L’estiu és una època de molta varietat de fruita.
Aprofitant que teníem moltes prunes de l’hort del meu pare i havíem fet
melmelada, hem preparat estes postres boníssimes i fresquetes ben fàcils de
preparar.
Ingredients per a 8-9 gotets:
-Per al cruixent de galeta:
- 225 g de galetes
tipus digestive*
- 100 g de mantega a
temperatura ambient
-Per al farcit:
- 200 ml de nata
ben freda (1 pot menut)
- 500 g de formatge
fresc batut tipus quark
- 2 cullerades de
formatge cremós
- 5 cullerades de sucre
(aproximadament 90 g)
-Per a la base:
Elaboració*:
* aquesta recepta l’he adaptat del Pastís de Formatge amb Melmelada de Gerds que hi ha al blog i on pots veure el pas a pas de l'elaboració de la galeta i de la crema de formatge.
1- La galeta:
1.1.- Escalfa el forn a 180ºC funció ventilador.
1.2.- Trenca les galetes en 2 ó 4
trossos. Tritura amb la teua picadora o amb la TMX donant uns
cops de turbo.
1.3.- Afegeix la mantega tallada a
daus i dóna uns cops de turbo fins que estiga tot ben integrat. Si no ho fas
amb TMX, barreja la mantega amb les mans.
1.4.- Escampa
sobre un paper de forn de forma homogènia.
1.5.- Enforna durant 10-12 minuts a
180ºC fins que quede daurada.
1.6.- Una vegada cuita, deixa refredar.
2.- La crema:
2.1.- En un bol, munta la nata juntament
amb el sucre.
2.2.- Agrega el formatge batut i la Philadelphia
i barreja delicadament amb una espàtula.
2.3.- Fica a la nevera fins el
moment de servir.
3.- Muntatge:
3.1.- En el fons del got fica una mica de melmelada.
Posa per sobre un parell de cullerades de la crema de formatge i acaba decorant amb la
galeta esmicolada per sobre.
Nota: Pots preparar-ho amb la
melmelada que més t’agrade. Ens ha sorprès com queda de bé amb la melmelada
de pruna , amb aquell toc àcid que combina a la perfecció amb la crema de
formatge i el cruixent de la galeta.
Si vols fer la melmelada tu, aquí et deixe com fer-la
tant amb TMX com de manera tradicional: Melmelada
de pruna Claudia
T’apeteix fer la recepta però no
tens temps?
Fes només la crema de formatge i utilitza melmelada de
compra i unes galetes lotus. Ja no tens excusa per fer unes postres ben bones!
;-)
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta