Qui ha dit que els llegums són per l'hivern? Hem aprofitat que avui plovia un poquet per fer un platet de cigrons.
Els divendres teletreballem i necessitem receptes ràpides. Va molt bé tenir sofregit i picada ja preparats al congelador i t'estalvies una bona estona. Per tant, si tens aquestes dues elaboracions ja fetes, només caldrà sofregir la costella i deixar els cigrons fent xup-xup. Temps de dedicació, en té molt poc. Jo aquests dinars de dies de teletreball els faig mentre torre el pa i me'l menge...Excuses? Cap ni una!! ;-)
Ingredients:
- oli
- 1 fulla de llorer
- 2 grans d'all
- 500 g de costella o de carn magra a trossets
- 3 cullerades de sofregit de tomaca amb pebrera o salsa de tomaca (la pots tenir preparada amb antelació)
- 150 g d'espinacs
- 2 pots de cigrons cuits
- aigua fins a cobrir els cigrons (aprox 500 ml)
-Per la picada (la pots tenir preparada amb antelació):
- 1 grapat d'ametlles
- 1 llesqueta de pa*
- 1 all pelat
- pebre roig
Estris: una cassola i un morter
Elaboració:
1.- Sofregeix la costella juntament amb els alls i una fulla de llorer.
2.- Quan estiga enrossida agrega el sofregit (el pots tenir fet i congelat en porcions).
3.-Dona unes voltes i afegeix els espinacs. Deixa reduir.
4.- Ara tira els cigrons i aigua fins que els cobrisca.
5.-Deixa coure fent xup-xup uns 25 minuts
La picada:
6.- Mentrestant fes la picada (saps que també la pots tenir congelada?): posa oli en una paella i sofregeix les ametlles, el pa i l'all. Quan estiga tot dauradet, pica en el morter i afegeix en els ultims 5 minuts de cocció dels cigrons.
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
#cuinadiari #llegumscuinadiari #cigronsambespinacs #cuinatradicional #menjabe #cuinarapida #cuinadaprofitament #nollencemnimica