GALERIA DE FOTOS

dilluns, 10 d’octubre de 2011

MINESTRONE


La sopa Minestrone és una sopa típica d’Itàlia que es fa amb verdures, arròs o pasta i llegums. És molt fàcil de fer i en mitja hora pots estar sopant un plat sa i ben complet.



Ingredients:
  • 1/2 Kg de verdures variades: bajoca, espinacs, carlota, api, col, bledes, etc. (Pots comprar bosses de verdura ja preparada de les de fer sopa juliana o campesina)
  • 50 g d'oli
  • 1 ceba mitjana tallada en juliana
  • 1 dent d'all trinxat
  • 150 g de bacon a trossets
  • 2 cullerades de tomaca concentrada/fregida (no passa res si no en tens)
  • 800-1000 g d'aigua (si no ho fas amb olla de pressió posa'n 1 litre)
  • 1 pastilla de brou, 1 cullerada de concentrat de carn o sal
  • 100 g d'arròs (1 cubilet) (també es pot fer amb fideus o galets menuts)
  • 2 ó 3 cullerades de fesols (mongeta blanca) /cigrons
  • formatge parmesà ratllat


Estris: TMX o olla (de pressió)

Elaboració tradicional:

1.- Posa un fons d'oli en una cassola i fes un sofregit amb l'all i la ceba. Quan estiguen daurats, afegeix el bacon.

2.- Mentrestant, talla la resta de les verdures en trossos petits o en juliana. (si la compres ja preparada t'estalviaràs este pas).

3.- A continuació, agrega les verdures i el concentrat de tomaca i salta-les una mica. Afegeix l’aigua, la pastilla de brou o la sal i deixa que bulla uns 10-15 minuts.



4.- Tasta el punt de sal i tira-hi l'arròs/ pasta i les llegums i cou-ho tot segons les instruccions del fabricant. Si ho fas en olla de pressió estalviaràs molt de temps ja que l'arròs es cou en 5 minutets.

5.- Quan estiga fet, aboca-ho tot en una sopera i serveix ben calent amb formatge parmesà ratllat per sobre.

Elaboració amb TMX:

1.- Si vols ratllar el formatge amb la TMX, aboca’l en el vas i programa 15 segons a velocitats 5-7-9 progressiu. Possa’l en un bol i reserva’l.

2.- Si no tens les verdures trossejades, fes-ho ara: (si utilitzes porros, talla'ls en rodanxes i les verdures de fulla posa-les damunt de les altres verdures). Posa en el vas la meitat de les verdures. Trosseja-les durant 8 segons a velocitat 3 1/2. Buida el vas i trosseja la resta de les verdures. Trau-les i reserva. (El temps depén una mica de com t’agraden de trossejades). A mi personalment m’agrada fer servir les bosses que ja venen preparades.

3.- Aboca en el vas l'oli, la ceba, l'all i el bacon. Programa 5 minuts, temperatura 100º, velocitat. Afegeix les verdures, la tomaca concentrada, l'aigua i la pastilla de brou o la sal, i programa 8 minuts, temperatura 100º, velocitat 2.


4.-A continuació, agrega l'arròs/ pasta i les llegums i programa de nou 13 minuts, temperatura 100º, velocitat 1. Tapa la TMX amb el cubilet.

5.- Quan acabe el temps, aboca-ho tot a una sopera i serveix ben calent amb formatge parmesà ratllat per sobre.

Nota: El parmesà realment és un ingredient essencial en aquesta sopa. 

Temps total: 30-40 min

Bon profit!!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )