GALERIA DE FOTOS

dimarts, 20 de setembre del 2011

ARRÒS A LA CUBANA


Arribar a casa sense tenir el dinar fet, ja no és un problema si decideixes fer un arròs amb la TMX, això sí, la salsa l’acostume a tenir ja feta al congelador.



Ingredients:

-Per a l’arròs:
  • 50 g d’oli
  • 3 dents d’all
  • 800 g d’aigua
  • sal
  • 350 g d’arròs

-Per a la salsa de tomaca:
  • 50 g oli
  • 2 dents d’all
  • 1 ceba
  • 1 carlota
  • 1 pot de 800 g o1 Kg de tomàquet natural triturat
  • 3 culleradetes de sucre
  • 1 culleradeta de sal
-Per a acompanyar:
  • 1 ou per persona

Estris: TMX, paella per fregir l’ou
  
Elaboració amb TMX:

Prepara primer la salsa de tomaca, encara que com he dit abans, el millor és tenir-la preparada amb antelació.

-Elaboració de la salsa de tomaca:

1.- Posa l’oli en el vas i programa 3 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.

2.- Afegeix l’all, la ceba i la carlota i tritura 10 segons a velocitat 4. Si t’agraden els trossets més menuts tritura velocitat 5. Programa 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1-2.

3.- Baixa les restes de les parets del vas i torna a triturar si ho trobes necessari (recorda que si es tritura la salsa en calent es tornarà groguenca). Afegeix la resta d’ingredients i programa 30 minuts, temperatura varoma, velocitat  1. Posa el cistell damunt perquè la salsa s’espessisca i per tal d’evitar esquitxades.

Nota: es pot fer la salsa sense la ceba i la carlota

-Elaboració de l’arròs:

1.- Posa en el vas l’oli i els alls i programa 3 minuts, varoma, velocitat 3 1/2.

2.- Afegeix l’aigua i la sal i barreja 10 segons, velocitat 6.

3.- Posa el cistell dins del vas i programa 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 4. Amb això estem bullint l’aigua, si veus que no bull, posa uns minuts més.

4.- Tira l’arròs a través del bocal i programa 13 minuts, temperatura varoma, velocitat 4. Mou l’arròs amb l’espàtula de tant en tant perquè no es quede tot enganxat.

Nota: en el fons del vas quedarà tot el midó de l’arròs, el pots tirar o bé usar-lo per fer-lo més melós.

Serveix l’arròs amb la salsa i un ou fregit (ferrat) o una truita.

Temps total: (30 minuts de la salsa) + 18-25 minuts de l’arròs

Bon profit!!