Arribar a casa sense tenir el dinar fet, ja no és un
problema si decideixes fer un arròs amb la TMX, això sí, la salsa l’acostume a tenir ja feta al congelador.
Ingredients:
-Per a l’arròs:
- 50 g d’oli
- 3 dents d’all
- 800 g d’aigua
- sal
- 350 g d’arròs
-Per a la salsa de tomaca:
- 50 g oli
- 2 dents d’all
- 1 ceba
- 1 carlota
- 1 pot de 800 g o1 Kg de tomàquet natural
triturat
- 3 culleradetes de sucre
- 1 culleradeta de sal
-Per a acompanyar:
Estris: TMX, paella per fregir l’ou
Elaboració amb TMX:
Prepara primer la salsa de tomaca, encara
que com he dit abans, el millor és tenir-la preparada amb antelació.
-Elaboració de la salsa de tomaca:
1.- Posa l’oli en el vas i programa 3
minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
2.- Afegeix l’all, la ceba i la carlota i
tritura 10 segons a velocitat 4. Si t’agraden els trossets més menuts tritura
velocitat 5. Programa 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1-2.
3.- Baixa les restes de les parets del vas
i torna a triturar si ho trobes necessari (recorda que
si es tritura la salsa en calent es tornarà groguenca). Afegeix la resta
d’ingredients i programa 30 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Posa el cistell damunt perquè la
salsa s’espessisca i per tal d’evitar esquitxades.
Nota: es pot fer la salsa sense la ceba i
la carlota
-Elaboració de l’arròs:
1.- Posa en el vas l’oli i els alls i
programa 3 minuts, varoma, velocitat 3 1/2.
2.- Afegeix l’aigua i la sal i barreja 10
segons, velocitat 6.
3.- Posa el cistell dins del vas i
programa 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 4. Amb això estem bullint l’aigua, si veus que no bull, posa
uns minuts més.
4.- Tira l’arròs a través del bocal i
programa 13 minuts, temperatura varoma, velocitat 4. Mou l’arròs amb l’espàtula
de tant en tant perquè no es quede tot enganxat.
Nota: en el fons del vas quedarà tot el
midó de l’arròs, el pots tirar o bé usar-lo per fer-lo més melós.
Serveix l’arròs amb la salsa i un ou fregit (ferrat)
o una truita.
Temps total: (30 minuts de la salsa) +
18-25 minuts de l’arròs
Bon profit!!