GALERIA DE FOTOS

diumenge, 16 de desembre de 2018

PROPOSTES PER AL NADAL II–Plats Principals

En una entrada anterior, fèiem un recull de tapes i picadetes que podíeu fer per Nadal. Avui duem uns quants plats principals perquè pugau agafar idees a l’hora d’elaborar els vostres menús de Nadal.

Espere que us agraden:

2-plats principals-collage2

 

2) PROPOSTES DE MENÚ NADALENC: PLATS PRINCIPALS

Calamars amb cigrons i brandada de bacallà: este plat el pots presentar també en cassoletes menudes com a part d’un menú degustació. Temps: 1,5-2 hores (amb el bacallar dessalat i els calamars prèviament nets, congelats i descongelats).

2-2-Calamars amb cigrons ppal-1

Canelons de rap i gambes: una alternativa als canelons tradicionals. Es poden tenir preparats amb antelació i fins i tot tenir-los congelats. Temps: Una hora llarga.

1-4-canelons de peix-ppa2l-ETI

Canelons amb tonyina i beixamel de pernil: una opció econòmica però molt saborosa. Es poden tenir preparats amb antelació i fins i tot tenir-los congelats. Temps:1 hora.

Canelons tonyina-ppal1-cd

Canelons de crepes. Una altra alternativa als canelons tradicionals, fets amb carn picada i massa de crepes. Temps: entre una hora i mitja i dues hores.

1-4-canelons crepes cuinadiari-ppal--

Crepes de peus de porc amb pollastre i beixamel de ceps: una reinvenció de la recepta de peus de porc amb pollastre, enrotllats en unes crepes i coberts amb beixamel de ceps.
Temps: Farcit: 1 hora- preferible fer-lo amb antelació (es pot tenir congelat); crepes i muntatge 1 hora.

1-4-crepes peus polastre-ppa2-29

Entrecot amb Milfulles de verdures i rul·lo de cabra amb dues salses. El milfulls també queda molt bé acompanyant un tall  de peix fet a la planxa/forn. Tota la verdura la pots fer amb antelació i després escalfar-la. Temps: 15 minuts.

1-1-milfulls tricolor amb rulo cabra i 2 salses-7ETO ppal-cuinadiari

Espatlla de xai al forn: Recepta d’elaboració súper senzilla. És el forn qui fa la feina. Temps: 1 hora i mitja 

2-1-espatlla xai forn cuinadiari-ppal3

Espinacs, ceps i ou poché: impressionant combinació d’ingredients. Es pot preparar tot amb antelació (fins i tot tenir-ho congelat) excepte l’ou poché. Minuts abans de servir es munta el plat i es fa l’ou poché. Temps: 1 hora.

1-1-poche espinacs i ceps-27etippal-cuinadiari

Farcellets de pasta wonton amb verdures, gambes i ceps: l’alternativa lleugera als canelons. També podries fer-lo com entrant. 

1-4-Farcellets wonton verdura gambes ceps-cuinadiari-ppal 2

Filet de porc farcit amb pernil, formatge i codonyat acompanyat de creïlles senceres de guarnició o puré de creïlles (patates): el contrast del salat del pernil/bacon i el formatge amb el codonyat i la salseta de Pedro Ximénez és molt bo. Temps: ~1 hora + refredar i tallar

2-1-filet porc farcit bacon formatge codonyat-ppal

Filet de porc ibèric amb salsa de xampinyons i bacó: fer amb antelació. Temps: si deixes la carn en salmorra necessitaràs de 4-8 hores + 1h i mitja d’elaboració.

2-2-filet de porc salsa xampinyons cuinadiari-ppal 2

Fricandó de vedella amb moixernons: elaboració llarga (dues hores i mitja) però pots tenir-lo fet amb antelació. Ideal per quan sou molts, a més, agrada a la majoria de la gent.

2-1-Fricando Cuinadiari-ppal2

Llobarro amb botifarra de ceba (morcilla) i melmelada de fruits rojos: un plat de contrastos que no deixarà els teus convidats indiferents. A a més no és un plat gens laboriós. Temps: 10 minuts.

2-2-llobarro amb botifarra i melmelada-8ETI-cuinadiari

Mar i muntanya de conill o pollastre amb llagostins: un plat gens complicat i s més, deliciós. Si no t’agrada el conill el pots fer amb pollastre i també canviar els llagostins per gambes o escamarlans. Es pot preparar amb antelació i fins i tot tenir-lo congelat. Temps: 1 hora + repòs.

2-1-conill llagostins 2-ppal marc2-ETI-

Pits de pollastre farcits (1 hora llarga) 

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-ppal1

Putxero o escudella de Nadal amb pilotes: un plat ben complet amb una elaboració llarga però que un cop tot a l’olla, no requereix que estigues per ell. A més, el pots tenir fet amb antelació. Amb aquesta recepta pots servir una sopa d’arròs o una Sopa de galets amb ou dur, trossets de pollastre, etc. o bé servir deixar la carn a part. Temps: 3 hores encara que bastant inactives. 

1-2-putxero cigrons pilotes-ppal-1-

Salmó amb Torró: també juguem amb contrastos, aquest cop amb un ingredient molt nadalenc: el torró. Elaboració molt ràpida i senzilla. Temps: 30 minuts. 

2-2-salmo torro-ppal

Sopa de galets farcits de carn: Un plat molt nadalenc que pot semblar complicat i entretingut però quan li agafes la seguida a farcir els galets ho fas en un tres i no res. Temps: 2-3 hores caldo; 25 minuts preparar i coure els galets.

1-2-sopa de galets farcits-cuinadiari-ppal

Timbal de bacallar amb salsa de tomaca i creïlles: la salsa de tomaca i el bacallar el pots tenir preparat amb antelació i fins i tot tenir-los congelats.Temps: 1 horeta.

2-2-bacallar patates tomaca-7-cuinadiari

Saltimbocca: un plat bastant ràpid i fàcil de fer 

2-1-Saltimboca cuinadiari-ppal2

 

També us pot anar bé consultar la secció de guarnicions i salses per acompanyar els vostres plats:

3-Guarnicions i Salses-thumb

…I els propers suggeriments, els Dolços de Nadal.

Bon profit i Bones festes!!

cenefa nadal

T’han agradat les receptes? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

1 comentari :

  1. Bonissims tots el plats, encara que a casa sempre fagi la escudella de galets i la carn d 'olla

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )