La primera vegada que vaig provar aquests Chicharrones va ser a @espaivicerdanyola i no els havia tornat a provar fins que vam anar a la Taberna Casa Manteca a Cádiz. Fins aleshores, per a mi, els chicharrones eren o bé els llardons o els torreznos de Soria.
Aquestos chicharrones d’avui es fan fregint un tros de cansalada en sagí i quan els friges sembla que hagen de ser cruixents i oliosos, però el resultat no és gens així. La peça de cansalada es deixa refredar, es talla ben fina, i se serveix amb unes gotes de llimona, un polsim de pebre roig picant i uns picos. El resultat és un embotit fi i suau en boca.
Ingredients:
- 500 g sagí de porc (llard)
- 500 g cansalada viada ben magra en una sola peça
- 3 alls
- 1 cullerada d'orenga
- 1 cullerada de sal
Estris: cassola, pinces per voltejar la carn, ganivet
Elaboració: