciosos. Es poden fer amb antelació. Temps: 1 hora
POLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco Torreblanca: uns altres polvorons deliciosos, aquestos amb un toc d'avellana.
ROTLLETS D'ANÍS: de les pastes més tradicionals valencianes
TORRÓ A LA PEDRA: molt semblant al Torró de Xixona però amb molt pocs ingredients i una el·laboració molt senzilla. Temps: 10-15 minuts amb l’ametlla torrada. És convenient fer-lo mínim un parell de dies abans perquè s’asseque una mica.
TORRÓ D’AVELLANA: molt semblant al Torró a la Pedra però fet amb avellanes en compte de amb ametlles. Temps: 10-15 minuts amb l’avellana torrada. És convenient fer-lo mínim un parell de dies abans perquè s’asseque una mica.
TORRÓ DE MASSAPÀ AMB XOCOLATA I FRUITS SECS: el meu preferit, el que de tota la vida ha fet ma mare a casa. Temps 45 minuts + 2-3 dies perquè s’asseque un poc.
TORTELL DE REIS: és laboriós però paga la pena l'esforç. Temps: 3-4 hores
TORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHER: tortell farcit de trufa, praliné d'avellanes i neules esmicolades, decorat amb bombons de Ferrero Rocher. Qué dius?
…I amb tot això acabem amb les receptes nadalenques.
Espere que gaudiu molt aquests dies!!
Bon profit i Bones festes!!
T’han agradat les propostes? Tens dubtes o suggeriments? Si en fas alguna, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
(Entrada publicada per primera vegada Desembre 2011 i actualitzada cada any amb noves propostes)
3 comentaris :
M' Agradan molt les teves propostes
Mart
BLOC: PLUGIMDECOLORS
Molt bones propostes.
Felicitats.
Unes postres exquisides!!! El gintonic és de cuina d'autor total!!!
Publica un comentari a l'entrada