La carabassa al forn, a banda de ser ingredient essencial de moltes postres dolces valencianes com la coca de llanda de carabassa , el pastís de carabassa amb xocolate, o els bunyols, acostuma a ser també per a molts unes postres. Es menja simplement amb una mica de sucre o de mel per damunt.
Ingredients:
- 1 carabassa
Estris: un ganivet gran, làmina de silicona o paper de forn, safata forn
Elaboració:
1.- Escalfa el forn a 180ºC.
2.- Talla la carabassa per la meitat.
3.- Posa-la a sobre d’una safata de forn i enforna durant una hora/ hora i mitja. El temps dependrà de la grandària de la carabassa. Per exemple, una carabassa de 3 kg necessitarà una hora i mitja. Si és menuda, amb 40 minuts hi haurà prou.
També queda molt bé si la fas a la barbacoa tancada (cocció indirecta) i triga més o menys el mateix temps que fent-ho al forn.
Nota: Si necessites la carabassa torrada per fer alguna recepta, calcula que el pes en cru es reduirà entre un 60-70% (tenint en compte que en cru la pesem amb la pell i les llavors). Una carabassa de 3 kg es quedarà en un quilo.
Si te’n sobra, la pots triturar i la pots guardar en bossetes o carmanyoles al congelador. El dia que la necessites, la descongeles unes hores abans. Això t'estalviarà molt de temps i et permetrà que tot i no siga època de carabasses, pugues utilitzar-la quan vullgues.
Temps total: 1 hora- 1 hora i mitja
Suggeriment: és molt típic entre els valencians menjar-nos la carabassa torrada, tèbia o freda i amb una mica de sucre o de mel...
Temps total: 1 hora- 1 hora i mitja
Suggeriment: és molt típic entre els valencians menjar-nos la carabassa torrada, tèbia o freda i amb una mica de sucre o de mel...
També tenim altres receptes al blog que pots fer amb carabassa torrada...
COCA DE CARABASSA I XOCOLATA
PASTÍS DE CARABASSA I BOTIFARRA DE CEBA
PASTÍS DE CARABASSA I XOCOLATA
PASTÍS DE CARABASSA I BOTIFARRA DE CEBA
PASTÍS DE CARABASSA I XOCOLATA
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. I si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Bon profit!!
Marta