Quan vaig veure aquesta recepta a Javirecetas,
realment vaig pensar: “vols dir??”
La tonyina i el bacon són 2 ingredients
que no hagués pensat mai a barrejar. I em vaig sorprendre!!
Fins i tot de vegades
faig el mateix farcit per fer pastissets o simplement uns macarrons, ja que és
un farcit molt ràpid de fer.
Ingredients:
-Per a fer 12 canelons:
- 12 plaques per a canelons
- 125 g de ceba picada
- 75 g de bacon
- 1 tomaca
- 2 llandes de tonyina en oli (de 80 grams cadascuna)
- Orenga
- Oli
-Per a la beixamel:
- 30 g mantega
- 30 g farina
- 250 g llet
- sal
- formatge per a gratinar
Estris: olla per fer el farciment, safata
forn o motlles d’usar i tirar d’alumini
Elaboració:
1.- Posa a coure els canelons o si ja
estan precuinats, posa’ls a remull amb aigua calenta durant 15-20 minuts o
segons les instruccions del fabricant. Mentrestant comença a fer el farcit.
2.- Pica la ceba i posa-la al foc amb 4
cullerades d’oli d’oliva. Deixa que es faça durant 5 minuts.
3.- Afegeix el bacon a trossets i deixa que es daure uns altres 5
minutets.
4.- Vés pelant la tomaca i agrega-la a
l’olla. Deixa que es coga tot junt durant 5 minuts més.
5.- Finalment posa la tonyina ben
escorreguda i una mica d’orenga (1/3 de cullera de postres). Deixa al foc un
parell de minuts i aparta.
6.- Prepara la beixamel: tant si la fas en
TMX o en una paella escalfa la mantega. Afegeix la farina i dóna-li unes voltes
fins que se sofrija una mica. Afegeix
la llet una mica tèbia i remena perquè no es facen grumolls. Quan agafe
consistència als 7-10 minuts, trau del foc/ TMX.
7.- Posa el forn a calfar a 180ºC
8.- Escorre les plaques de pasta sobre un
drap de cuina net i comença a farcir els canelons, una cullerada per a
cadascun. Doblega donant-los la forma típica del canaló. Col·loca’ls sobre una
plata que puga anar al forn.
9.- Cobreix amb la beixamel i després
ratlla per damunt el formatge. Fica una mica al forn per escalfar-los una mica
i que es gratinen.
Nota: com es una mica laboriós fer
canelons, que si la pasta, el farcit, la beixamel...fes més quantitat i congela’ls.
Si els vols congelar, no els fiques al forn. Els pots congelar amb el formatge
ratllat o ratllar-lo en el moment els vages a consumir. Són molt útils les
safates d’alumini que venen d’usar i tirar ja que els pots tapar, congelar i
traure’ls quan els necessites.
Temps total: una mica més d’una hora
Bon profit!!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada