GALERIA DE FOTOS

dilluns, 10 d’octubre de 2011

BESCUIT DE TARONJA AMB COBERTURA DE XOCOLATA

Quan vaig penjar la recepta del bescuit de taronja amb iogurt ja us vaig comentar que era un clàssic de la TMX. Jo el faig habitualment per als aniversaris quan les xiquetes han de portar un pastís a l’escola. És bastant fàcil i agraït. En aquesta ocasió simplement li he fet una cobertura de xocolata i l’he decorat amb uns lacasitos. En unes altres ocasions he sigut més original i he fet diferent formes, ja us les aniré penjant.


Aquí el vam fer rectangular...



Ingredients: 



-Per al pastís:
  • 250 g de sucre (2 mesures de iogurt)
  • 1 taronja sencera de pell fina, especial per a suc tallada en 8 trossos
  • 3-4 ous
  • 80 g d’oli (1 mesura de iogurt escassa)
  • 1 iogurt natural
  • 250 g de farina (3 mesures de iogurt)
  • 1 sobre de llevat químic
  • un polsim de sal

-Per a la cobertura:
  • 30 g d’oli de girasol
  • 250 g de xocolata Nestlé postres

Estris: TMX per a barrejar o túrmix, 1 motlle rodó de 24-26 cm o un motlle rectangular gran


Elaboració tradicional:

1.- Escalfa el forn a 180º.

2.- Trosseja la taronja en la picadora i reserva. 

3.- Separa els rovells de les clares. Puja les clares i reserva.

4.- Barreja els rovells i el sucre fins blanquejar-los, fins que arriben a agafar un color groc claret. Agrega el iogurt, la taronja l'oli i barreja.

5.- Passa la farina i el llevat per un sedàs o un colador fi i afegeix als rovells. Desprès agrega les clares. Primer posar una tercera part i remena bé, desprès afegeix la resta i barreja amb una espàtula formant "8" amb delicadesa per tal que no es baixen les clares.

6.- Greixa un motlle amb mantega i enfarina’l lleugerament. (si és de silicona, folra només la base). Aboca la barreja i si vols, tira-li una mica de sucre per sobre.

7.- Introdueix-lo en el forn, durant 30 minuts aproximadament. Punxa’l amb un pal de broqueta per a comprovar si està ben cuit.

8.- Quan s’haja refredat desemmotlla.

9.-Prepara la cobertura: Desfes la xocolata a baixa temperatura al microones. Afegeix lòli i barreja bé fins que obtingues una barreja homogènia. Posa el bescuit a sobre d’una reixeta i cobreix-lo amb la cobertura de xocolata ajudant-te d’una espàtula. Adorna’l al gust.



Elaboració amb TMX*:

1.- Escalfa el forn a 180º.

2.- Posa en el vas el sucre, la taronja trossejada, els ous i programa 3 minuts a 37º C, velocitat 4. D’aquesta forma el bescuit eixirà molt més esponjós.



3.- Afegeix l’oli i el iogurt i barreja tot uns segons a velocitat 4.


4.- Incorpora la farina, el llevat i la sal i barreja tot de nou 6 segons a velocitat 2. Acaba de barrejar amb ajuda de l’espàtula.



5.- Folra un motlle amb paper de forn. (Si és de silicona, folra només la base). Aboca la barreja i si vols, tira-li una mica de sucre per sobre.



6.- Introdueix-lo en el forn durant 30 minuts aproximadament a 180º. Punxa’l amb un pal de broqueta per a comprovar si està ben cuit.

7.- Quan s’haja refredat desemmotlla.



8.-Prepara la cobertura: Aboca l’oli en el vas i programa 4 minuts a 80 º C, velocitat 1. Ves agregant la xocolata en trossos i després programa 30 segons a velocitat 5-7-9, fins a obtenir una crema homogènia. Posa el bescuit a sobre d’una reixeta i cobreix-lo amb la cobertura de xocolata ajudant-te d’una espàtula. Adorna’l al gust.


Nota: És un bescuit ideal per a fer pastissos d’aniversari. El pots fer rodó  o rectangular i cobrir-lo amb xocolata, glasa blanca, etc., fer-lo en forma de tren, etc.
Qualsevol bescuit es pot congelar. El pots congelar sencer o bé a porcions embolicades amb paper film.
Si decideixes adornar-lo amb lacasitos com el de la foto, no el fiques a la nevera ja que aquestos se’t quedaran blanquinosos.

Temps total: 45 minuts + decoració 30 minuts



Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )