Un recepta per a xuplar-se els dits!!
Ingredients per a 4 persones:
-Per a les costelles:
- 1,5 kg de costelles de porc
- Sal, pebre i oli
- 2 cullerades de mel
- 2 cullerades de soja
- 2 cullerades de vinagre de Mòdena
- 1 gotet d’aigua (Si vas a utilitzar una safata de vidre o de fang intenta que l’aigua estiga calenta perquè no hi haja contrast de temperatura i no es trenque)
- 2-3 creïlles grans
- 1 ceba
- Sal, herbes i oli
Estris: bol gran, bol menut, safata de forn, safata microones per a les
creïlles
Elaboració costelles:
1.- Talla les costelles a tires i fica-les a un
bol.
2.- Salpebra-les i posa’ls-hi un raig
d’oli. Remena bé.
3.- En un bol més menut barreja la mel, la soja i el vinagre i tira-li-ho per sobre de les costelles. Torna a remenar perquè s'impregne bé i deixa que s'adobe mentre s'escalfa el forn.
4.- Encén el forn a 200º.
5.- Col·loca les costelles en una font que
es puga posar al forn i fica-les a 200º durant 30 minuts.
(-Mentrestant prepara les creïlles (veure
explicació més avall))
6.- Quan hàgen passat els primers 15 minuts,
agrega un gotet d’aigua tèbia i dóna-li la volta a les costelles. Programa 15
minuts més. Si decideixes duplicar les quantitats, segurament necessitaràs més temps de cocció, uns 20-25 minuts per costat. (Han de quedar daurades per les dues bandes).
7.- Quan estiguen daureades trau-les del
forn. Si veus que el suquet que han deixat anar és molt líquid, passa-ho a una
paella i redueix-lo durant 5-10 minuts. I si cal, treu l'oli que es queda per sobre de la salsa (això et passarà sobre tot si has fet el doble de quantitat).
8.- Serveix-les amb aquesta salseta i amb
les creïlles de guarnició.
Elaboració creïlles al microones:
Temps total: 1 hora tot plegat (costelles + creïlles)
Bon profit!!