Esta recepta és d’un dels llibres que vénen amb la TMX encara que han anat variant-la en les diferent edicions. Aquesta que porta vi és la que a mi més m’agrada.
Ingredients:
- 300 g de carn magra en trossos (pollastre, vedella, porc)
- 1 tomaca
- 300 g de verdura variada (api, carlota, ceba, porro, all, bajoca, etc.)
- 30 g de vi negre
- 1 fulla de llorer
- (1 clau)
- 300 g de sal grossa
Elaboració:
1.- Posa la carn en el vas i programa 10 segons a velocitat 8 per a triturar-la. Retira-la del vas i reserva.
2.- A continuació fica la tomaca i totes les verdures i tritura durant 10 segons a velocitat 6.
3.- Incorpora la carn, el vi, el llorer, el clau i la sal i programa 30 minuts, temperatura 100, velocitat 1. Si queda líquid, programa 5 minuts més a temperatura varoma, velocitat 1.
4.- Deixa refredar en el vas i tritura primer 1 minut a velocitat 6 i després 1 altre minut a velocitat 10.
5.- Quan es refrede del tot el pots posar en potets i conservar-lo al frigorífic o al congelador. Al tenir tanta sal, et durarà molt temps a la nevera sense fer-se malbé. Al congelador no acaba mai solidificant-se del tot, per tant en qualsevol moment amb una cullereta pots anar agafant a mesura que el necessites per a cuinar.
Nota: Com el seu nom indica, és un concentrat, no us acudisca provar-lo perquè té un sabor fortíssim.
A mi personalment no m’agrada fer-lo servir com a consomé però m’és de molta utilitat per donar-li més sabors als guisats que faig, a les salses, etc. Per això és un BÀSIC. Les quantitats que ixen d’aquesta recepta et duraran molts mesos a la nevera.
A mi personalment no m’agrada fer-lo servir com a consomé però m’és de molta utilitat per donar-li més sabors als guisats que faig, a les salses, etc. Per això és un BÀSIC. Les quantitats que ixen d’aquesta recepta et duraran molts mesos a la nevera.
Temps total: 30-40 minuts
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
2 comentaris :
Molt interessant i vull provar de fer-ho...Però, còm ho feim els que no tenim TMX?
Gràcies per ajudar-nos a fer cuinetes!
Salutacions. Lluís de Majorca!
Hola Luís,la veritat és que no ho he fet mai sense la tmx. Potser si ho tritures be tot i ho cous en un cassó uns 20-30 minuts o fins que espessisca es quedaria igual...però no t'ho puc assegurar.si proves ja diràs i així podem ajudar algú que li passe com a tu. Merci pel comentari! Marta
Publica un comentari a l'entrada